görseller
soru işareti 

belki ilginizi çeker
  1. · odasına geçip kapısını kilitleyen öğretim üyesi
  2. · oruçluyken seferiyim diye yürürken çekirdek yemek
  3. · cep telefonunu şarj etmeye üşenen insan
  4. · 12 aralık real madrid real sociedad maçı
  5. · ispanyolca
  6. · vito
  7. · ne bileyim
  8. · 301 vatandaşın gündeminde değil
  9. · kafayı emme basma tulumba gibi sallamak
  10. · cümlenin sonuna nokta konur
gündem
  1. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  2. · okan bayülgen
  3. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  4. · yaran diyaloglar
  5. · ezel
  6. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  7. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  8. · till lindemann
  9. · kayıt dönemi itü sözlük

soru işareti  

1. noktalama işaretlerinin en salağı en cahili hep bişeyler sorar hiç bişey de öğrenemez, anca sorar. sorduğunu anladığı zaman nokta haline gelir kıvrıklığı gider.
    (azureel, 26.03.2004 01:27)
  2. "?"soru cümlelerinin sonuna koyulan noktalama işareti bu işaretten sonra büyük harfle başlanır*
    (prometheus, 17.04.2004 23:55)
  3. (bkz. imla kuralları)
    (tenekeci, 18.04.2004 00:12)
  4. "1" karakter yerine geçen wildcard.
    (azureel, 20.09.2004 19:15)
  5. satrança zayıf hamleyi simgeler
    (anubis 84, 20.09.2004 22:12)
  6. bir orhan veli şiiridir..

?
    neden liman deyince
    hatırıma direkler gelir
    ve açık deniz deyince yelken?
    mart deyince kedi,
    hak deyince işçi
    ve neden ihtiyar değirmenci
    allahıma inanır düşünmeden?

ve rüzgarlı havalarda
    yağmur eğri yağar?
    .
    (tutkuyakar, 22.12.2004 16:09)
  7. ing. question mark
    (eva, 17.06.2007 23:12)
  8. pabuçunu kaybetmiş palyaçonuzun saçlarındaki püsküller kadar sıkıdır bazen. sıkabilir fazla oynarsanız. kırılmaz asla. oklara ihtiyaç duymaz. gideceği yer yoktur çünkü. sağ omzunuzun üzerinde duran ufak siz de değildir, ama attığınız her adım öncesinde düşüncelerinize hız sınırı koyandır...
    (buz gibi soguk su, 26.06.2007 22:05 ~ 22:06)
  9. cevap beklemeyen sorularda kullanılması gerekmezmiş. onun yerine nokta işareti koymamızda sakınca yokmuş.

(bkz: retorik soru/@1581488)
    (recai pengül, 25.07.2007 10:58 ~ 10:58)
  10. insanların kafasında cevabı bulunamayan düşüncelerin simgesidir.
    (pawing flower, 01.11.2007 11:04)
  11. sarhoş olanı: ¿
    (bkz: iğrenç espriler)
    (ferix, 15.11.2007 21:16)
  12. kafada belirmiş ise bünye cevap bulmadan rahatlayamaz.kafasında her daim taşıyanın ise saçları erken beyazlar. filozof olur çıkar...
    (zedt, 15.11.2007 21:19)
  13. ?
    ?
    ?
    ?
    ?
    *

anlamadınız değil mi?
    tanım: yılmaz özdil'in kıvrak zekasını ortaya çıkaran noktalama işareti.
    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/...
    çok tutar diye bekliyorduk ki bir kere kullandı büyük yazar, bir daha görmedik, göremedik. yıldızı yerinden edemedi. (bkz: yavuz donat yıldızı)
    (endergelisencaykurrizeataklari, 16.11.2007 00:55 ~ 00:56)
  14. yunancada " ; " ile ifade edilen işaret.
    (charlienin dorduncu melegi, 12.10.2008 16:33)
  15. ünlem işateri gibi soru işaretininde kedi kuyruğundan esinlenilerek yaratıldığı söylenir, zira kendileri meraklandıklarında kuyruklarını yukarıya kaldırarak bükmektedirler (noktasından bahsetmekbile istemiyorum) tıpkı ikaz durumuna geçtiklerinde dimdik diktikleri gibi, velhasıl garip yaratıklarız insanlar olarak nerelerden neler çıkartıyoruz.
    (tekgitar, 20.11.2008 17:42)
  16. bunca senedir zorunda kalmadıkça kullanmadığım noktalama işareti. hangi derde deva olduğunu çözemedim bugüne dek ve düşünmeye de değer bulmadım pek. soru sorulduğu eklerden, soru sözlerinden zaten bellidir okuyan insanın uzun dahi olsa cümle sonuna kadar konsantrasyonu dağılmadığında. varlığı bana gereksiz geldiği gibi kullanımına dair kuralları otorite tatmini gibi (naçizane)gördüğümden anlamsız bir kin beslemiyor değilim. haybeden para alan patron yakını gibi.
    (herzevekil, 25.01.2009 23:05)
  17. noktalama işaretlerinin en babası. bütün noktalama işaretlerini koy yanyana karşılarına bunu koy hepsini tek tek ezmezse gel suratıma tükür. bak örnek:

+ .
    - ?

nasıl eziyor noktayı lan. yuh!
    onun için dikkat ediyoruz buna bi. kendisiyle yüzleşiyoruz hep. yapın bunu. nokta üç nokta neymiş arkadaş. yavşak onlar hep. her yerde de kullanmayın ama. bırakın "o" kendi yerini bulacaktır. ünlem de önemli bak şimdi düşününce. ama bu kadar değil. değerini anlayın istedim. çok mu şey istedim.
    (ford prefect, 27.03.2009 10:04)
  18. kimi zaman bir ünleme yenik düşmesi gerekir:

''nasıl özgür solur insan!''
    (sir da ros floyd, 16.04.2009 04:10 ~ 04:15)
  19. aslında havva ve adem'le başlar. soru işaretini yaratan ise şeytandır.
    şeytan adem ve havva'nın cennetten kovulmasını ister, tanrının emrinde uymayarak onların elma yemelerini sağlaması gerekir.
    bu işi de şeytanın bir figürü olan yılan devralmıştır şeytandan.
    yılan havva'ya gider elmayı yemesini, lezzetli olduğunu söyler. yılan bunu söylerken kuyruğu üzerinde doğrulur.
    yılan kuyruğu üzerine doğrulduğunda tıpkı bir soru işareti gibi bir şekil alır.

ilk soru burada başlamıştır. elmayı yemeli mi, yememeli mi?
    (paradoksu kucaklamak, 11.05.2009 01:54)
  20. bunların yerlerini bulmuş bile olsalar garip bir özellikleri vardır; bir kere soru sormayı öğrenen bununla bir daha sorar, olmayanı da sorar. zırt pırt sorar. akıl böyle bir şeydir. ya da soru olarak doğmuş bir işaret, illaki yenisini de çağırır. çiftleşip de tüm dünyayı larvalarıyla gebertmeden de susmaz bunlar. hiç doğurmayacaksın ya da inanmadığını sorarken bulursan kendini şaşırmayacaksın.
    (sin şin, 16.10.2009 15:15)
  21. çizgi filmlerde ucurumdan düşen kahramanın imdadına yetşen işaret. düşme anında kahramanınızın kafasının üstünde ünlem (!) işareti vardır, bir halta yaramaz. daha sonra bir soru işareti (?) çıkar ve ona yapışarak bir dal parcasına çengel atar. kötü karakterlerde yere çakıldıktan sonra soru işaretinin oluştuğu gözlemlenmiştir.
    (tuna, 11.11.2009 13:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil