yüzlerce soru ve teste sahip, genelde bitirilemeyen kitap türü.
şimdiyi bilemem ama bir zamanlar öğrenci seçme sınavına hazırlanan bünyelerin aralarında yaptıkları muhabbetlerin vazgeçilmez araçlarından biriydi. yapılan muhabbetler "ben x soru bankasını bitirdim, y soru bankasının soruları kazık mı kazık, z soru bankasına başlıcam yarın" gibi çoğaltılabilen ana cümleler çevresinde yapılır. böylece sınav öncesi gördüğün rakiplerini çözdüğü soru bankaları, onların adetleri ile kendisiyle karşılar böylec hazır olup olmadığı yargısına bir şekilde ulaşırdı. bu muhabbetlerden sonra ellerinde soru bankası az olan arkadaşlar hemen soru bankası alma yarışına girişirler, piyasa da ne kadar soru bankası varsa sahip olmak isterlerdi. anlıyacağınız soru bankası sınava hazırlanan öğrencinin ne durumda olduğunu belirleyen bir değerdi. şimdilerde de öyledir belki.
lise sıra altlarının eksiksiz demirbaşlarıdır. kalitelisi olabileceği gibi insanın gülmesine de sebep olabiliyorlar. mesela
mehmet güleşçinin kitabının kapağındaki ifade gibi. görsellerdedir
nerden aklına geldi de bu nicki seçtin demeden geçeceğim(geçemeyeceğim diyeceğim sandınız dimi! ehe!) 6. nesil yazar. hoşgelmiş.
- iyi günler ağbi, ben mevduat yatıracaktım!
+ tabi kardeş, yaş kaç?
- 18' ime yeni girdim ağbi.
+ ne kadar yatıracaksın?
- 4300 soru, türkçe ve biyoloji olacak
+ soru mu? sen bekle burada beş dakika! (telefon açar) ulan remzi, seni var ya bir yakalayayım yolda ağzını burnunu kırcam. öğretmen olmuşsun ama adam olamamışsın, seni o dersanede rehber öğretmen olarak oturtanın da mk! olm oynamasana çocukların hayalleriyle! zaten harap olmuş zihinleri..
* heh heh yemiş mi keriz?
- ne oldu ağbi? remzi ağbi dedi ki soru bankası varmış burada, bireysele git, soruları yatır ek puan veriyorlar dedi.
+ evet yemiş, remzi olm bu çocukların vebali çıkacak senden söyleyeyim, uyandırmadı deme!
* heh heh
- ağbi söyle o remzi hocaya, onun ta mk ben!
+ hah şöyle! kendine geldi çocuk vallahi!
- dün de bir arkadaşa heri potır' ın okuduğu büyücülük okulunda papaz büyüsü bölümünü yazdırmaya çalıştı da ailesi duyunca büyük infial çıktı dersanede!
+ infial mi? olm yaşın kaç daha senin, ne biçim kelimeler bunlar infial falan? kocamışsınız siz!
- sınavda soruyorlar ağbi!
+ olm git gençliğini yaşa biraz, bu yıllar geri gelmez.
- sınav bir geçsin, üniversitede kızlar veriyormuş ağbi!
+ remzi iti mi söyledi bunu da!
* tısısısısı motive olsunlar diye olm! heh heh
+ senin gibi hoca olmaz olsun!
(füçır, 17.09.2009 02:43)