resmini dahi görür görmez beni kendisine aşık etmiş, özellikleriyle başımı döndürmüş, hayranlık verici bir teknolojinin özgün eseri... anca mı gördün derseniz, ben
ericsson'dan böyle bir kaliteyi beklemiyordum ki dostlar derim, mesaj kaygılı yanıt vermiş olurum.
*
http://www.sg.hu/...
http://img.clubic.com/...
w800i'lerde 1 gb üstündeki hafıza kartlarının takıldığında sorun çıkartmasından dolayı, w800'lerin yerine üretilen telefondur.
(bkz:
neden ben)
edit : yoksa w800i'den özellik olarak hiçbir farkı yoktur.
(bkz:
züğürt tesellisi)
(sükun, 02.09.2006 19:20 ~ 19:24)
kulaklıkları kulak deliğinin içine giren, önceden
sony ericsson k750i kullanan birisi için fazladan birkaç walkman tuşu ve kaybolan bir lens kapağı anlamına gelecek güzel telefon.
fiyat/performans olarak o denli sükse yapmıştır ki nokia bile yeni nesil n serisinde ciddi şüphe uyandıracak indirimleri yapmaya göze almıştır..bunun tek nedeni; amacı insanları telefon satarak düdüklemek değil de adam gibi telefon yapmaya çalışan bir firmanın satış başarısının önüne geçmektir..
elbette bundan daha iyi telefonlar piyasaya an itibariyle çıkmıştır ama sonuçta tüketicilerin bu tarz sık almadıkları ürünlerde en önemli etmeni her zaman atlıyorlar..dayanıklılık ve fiyat..sony ericsson bu modeli ile en üst skorları hanesine yazdırmıştır..
insanlardaki kişiselleştirme tutkusu var olduğu sürece, hiçbir zaman nokia önüne geçemeyecek telefon.
performans olarak gayet başarılı olsa da, nokia'nın yaptığını yapamıyor. öncelikle n-serisi s60 platformu üzerine kurulu, ve s60 tabanında yazılmış abartısız yüzbinlerce farklı program, oyun, tema vs. var. şahıs olarak ben, biraz daha para verip cep telefonumla barkod okumayı tercih ederim. ki yüksek performanslı mp3 çalar, ve fotoğraf makinası hepsinde var.
şimdi şöyle bir şey var..
eğri oturup, doğru konuşalım..
kişilerin istekleri, ihtiyaç duydukları şeyler farklı olabilir..dolayısıyla firmaların, bu ihtiyaçlar doğrultusunda müşterilere (genelleyecek olursah hedef pazarlarına) sundukları hizmetler de farklı oluyor..
fakat şöyle bir ayrım bu arzda..
kaliteli iş yapmak!!
şimdi sözlüğün bu naçizane köşelerinde sony ericsson propadandası yapmayacağım ama hem fiyat/performans açısında devrim yaratmış bu keskin başarıyı da göz ardı edemem; sony ericsson w810i..
bakın, söz konusu, cep telefonu marketinde lider konumda olan nokia bu işi ondan yıllar önce piyasayı dünyaya tanıtmış ericsson'dan tabiki de daha iyi bir firmadır..inkar edilmez, güzel telefonları vardır..ama sonuçta hiçbir modelinde "aha budur abi olay" diye bir önermeyi dile getiremezsiniz..yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır, yıllar geçse bile ben nokia'dan günün teknolojik koşullarında herşeyi gerçekleştirebilecek bir telefon yapabileceklerini beklemiyorum!! eminim ki bir eksik bırakacaktır, o açık ile ürün stratejisini geliştirecektir..
gelelim konumuza o zaman..
sony ericsson w810i, kesinlikle ama kesinlikle bu güne kadar gelmiş geçmiş en iyi özellikleri bünyesinde barındıran bir telefondur..öyle symbian kullanan, takla atan cinsten olmasa da multimedya uygulamalarında nokia'nın eline verdiğini dile getirmeliyim..kendim kullanıyorum diye değil ama cidden nokia'nın da kendi telefonlarında gerçekleştirmesini dilediğim artılar, avantajları var..
bunların başında ses kalitesi geliyor..
w810 bir walkman telefonu..sony'in tescilli markası olan..hatta bir markanın ürün ismi olarak anılan modellerinden..walkman telefon diyip de geçmemek lazım..nitekim beklentiler büyüktü..ama sony alnının akıyla bu işten çıkmasını başardı..verdiği kaliteli kulak için kulaklıklarla da başarısına başarı katıyor (hoş, artık nokia da bu tarz bir uygulamaya geçti ama ikisini de denemiş birisi olarak seçimim sony'dir)
ayrıca sony'in kullandığı 2mp. kamerası cidden ergonomik ve kaliteli bir kamera..günlük, amatör uygulamalarda güzel sonuçlar veriyor..nokia gibi yüzeye monte değil de kapak altına yerleştirildiğinden kolay kolay da çizilmiyor..bu tarz bir fotoğraf performansını da 1000 ytl altı hiçbir nokia'da göremedim..w810'un fiyatını hatırlatmama gerek yok herhalde..
haa aklıma gelmişken sormak istiyorum..nokia'nın artık hem radyosu olan hem de müzik çalabilen bir aleti var mı? cidden soruyorum, öyle bir şey yaptılar mı bu adamlar? pehh..
kişiselleştirme konusuna gelince..evet, günümüzde herkes telefonuna kendi çapında birşeyler yapmaya çalışıyor..teknolojik olarak cep internetini yaygınlaştırmaya, mobile iletişimi sonuna kadar kullanmaya çalışıyoruz..cep telefonumuzla internette sörf yapıyoruz, downloadlar ediyoruz, melodiler, arkaplanlar, temalar..bir sürü bir sürü şey..
bunlar şahsi tercihler olabilir ama ben de hem biraz daha az para vererekten, kişiselleştirme adına hiçbir sorun çıkarmayan, ayda bir format gerektirmeyen bir telefonu tercih ederim..kaba bir istatistik olacak ama kişiselleştirme ile çok haşir neşir olan, bulduğunu indiren, sürekli internette gezen bundan dolayı her ay en az bir kere format yemeyen bir symbian görmedim ben..tamam, bir sürü özelliği olabilir ama bunu güvenilir ve sağlam bir software üzerine kurmak gerekmez mi??!
hep övdüm hep övdüm..nokia'cılar tarafından seri eksi almaya hak kazandım..biraz da onların gönlünü alayım (iş işten geçmiş olsa bile)
bir kere bu modelin acaip kötü bir video çekimi var..hareketli görüntüyü, anı dondurmaya değişebilecek olan kullanıcılar bu telefonu alırken bir kez daha düşünmesini tavsiye ediyorum..ama unutmayın, kendi kamerası ile çekilmiş videolardan bahsediyorum..yoksa ben iş çıkışı eve gelinceye kadar bir lost bölümü izliyorum hani, tekrardan, zaman geçsin diye, güzel oluyor..
düşünülmemiş ama güzel olurdu, kumandadan telefonun kontrolü biraz daha geliştirilebilirdi..kumandadan radyo kanalları değiştirilebilirdi mesela..gerekli ve mühim bir detay, sürekli çepten çıkarmak zor oluyor bazı ortamlarda telefonu..
belleğin kapasitesini arttırdığımızda gözle görülür bir yavaşlık söz konusu..bu konuda olumsuz bir yorum yapmak istemiyorum, nitekim her markanın her attırabilir bellekli modelinde bu sorun gözlemlenmekte..
bir de kızılötesi iletişimi sorun çıkarabiliyor..ayrıca tuşlar biraz küçük..
* * *
herhalde biraz dengelemişimdir..fanatikmişim gibi bir imaj çizmek istemem ama yine de daha önce de dediğim gibi fiyat / performans olarak cidden iyi bir model..hem müziği hem de telefonu aynı yerde arayanlara döverek aldırtırım..
"pil zayıf" uyarısını verip artık şarj vaktinin geldiğini hatırlatan bu mucizevi alet, bu haldeyken bile ortalama yarım saat süren bir minibüs yolculuğunda 35 dakikalık bir non-stop mix'i tek bir uyarı
* ile bölmeden kesintisiz dinletmiş, üstüne üç dört sms atmama müsaade etmiş, anca ben eve gelip şarj cihazını çekmeceden çıkarırken artık dayanamayıp kapanmıştır. abartmak istemiyorum ama, sanki kullanıcısın ihtiyaçlarını hisseden yapay bir zekâya sahiptir. asla yarı yolda bırakmaz.
hem eglenceli hem güzel hem kaliteli canım telefonum
fiyatıyla göz kamaştıran üstün özellikli bir
walkman telefon. fiyatının uygun olmasına aldanmayın, mutlaka alın. 500 ytl'ye kadar bulabiliyorsunuz sanırım.
ya benim telefonumda bir sorun var ya da çok ince düşünülmüş bir özelliktir bu..
alarm çalmaya başladıktan sonra onu susturmak için herhangi bir tuşa basmanız yeterli oluyor..bu durumda 1 dakika içinde alarm tekrardan çalıyor..ama bir şekilde
snooze yapmak ya da alarmı tamamen kapamak istediğiniz zaman belirlenmiş tuşlara basmanız gerekiyor..ee, dolayısıyla da ekrana bakıyorsunuz..ben her sabah ekrana baktığımda değişik dillerde yazılar görüyorum!!..bazı sabahlar japonca bile yazıyordu..hayal, rüya falan gördüğümü sanıyordum..
dolayısıyla aleti snooze edinceye kadar uyanıyorum..
(ulan ne diyor bu alet?!?)
(ulan bozuldu galiba??!)
*panik*
(zeus, 20.05.2007 22:49 ~ 21.05.2007 20:09)
verdiğim para için hakikaten helali hoş olsun dedirten telefon.mp3 player gibi kullanabilmenizin yanı sıra 2 megapiksel kamerasından da çok memnun kalınacaktır.
an itibariyle bu giriyi
itü sözlük'e yazmamı sağlayan telefon güzeli..burdan (tophane); bu telefonu yaratan
sony ericsson'a, türkçe harf destegi & hızı ile gönülleri fetheden
opera mini'ye ve mobile teknolojiye en başarılı haliyle sözlüğe entegre eden
wondrous'a teşekkür ederim..
edit: bu giri aslında buraya taşındı..o kadar da iyi becerememiş bu işi yani wondrous..önce rep'i haketsin; gitsin edit, sil, oyla gibi tuşları eklesin mobil internet sayfamıza..rezil olduk lan millete iki enteresanlık yapacağız diye..
(zeus, 09.08.2007 10:25 ~ 15:20)
altındaki manyetik kısmı aşırı derecede hassas alettir. kulaklılar mükemmel de olsa zamanla ucundaki plastik parçalar düşebilir. en iyi çözüm bir kere bile olsa asla sökmemek, kabloyu birbirine karıştırmamaktır. lakin asabi anınızda kabloyu düğümden kurtaracağım diye çekerseniz de plastik uçlar düşebiliyor (
tecrübe ile sabittir).
sony'nin w810i için hazırlanmış resmi sitesinde ücretsiz oyunlar konusunda hayli kısıtlı bir arşive sahip olduğu telefon modeli. oyuna meraklıysanız wap.guduwap.com sitesi bu konuda eşsiz bir kaynak. hatta adsl'niz varsa wap adresinden değil de
www.guduwap.com'dan indirmeniz çok daha ekonomik (büsbütün bedava işte) olacaktır.
wap'tan yüklemek ve kurmak pratik de biz işi beleşe getirmeye kararlıyız diyelim. bu durumda öncelikle hafıza kartımızı kart okuyucumuza takıyor o yoksa usb kablomuzla telefonumuzu bilgisayarımıza bağlıyoruz. yalnız ikinci seçeneğin telefonunuzu bağlantı süresince kapalı konuma soktuğunu yani sizi arayanların size ulaşamadığını belirtmek isterim.
açılan sürücü ekranında g:\mssemc\media files\other sırasını takip ediyoruz. siteden .jar uzantılı dosyayı seçerek bilgisayarımıza veya direkt ilgili klasöre indiriyor ve kuruluma geçmeden önce virüs programımızla taratıyoruz (bkz:
mesaj kaygılı giri) "other" klasörü telefonumuzun dosya yöneticisi bölümündeki "diğer" klasörüne denk geliyor.
* yapmamız gereken bu klasördeki dosyayı seçip telefon menüsünü kullanarak birkaç kere tıklamak. telefon sizi yönlendiriyor zaten.gerisi size kalmış.
not:
www.getjar.com - wap.getjar.com da iyi bir site ama indirdiğiniz oyunlar ağ üzerinden oynanan oyunlar olabiliyor. buna dikkat.
sinir anında bir kaç kere duvara fırlatılmasına rağmen fonkisyonlarından hiçbirşey kaybetmeden çalışan sağlam cep telefonu.
bunu beğenenler buna bayıldı:
(bkz:
sony ericsson w950i)
her özelliğe sahip telefon. mesela; insanların "abi bluetooth varsa, kızıl ötesi koymamışlardır" dediği fakat benim "hayır o da var" dediğim telefon. yani bir özelliği koyup diğerini çıkaran nokia'ya ayar niteliğinde bir telefondur w810i.
bataryası diğer telefonlara göre daha kısa zamanda zayıflıyor sanırım ama yine de telefonların şahı diyebilirim. herşeyiyle harika !
üzerine iphone de dahil bir ton telefon değiştirip tekrardan kendisine döndüğüm telefonum.
bugünlerde beni hayakırıklıgına uğratan telefonum.itinayla bakmama rağmen senesi dolmadan bozulma belirtileri göstermeye başladı,servis yolları gözüktü..
sony ericsson'un en başarılı modelidir. resim kalitesi inanılmaz derecede yüksektir. cybershot denen k550 den çok daha güzel resim çekmektedir. rds fm radyosu ve müzik çalarına hiç değinmiyorum zaten.
aynı zamanda çok dayanıklıdır, 1.5 metreden betona düşmüş ve bir şeycik olmamıştır.
ayar vereceklere edit : bu telefonun başarılı olması sadece resim ve müzik kalitesinden gelmiyor, yazılım desteği ve patchler de mevcut. bu sayede telefonun yüzlerce özelliği değişiyor veya yükseltilebiliyor.
işte buradan:
http://forum.donanimhaber.com/...
herkesin kendi yaptığı deneysel çalışmasının sonuçlarından tümevararak genelgeçer bilgiler türettiği telefondur.
gelelim benimkine, w810i ve k750i aynı anda gölün sularına bırakılır. çıkarılır bir daha bırakılır. sonucunda 3 gün pirinç içinde kurumaya bırakılan telefonlardan biri sapasağlam çalışırken, diğerine servis yolları gözükür, üstelik servisten dönen telefon bir daha bozulur, hangisidir bu telefon: w810i.
cep telefonları arasında en sağlam telefondur. üzerine defalarca bira dökülmesine, sinirli zamanlarda yere fırlatılmasına -ki bu çok gerçekleşti-, yere düşürülmesine rağmen hala tüm özellikleriyle çalışan telefondur. birkaç kere de su birikintisine düşmüşlüğü vardır ki tamire bile gitmemiştir. tek sorunu şarj ve pil durumudur. bu da sony ericsson'ların genel problemidir.
müzik dinlerken açılışta sade müzik modunu seçtiğiniz zaman pil ömrü 4-5 kat'a kadar uzuyor.evet belki telefona program yüklemek nokia lar kadar kolay değil ancak program yüklemeye ihtiyaç duyulmuyor zaten.zira telefon temel istekler ve biraz daha fazlasını başarıyla sunuyor.sony erricsson bu sefer mükemmeli bulmuş.
enteresan telefon,kendisine yakıştırılan isviçre çakısı tanımlamaları bile az,kendisi şahsi fikrimce ortalama bir isviçreliden bile daha fazla işe yarar.
canım sıkılıyor,w810i;usta radyo dinle,kendi müziğini aç,olmadı gel iki batak atalım diyor,olmadı beni kendi halimde tetris oynamaya terkediyor.bunlarıda beğenmedin git iki mesaj at,insanlarla sosyalleş diyor.
zor durumda kalıyorum,elektrikler gidiyor,feneriyle aydınlatıyor,yardım çağrıları atmama olasılık veriyor.
beğeniyorum,abi al resmini çek,özlersen bakarsın diyor,videosunu çek,sesini duyarsın diyor.
gece geç yatıyorum.9 dakikada bir snooze ede ede illa ki sınava yetiştiriyor.
bluetooth'u ile sağa sola dosya paylaştırıyor,paylaştırdığı dosyaları geri alıyor.
dikkatsizlik ediyorum,yere düşüyor,suya giriyor,hiç bozulmadan selam veriyor.
şarjı %5 kalmış gösteriyor.buna rağmen 30 dakika aydınlatıp elektrik kesintisinde bile giyinip hazırlanmaya olanak sağlıyor.
kısacası böyle telefon dost başına,nazar değmeyesice.uzak kalınca özlenen,sevgiliden fazla sevilen duruşu da karizmatik telefon.