sosyal duruş   

adana çık aradan

1. insanın toplum içinde dışarıya gösterdiği mantıklı fikir ve bilgi şekli ve miktarıdır... denebilir.
    (hell guardian, 09.04.2007 03:26)

2. duruş deyince kendini herhangi bir parametreye göre manken sanan maymunlar aldanmasın, sosyal duruş zaten farkında olmadan çevreye gösterdiğimiz (veyahut gösteremediğimiz) hal, tavır ve davranışlardır. ayrıca maymunluk da bir nevi sosyal duruştur, gerçi maymunluğun kapısını açan bir de maymuncuk o apayrı bir konudur.

+ benim bir duruşum var, evet var !
    - sosyal duruşunuz nedir peki ?
    + tabii ki cnbce izliyorum, radikal okuyorum ...
    (skuba, 09.04.2007 03:32 ~ 03:32)
  3. günümüzde bırakın düzgün işler yapmayı, yapılması gereken en asgari işler bile yapıldığında çok büyük meziyetmiş gibi göründüğünden çok ucuza giden bir insan bileşenidir.

şöyle biraz iyi konuşan, birazcık davranışlarında dikkatli davranan ve hafiften de özgüven gösterisi yapan insanlar anında sosyal duruşa sahip ciddi biri gibi görünür. halbuki hepsi tribünlere oynanan balon eylemlerdir.

sosyal duruşu olan insan, mevcut fikirleri bilir, az buçuk okumuştur, adam gibi, ön yargısız bir şekilde mantıkla düşünerek kendi yolunu seçmiş ve o yolda tutarlı bir biçimde kültürüyle, davranışıyla, fikirlerini ortaya koyuşuyla sabit olan insandır. insanlara bunu gösterir ve her ortamda aynı sosyal duruşu sergiler.

tabii hayatı para-kızlar(erkekler)-mertebe üçlüsünden oluşan insanları genelde ilgilendirmez. boş iş gibi görünür. üniversite öğrencisi olup kendi içinde tutarlı, kültürlü ve yeterince mantıkla düşünülmüş bilgili bir sosyal duruşa sahip insan sayısı da bu yüzden çok değildir.
    (hell guardian, 09.04.2007 03:32 ~ 03:33)
  4. özellikle sosyal duruş meselesini kaliteli görünmekle karıştıran insanlar da çoktur.

gerçi basitçe verilmişi üstte var ama örnek olarak; starbucksta yola bakan cam kenarında koltukta oturup kahve içerken elindeki radikali biraz aşağı indirip karşısındaki lcd ekrandaki cnbc-e'ye göz atan tipler vardır. bu sırada yüzünde de bir vakurluk, bir kendinden aşırı eminlik ve gözleri kısık biçimde duran "ben yarattım ulan buraları, siz salak halk insancıkları sizi, böcekler!!!" ifadesi içeren soğukluk vardır. işte bu insanlar sosyal duruş olarak öküzlüğü seçtiği için onlarınki de ayrı bir yoldur.
    (hell guardian, 09.04.2007 03:35 ~ 03:40)
  5. toplum içerisinde her bireyin sosyal duruşu olmasına rağmen güzel yurdumda genelde tanınmış kişilerin sosyal duruşa sahip olduğu düşünülmektedir. tabi bunu eğitim seviyesi ilkokuldan terk birine anlatabilmeniz zaman zaman oldukça güç olabilmektedir. bunu en iy anlatabilecek tanınmış kişilerin sosyal duruşları baştan defolu olduğundan bu kavram da bir kısırdöngü içerisinde gezinip durmaktadır.
    (tazmanya canavarı, 09.04.2007 03:42)
  6. mesela "avrupa birliğine böyle mi gireceğiz, bu kaldırımların amına koyim, yetkililere sesleniyorum, alooo, yetkililer nerede ulan, hay skim..." tarzında bir serzeniş de sosyal bir duruştur. evde denemeyiniz, ayıp.
    (skuba, 09.04.2007 03:44)