kişileştirme sanatının had safhada olduğu, lisede din dersinde hatmettirildiğimiz mübarek eser*. kanımca edebiyat kitabında bulunması gereken naçizane bir hededir.****
ps:kırmızı bir gül bannerı ile karşımıza gelmiş olması ilginçtir.
sarı çiçeğe her ramazan, günde onlarca kez sorulan soruların yer aldığı, garibim sarı çiçeğin artık rengi solmuş "cevabımı verdim, yeter rahat bırakın beni" diyeceği ilahidir.
ayazağa ışık ilköğretim okulu eski din hocası mehmet koyun'un ingilizce ve flüt bilgisi sayesinde ingilizceye de çevirdiği ilahi. o sıralar* okulumuzda bir ingiliz özentiliği sürüp gitmekteydi, birçok dersi ingilizce görürken* bir kısım arkadaşlar kendi benliğinden, özünden kopuyordu bu özentilik yüzünden. sevgili din hocamız da dikkatini tekrar çekebilmek için öğrencilerin oturmuş tümilahiyi ingilizceye çevirmiş, yetmemiş tüm sınıflarda tek tek söylemiştir. hatırlayabildiğim kadarıyla sözleri aşağıdadır, çok iyi hatırlıyodum tamamını çevirmişti adam.
i asked* yellow flower
are there your mother father*
flower said derviş father
my mother father is soil*
i asked* yellow flower
are there your brother sister*
flower said derviş father
my brother sister is leaf
.
.
.
tabii ki tam beceremediğinden birçok kafiye kötü, eksiktir. bu kısımları kendisi söylerken hızlı ya da yavaş geçerek düzeltmeye çalışmaktadır, lakin becerememekte, ufacık çocukların maymunu olmaktadır.
daha sonra kendisinin fatih kolejinde koyunluğuna devam ettiğini öğrendik.
tenefüs vakti,lisede sınıftaki bütün erkeklerce remixini yaptığımız, sınıfı basıp kendini orkestra şefi sanan*beni enseme vurduğu tokatla bitiren*din hocasının çok sevdiği güzide bir ilahi.
yunusu emre'nin bektaşi dergahına 40 yıl düzgün odun getirip piştiği süreçte yaşama ve yaşamı sağlayan tanrı'ya dair düşüncelerini ifade ettiği sözleridir.
sarı bir çiçeğe sorulan en aptalca sorular başlığının yine aptal cevaplarıdır bunlar. şöyle ki;
- annen baban var mıdır ?
- eşeyli çoğalıyoz biz var tabii
- benzin neden sarıdır ?
- no comment falan yani
- sizde ölüm var mıdır?
- ölümsüzlük iksirini bulduğumuz iddiasındaysan yanılıyorsun dostum, ha bu akılla senden fazla yaşayacağımı biliyorum. ötesi gam yemem modlarına girer.
- evlat kardeş var mıdır?
- şimdi bak dedecim; bi arı sayesinde döllenmiş bir sarı çiçek olarak kardeşlerimin sayısını bilemiyorum. evlat kısmını akşam yengenle hallediciğiz.
- boynun neden eğridir?
- nerem düzgün ki cevabından çok sizene demeyi tercih ediyorum. o bir gün kalkar bir gün iner; takılmayınız.
- sen beni bilir misin
- bilirim aptalsın!
- sarı çiçek üzüyorsun beni
- bak sen.
ahsen unakatın ile pabucu dama atılan sarı çicektir. rabbime soruyorum daha net cevaplar alıyorum. ancak dikkatli olunmadığı takdirde ahsen hanım çarpar mazallah. detayları almak için kendisine bağlanıyoruz efendim.
+aradığınız kişi şu anda rabbiyle konuşmaktadır. lütfen daha sonra tekrar arayınız.