bunu yaşam tarzı haline getirmiş insanlarla yaşandığında peygamber sabrı gerektirir.
-noldu bişeyin mi var?
+öyle gibi mi duruyorum?
-hayır yani sessizsin de,canın sıkkın gibi..
+sıkkın mı olması gerekiyor?
-yoo,neyse kahve ister misin?
+yemekten önce mi?
-evet.şeker de atıyorum..
+tatlandırıcı yok mu?
-söyle bakalım anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı?
-sen söyle beni mi daha çok seviyorsun kardeşim emrullahım'ı?
-ne alaka canım..ben ikinizi de eşit seviyorum.sizi ben yaptım..
-erman hocayı mı seviyorsun,ahmet çakar'ı mı?
-canım ne alaka?
-sus..önce cevap ver..arpa şehriye mi tel şehriye mi?çabuk..
-tel..arpa..yok..ne bileyim..
-sarışın hatun mu,ferrari mi,ya da ferrari içindeki sarışın mı..düşün..karar ver..
-ben..sadece..sempatik olmak..yani..kötü bir niyet yoktu..hani sorulur ya 0-5 yaş grubuna..yani..ne bileyim..
-sus..konuştukça batıyorsun..bir de beni yapmışmış..yesinler senin içgüdüsel kozmik dürtülerini..
iyi yürütüldüğünde çok zekice bir
münazara yöntemidir. ayrıca atlatılmak istenen konularda da ustaca uygulandığında başarılı sonuçlar verir.
- abi senin yüzüne ne olmuş ?
- nooolmuş ?
- ben de onu diyorum, nolmuş?
(bkz:
gora)
(abece, 12.09.2006 12:11)
eğer sorulan soruya cevap verilmek istenmiyorsa harika bir taktiktir.
sigmund freud manyağının yaparak bilim dünyasına ve insanlığa kazandırdığı konuşmada üstünlük kazanma tarzı.
çoğu insanın cevap vermekten kaçınmak için kullandığı fakat muhabbeti veya tartışmayı istenilen yöne kaydırmak için kullananların işin sırrını elinde bulundurduğuna inandığım yöntem. yetkinleşmek için size sorulacak soruları çok önceden kafaya takıp, kendi kendinizi kitleyecek noktalara yol almak gereklidir. sonrası sizin kitlendiğiniz sorulara cevap verecek birisini bulma umuduna dönüşür.
a: şunun fiyatını öğrenebilir miyim?
b: kaç paran var?
soru ile cevap verilmesi mantıken yanlış olan durumdur. soru sorudur cevap cevaptır, soru cevap yerine geçmez haliyle sorulan soruya soru ile soru sorulur....
duygusal anların zirveye çıktığı zamanlarda kullanmaya sürüklenilen iletişim kurma biçimi.
iyi hâl:
- ben seni ne kadar seviyorum ?
- hihi. ne kadar ?
- hayal edebileceğini mi sanıyosun ki ?
- göstermeyi dene edebilirim belki ?
...
kötü hâl:
- böyle mi olacağdı ?
- en iyisi sence de bu değil mi ?
- bu mu ?
- bu gibi sanki yoksa şüphen mi var ?
...
vb.
(alik, 27.03.2008 16:55 ~ 16:56)
karşınızdakini dövme sebebidir.
+abi nerdesin?
-iyiyim sen nerdesin?
söylenmek istenmeyen şeyi geçiştirmek için her soruya iyiyim seklindeki cevaplar verilir..
genellikle cevaplanmak istenmeyen sorular karşısında cevap olarak kullanılan kaçış yoludur. ancak bir süre sonra cevap bekleyen tarafta sabır taşı çatlayabilir dozunu iyi ayarlamak gereklidir.
soruya soruyla karşılık vermek, zamanında bir zekâ ürünü olması nedeniyle şık bir karşı atak olarak algılandığından mütevellit, çokça kullanılmış, eskitilmiş, epritilmiş, yamultulmuş ve nihayet zamanımızda biyoloji öğretmenlerinin oyuncağı, demeçlerinde sıkışan politikacıların yıkılmaz sığınağı ve emekli memur amcaların çocuklar karşısında nasıl zevk aldıklarını aklımın almadığı eğlenceleri haline gelerek, insanın yaşam enerjisini emen bir klişeye dönüşmüştür.
- neden?
- neden olmasın?
(mavio, 19.07.2008 22:51 ~ 22:53)
genellikle zaman kazanmak için yapılan eylem; ama belirtildiği üzre, eskimiştir, erpütülmüş, yıpratılmıştır.
bazı durumlarda çok etkili bir kıvırma taktiğidir hatta konuyu sizin istediğiniz herhangi bir konuya taşıyabilir ve sohbete istediğiniz gibi yön verebilirsiniz, tabi her zaman için değil ama bazen işe yarar.
(sooho, 20.07.2008 04:46)
-why?
-why not?
kadın erkek ilişkilerinde acizlik belirtisidir, en ucuz vakit kazanma şeklidir. bu şekilde sorular yönelten insan kesinlikle yalancıdır, hiç sekmez lan.
-ayça o mesajı kime attın sen ya bir açıklasana bana?
+hangi mesajı!?!?!
-berkcan o kız kimdi feysindeki fotona yorum yazan kevaşe?
+hangi kız ya!?!?!
bir de şu varmış;
-asım saat kaç oldu nerdeydin bu saate kadar?
+ne nerdeydim ya!?!?!hangimiz nerdeyiz ki?
(bkz:
cmylmz)
(spitzer, 19.03.2009 16:54 ~ 16:54)
kesinlikle ağız burun dalınası insandır. yürek tüketir. lan bide inadına devam eder ya pişkin pişkin off. eğer böyle bir duruma tahammül edebiliyorsa insan, hayatta herşeye tahammül edebilir.
-neden aramadın?
-aramadım mı?
-açıklama yap, neden diyorum.
- ne neden?
anasından başlayıp, bacısı ve bütün sülalesiyle yakın temas kurulası insandır bana göre.
eve sarhoş gelinmiştir...
-nerdesin sen?
+ne nerdeyim ya ? (hangimiz nerdeyiz ki?)
(bkz:
cmylmz 2008)
yalan söyleyen insan davranışıdır; kendine düşünme fırsatı yaratıyordur.
(jadore, 19.03.2009 17:05 ~ 18:02)