belki ilginizi çeker
  1. · portishead
  2. · ağlatan şarkılar
  3. · kimse beni senin gibi sevmedi
  4. · beni hiç kimse senin gibi sevmedi
  5. · airbus reconstruction
  6. · ssg
  7. · roseland new york
  8. · senin gibi
  9. · tokat gibi şarkı sözleri
  10. · modern times
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · yılmaz özdil
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · 100 opera
  4. · dersim katliamı
  5. · uykusu olup da uyumayan insan
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · yaran diyaloglar
  8. · kiss
  9. · koç taşağı

sour times  

1. portishead'in en can şarkılarından* biri olan bu eserin sözleri şöyledir:

to pretend no one can find,
    the fallacies of morning rose,
    forbidden fruit, hidden eyes,
    courtesies that i despise in me
    take a ride, take a shot now.

cause nobody loves me,
    it's true,
    not like you do.

covered by the blind belief,
    that fantasies of sinful screens,
    bear the facts, assume the dye,
    end the vows no need to lie, enjoy,
    take a ride, take a shot now.

cause nobody loves me,
    it's true,
    not like you do.

who oo am i, what and why?
    cause all i have left is my memories of yesterday,
    ohh these sour times.

cause nobody loves me,
    it's true,
    not like you do.

after time the bitter taste,
    of innocence decent or race,
    scattered seed, buried lives,
    mysteries of our disguise revolve,
    circumstance will decide.

cause nobody loves me,
    it's true,
    not like you do

cause nobody loves me,
    it's true,
    not like you

cause nobody loves me,
    it's true,
    not like you do
    (dr conners, 19.04.2004 17:25 ~ 30.05.2004 00:43)
  2. kötü günler için asit etkisi yapan şarkı
    (giberling, 01.08.2004 13:00)
  3. portisheadin, insan yapayalnız ve çaresizken onu daha da kötü bir ruh haline sürükleyen, ama gene de "portishead de olmasa beni kim anlar" denilerek playlistten çıkarılmayan,tekrar tekrar dinlenen, sadece ritmlerinin bile beni altüst etmeye yettiği parça.fena yakar.
    (marla singer, 29.08.2004 00:20)
  4. ing. ekşi zamanlar
    hakikaten de ekşidir, o bir kaç dakikalık zamanda portishead adamın içini ekşitir.
    (kornish, 29.08.2004 00:50 ~ 02.09.2004 12:24)
  5. bu şarkıy ilk killing time isimli bir filmi seyrederken dinlemiş, mest olmuştum. şarkı ekşi sözlüğe* de isim konulurken esin kaynağı olmuştur. portisheadin seslendirdiği oldukça hoş bir şarkıdır.
    (tozkoparan, 02.09.2004 12:29)
  6. bakana göre anlam kazanan sözleri olan hoş şarkı. iyi bir şey bu, yani eserin client-side da şekil kazanması.

ayrıca, liechtenstein'dan büyük ek$i sözlüğün ulusal marşı.
    (unruly, 24.01.2005 02:58)
  7. arşivi şu sayfada bulunan hede: http://www.sourtimes.org/...
    (cerceve, 28.09.2005 18:38)
  8. (bkz: portishead)
    (sinner, 28.09.2005 19:36)
  9. tadından yenmez bir portishead parçası,massive attack mixi şiddetle tavsiye edilir.
    (naylon, 05.11.2005 08:43)
  10. normal zamanda dinlenirken "kimse beni sevmiyo,senin sevdiin gibi" die yorumlanan ama karanlık bi odada üzgün bi şekilde dinlenirken " kimse beni sevmiyo,senin de sevmediin gibi" olarak algılanan; sevgilisiyle sorunu olanların aslında dinlememeleri gereken ama dinlenmeden olmayan,ciğrei yakan,ağlatan portishead parçası
    (kenny, 12.12.2005 00:22)
  11. nakaratta "cause nobody loves me, it's true" dan sonra "not like you do" demişse de kurtarmamış, arası uzun kalmış, sev-me gibi olmuş. her cinaslı eser bişi söyler, dinleyen ne anlarsa onu anlar misali. lakin fena mı, ekşi sözlüğe ortam hazırlamış.
    (abbas yolcumu, 11.01.2006 05:46)
  12. not like you do kısmı çok çok uzakta olan kişiye yeniden bir özlem duymaya sebebiyet veren şarkı.

circumstance will decide

kendi çizdiğimiz kaderimizde belki tekrar karşımıza çıkacak bir adet insan... büyük bir ihtimalle çıkmayacak...

muhteşem bir şarkıdır. sabaha karşı hala hava karanlıkken dinlenmesi mazoşistliktir, hayvanlıktır.
    (tangerine, 10.08.2006 04:21 ~ 13:51)
  13. (bkz: nobody loves me)
    (keyif pezevengi, 22.10.2006 16:34)
  14. ateşiniz normal insanların seviyesine inip de aklınız başınıza geldiğinde kimsenin sizi gerçekten sevmediğini anlayabiliyorsunuz bazen nahoş bi şekilde. o zaman bu yıllardır aklınıza gelmeyen şarkıyı söylerken bulabilirsiniz kendinizi. işin acı yanı ergenliği çoktan geçmiş olmanız ve bu sevilmiyorum ağla1 hissiyatının ergenlikten mütevellit olmaması.

''not like you do...''
    (ichgeheindaskino, 05.06.2007 22:44 ~ 23:05)
  15. bazen mazoşistlik yarar ya insana, şöyle beynini tetikler gece gece kimse yokken etrafta, işte o zamanların birinde nabız atışı gibi gelir çıkar insanın ağzından haykırış şiddetinde, psikopat triplerinde, gözler pis pis bakar ve sonunda bir "oh" çektirir insana.
    (bkz: işte bunu seviyorum)
    (ven, 04.08.2007 23:10)
  16. ilaç gibi bir şarkıdır. soyutlanmanın diğer adıdır. yalnızlıktır.

öyle bir şey olur ki, dünya birden kararır gözünde. kimseyi sevmez kimseyi istemezsin hayatında. sonra da portishead'in "sourtimes" ı açılır ve nefretle haykırılır "nobadi lavzzz miiiiiiiiii its truuuuu not layk yu duuuu!!!" aslında sevilmeyen değil sevmeyendirsin sen. ama kimse beni sevmiyor demek daha kolaydır.

(bkz: fikrimce)
    (ameliepoulain, 21.08.2007 21:15 ~ 22:03)
  17. bir trenin camından geride bıraktığın şehri izlerken çalmaya başlarsa küçücük bir an dahi olsa; sevilmediğimi bildiğim o yerde ne işim var? sorusunu sordurtur insana. ama sadece küçükcük bir an. ve ardından önemli olanın sevmek olduğunu hatırlarsın ve biraz daha anlamlı olur her şey.
    (fihimafih, 08.11.2007 05:26 ~ 09.11.2007 12:52)
  18. uzun süre ismini nobody loves me sandığım portishead şaheseri.
    (ceyyar kermit, 11.01.2009 22:57)
  19. altıncı nesil bir yazarmış aynı zamanda.
    (bakarizbiara, 15.02.2009 22:44)
  20. nobody loves meeeeeee diye bağırasımın geldiği biraz can acıtıcı şarkı.

ayrıca isim babasıdır, iyidir.

portishead ise çok çok iyidir.
    (marjane und eudaimonia, 12.06.2009 17:28 ~ 17:28)
  21. şu anda 7 gün 24 saat bu şarkıyı dinleyebilirmişim gibi geliyor.
    hangi açıdan baktığıma göre algımı değiştirip kendi üzerimde deney yapacağım. kobay olarak kullanıyorum kendimi.
    deney sonuçlarını yaklaşık 1 yıl içinde açıklamaz isem, anlayın ki bu şarkı sebebiyle ölmüşümdür.

bu ne lan!
    (antik acılar çarşısı, 02.11.2009 21:49)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil