belki ilginizi çeker
  1. · kopya çekmesini beceremeyen öğrenci
  2. · halil güneş
  3. · zeynep doruk
  4. · miraystrawberry
  5. · din soslu sinsi kapitalizm
  6. · cafe dört
  7. · derste oynanan oyunlar
  8. · dağdan inene 5 bin tl yardım
  9. · s o s
  10. · yasaklanması gereken şeyler
gündem
  1. · kayseri tabula rasa zirvesi
  2. · thierry henry
  3. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  4. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  5. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  6. · uykusu olup da uyumayan insan
  7. · ahmet kaya
  8. · az veren candan çok veren maldan
  9. · çekirdek

sos  

1. bir zeka oyunu
    (lethe, 19.10.2004 01:27)
  2. yemeklerin üzerine dökülen,yemeğe ayrı bir lezzet katan,genelde baharatların karıştırılmasıyla oluşan,kanımca olmazsa olmazı domates olan ve en iyilerini italyan,meksika ve türk mutfaklarında görebileceğimiz birleşim...
    (wladislas, 12.01.2005 16:56)
  3. derslerin en sıkıcı anlarında 7'den 70'e bıkmak usanmak bilmeden oynanabilen güzide oyun..
    (halukk, 13.05.2005 21:49)
  4. hesap makinesinde 505 ile yazılabilir. tersten okunuşu için (bkz: sos)

bir de bu var
    (bkz: leblebi)
    (dlord, 06.01.2006 02:29)
  5. somali şilini'nin kısaltması.
    (esbjorn, 15.01.2006 17:57)
  6. izmir bornova küçükpark'taki en gözde kafe. zaman zaman yer bulmakta güçlük çekilir. menüsü oldukça zengindir ve çalınan müzikler büyük oranda çok kalitelidir.(bkz: reklamları izlediniz)
    (xix, 04.01.2007 04:45 ~ 03.03.2007 04:22)
  7. -dördüncü nesil bir yazar, hoşgelmiş- olmasının yanısıra benim küçük kuzenim olan bir bitki türü. sözlükte güzel işler çevireceğine inandığım güzel insan.
    (bilgez, 27.02.2007 21:56)
  8. (bkz: tic tac toe)
    (zeus, 14.03.2007 21:02)
  9. gayet sıkı girilere sahip, severek takip ettiğim* aynı okulu paylaştığım lakin kim olduğunu tam olarak henüz çözemediğim 4.nesil yazar kişisi.

edit: çözdüm.
    (hairsprayqueen, 01.10.2007 21:56 ~ 02.10.2007 21:45)
  10. ali güven adlı şahsiyetin yeni albümünün çıkış parçası olarak seçtiği şarkı benzeri şey. ess oooo ess acil durum diyerek müziğinin ne kadar kötü yerlere gittiğinin bir çağrısını vermekte insanlara. nolur şunu kurtarın bu piyasadan.
    (yüce dağ başında bir okulun öğrencisi, 18.10.2007 11:30)
  11. okulda ne zaman görsem "ööeaea yazaaeeğğrr kişiee obağğrae" gibisinden dallama bi selam mı vermeye calıştığım ne yapmaya çabaladığım, bilmediğim güzel hatun kişisi.
    kendisi en son elinde telefon, bir numaraya takmış ve çözmeye çalışırken görülmüştür, çilekeş ve güleç görünmekteydi o an, sevimlidir kısaca.

not: buldun mu? *
    (hairsprayqueen, 07.12.2007 23:53)
  12. makarnayı makarna yapan hede..bol baharatlı ve domatesli olanı pek bir lezizdir..
    (zardanadam, 08.12.2007 00:46)
  13. silkroad online'da açılımı seal of star olan itemlara verilen isim..düşme ihtimalleri tamamen şanstır,lvl 1' olanları bilem vardır..olayı;silahın normal seviyesinden 5 seviye yüksek özellik verebilmesidir..
    (pyramid, 24.02.2008 20:21)
  14. ortaokuldan beri hiç bıkmadan oynadığım; ana kazanma stratejisi, rakibin dikkatini bozup hata yapmaya sevketmek üzerine kurulu zeka oyunu. bunun için büyük boy kareli defter sayfası önerilebilir.
    (pinkpillsandblueshots, 07.08.2008 10:49)
  15. rumuzu başlığı altında bununla beraber yaşı kadar giri olan, terlik kullanmayan kişilik.
    (tenceredekietlibamya, 30.08.2008 13:09)
  16. cristina scabbianın vokalini yaptığı apocalyptica parçası. sözleri de az önce fark ettiğim üzere çarpıyormuş insanı bazı bazı.

bound to your side and trapped in silence
    just a possession
    is this sex or only violence
    that feeds your obsession

you send me to a broken state
    where i can take the pain just long enough
    then i am numb - then i just disappear

so go on fuck me
    go on and scare me to death
    tell me i asked for it
    tell me i'll never forget
    you could give me anything but love
    anything but love

does it feel good to deny
    hurt me with nothing
    some sort of sick satisfaction
    you get from mindfucking

stripped down to my naked core
    the darkest corners of my mind are yours
    that's where you live
    that's where you breathe

so go on fuck me
    dare me to leave you
    tell me i'll never forget
    anything but love

without any faith
    without any light
    condemn me to live
    condemn me to lie
    ınside i am dead

so go on fuck me
    i'll be the victim
    you'll be the voice in my head
    anything but love
    .
    (siz hepiniz ben tek, 12.04.2009 21:31)
  17. akşam akşam taktığı lakapla yüzümü güldürmüş yazar.
    (bkz: longdistancemaster) sanırım sözlüğe bir daha gelirsem alacağım nick olacak. çok benimsedim.
    (asymmetry, 31.05.2009 17:56)
  18. (bkz: unutulmaz)
    (asymmetry, 13.07.2009 12:54)
  19. (bkz: @3923222)

aylim aslım olmasından şüphelendiğim yazar. öyleyse söylesin, çok büyük hayranıyım!
    (damdanakan, 09.09.2009 21:42)
  20. bugün istemeden de olsa kalbini kırdığım yazar. halbuki samimiyetine güvendiğimden böyle olmuştur.
    ama sonunda konuştuk hallettik gönlünü aldım gibi duruyor. tabii ki fikrim değişmedi unutulmaz.
    (asymmetry, 09.09.2009 22:21)
  21. sevimsiz eski okulumun bi avuç sevimli ve güzel insanlarından biridir bu şahıs. küçük beyoğlunda bana sesini duyurmak için yarım saat ağıtlar yakıp zılgıt çekmesini takdir ettim yoksa mümkün değil duymazdım o halde. aynı sabrı kendisine bu yılki öğrenim hayatı için de diliyorum zira ihtiyacı olacak.
    iyi kalasın.
    (redelus, 19.09.2009 21:23)
  22. toplam görüşme süresi 1.5 dakikayı geçmese de hanımla ortak kanaatimiz bıcır bıcır bir insan olduğu yönünde. pek bi sevdik kendisini.
    (ambrassador, 19.09.2009 21:29)
  23. (bkz: ege usulü tartar sos)
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 19.09.2009 21:35)
  24. süreç olgunluk seviyesi ifadesinin kısaltılmış halidir. kalite derneği tarafından bu konuda eğitim verilmektedir. "sos araçları" başlığı altında verilen bu eğitimde "kilit iş süreçlerin yönetimi ve sağlanan başarıların değerlendirmesi için tasarlanmış olgunluk matrisleri" anlatılmaktadır.

finansman yönetimi, insan kaynakları yönetimi, üretim, pazarlama ve satış, tedarik zinciri yönetimi, işletme yönetimi, satınalma yönetimi başlıkları işlenir.

sos metod olarak, birden ona kadar yukarıda bahsi geçen alanlarda kuruluşların bulunması muhtemel basamakları tanımlar. bu basamaklarla ilgili detay ve metodları içerir. kuruluşunuz o alanda hangi basamaktaysa, süreç olgunluğunuz o seviyede demektir. amaç bir üst seviyeye ve nihayetinde mükemmelleşmek için onuncu seviyeye çıkabilmektir.

kurumsal bir özdeğerlendirme aracı olarak da kullanılabilir.

sos'u geliştiren ve mükemmellik modeline uygun hale getiren philips firması'dır.
    (ben bunu bilir bunu söylerim, 16.10.2009 14:33)
  25. (bkz: @4077364)

reklamımı yapıyormuş bir de kefilmiş öyle dedi kendisi. saolsun. *
    (asymmetry, 19.10.2009 23:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil