belki ilginizi çeker
  1. · ilkokuldaki ilk gün
  2. · bugün ayrılığın ilk günü
  3. · aşık olduğunu anlamak
  4. · bu kalp seni unutur mu
  5. · ölüm uykunun kardeşidir
  6. · başın sonlangıcı
  7. · en yakın arkadaşın evlenmesi
  8. · hayatı anlamlandıramadığınız an
  9. · mezuniyet
  10. · eski sevgiliyle yeniden çıkmaya başlamak
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  4. · ezel
  5. · domuz gribi
  6. · aşk
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · 8 istanbul rock festivali
  9. · papatyaya konan sevgi kelebeği

sonun başlangıcı  

1. ölüm..
    (invisibleruh, 10.05.2004 23:52)
  2. ızmir fan film'in uzun zamandir merakla beklenen film projesi olan "sonun baslangici"nin ilk fragmani yayinlandi. görsel efekt ve oyunculuk bakimindan göz dolduran fragmanin ayrintilarini haberin devaminda okuyabilirsiniz.

bir grup ızmir'li gönüllü yildiz savaslari hayrani tarafindan 2005 yilindan beri sürdürülen film çekimleri %95 oraninda tamamlanmis olup post prodüksiyon çalismalari hizla devam ediyor.

projenin yazari ve yönetmeni cenk düzgit film hakkinda söyle konusuyor :

" bu film benim için bir hayalin gerçege dönüsünün simgesi oldu, tüm ekibimle gurur duyuyor ve kendilerini tebrik ediyorum. tamami amatör ruhla çalisan ekibimiz yapilmasini istedigimiz herseyi elinden gelenin en iyisiyle yapti, umariz izleyicilerimize iyi bir film sunariz. türkiye'de daha iyi projelerin yapilabilecegini düsünmek bile heyecan verici. türk yildiz savaslari'nin hayranlariyla ve umariz uluslararasi arenadaki diger hayranlarla bulusmak bizleri çok mutlu ediyor. filmin tamami sonbahar 2006 da internetten yayinlanacak. daha nice projelerde yer almak dilegiyle, iyi seyirler."

filmin görsel efekt ve görüntü yönetmeni can büyükberber ise fragmanla ilgili ilginç teknik detaylar veriyor:

- fragman montaji 2 günde yapildi, bundan önce görsel efekt içeren sahnelerin tamamlanmasi 1,5 hafta aldi.

- fragman için 35 adet görsel efekt plani hazirlandi, fragman süresi filmin süresine oranlandiginda gördükleriniz, göreceklerinizin yaninda küçük bir miktar. bunun disinda, tüm planlar color grading islemine tabi tutuldu.

- rotoscoping methoduyla kare kare hazirlanan isin kiliçlari için 1000'den fazla kare düzenlendi.

- filmde yer alacak pek çok yesil ekran ve uzay gemisi sahnelerinin post prodüksiyonu tamamlanmadigi için fragmana yetistirilemedi. fragmanda gördüklerinizin ise render islemleri 100 saat civarinda sürdü.

- fragman için hazirlanan ses efektleri, projede yer yer 20 katmana çikti.

filmin fragmani www.sonunbaslangici.com adresinden indirilebilir

www.yildizsavaslari.com dan alıntıdır.
    (asakura yoh, 22.08.2006 14:30)
  3. an itibariyle kıskançlığımdan lucas entertainment a "lan olm böyle böyle bişey yapmışlar, sağında solunda da star wars yazıyor haberiniz var mı?" şeklinde bir adet sevgili şikayet maili çektiğim olgudur.
    (radiokaos, 22.08.2006 14:37)
  4. ilhan irem!in bir şarkısında geçen sözler.gece ve gözlerin kapalı dinlediğinde insanı ürpertir.

babil kulesi

babil'in asma bahçelerinde
    iki kız yürüyordu
    biri yeşile çehrelenmiş
    diğeri yok
    orman senfonilerinde geceleyip
    olmayana aşık oldu
    diğeri ben o'yum diyordu
    sessizliği dinledim
    mutluluk ağaçları çizdiler
    kökleri meyvaları görünmeyen
    "onların sözlerini karıştırın
    birbirlerini anlamasınlar diye..."
    öteki beni bilemediler bendeki
    babil kulesi yükselirken sırların ardında
    yabanıl uğultular gökler yarıldı çatırtılarla
    sabaha karşı salıncaklarında kutsal atlılar
    ve aynalarda tanıştığım başkaları
    beni sonsuzluğa karıştıran en eski ezgiyi söylüyorlar
    soyun üzerindekilerden tenine yapışmış
    ıslak boğucu giysiden uyan!
    "aynı şeylerden sözediyoruz" diyor biri
    küflü gülümsemeli kuşgagalı
    söküp atabildiğim
    tek tek koparırcasına haykırışlarla
    bulanık mırıltılar
    ne arıyorum burada?
    boşluğu arar gibi?
    bir soru:
    sonun başlangıcında mıyım?
    babil'in asma bahçelerinde
    iki kız yürüyordu
    biri yeşile cehrelenmiş
    diğeri yok.
    (hepatt, 22.08.2006 15:05 ~ 15:07)
  5. her ne kadar hakkında iyi şeyler yazılsa da filmin komik olacağı aşikar. tamam star wars türkiye kalkındırma derneği adına büyük bir adım, star wars adına büyük bir prodüksiyon, ama komik olacak.

dazlak abimizi hadi es geçiyorum biraz gözlerden karizmayı kurtarıyor ama o tıknaz abinin eline yeşil lightsaber olmuş mu şimdi? diğer tarafta jön türk gibi duran mavi lightsaberlı abimiz de ondan farksız.

yani komik.
    (man on the moon, 08.09.2006 23:38)
  6. sonun geleceği günü görürsünüz, son geliyordur kaçınılmazdır. hala güzel mutlu günlerdesinizdir ama "son" yavaş yavaş sinsice gelemektedir. insana acı veren bu his, sonun başlangıcıdır işte
    (speleofizik, 15.04.2008 00:02)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil