sonbahar rüzgarları 

adana çık aradan

1. bir yıldırım gürses şarkısı.

düşen bir yaprak görürsen
    beni hatırla demiştim
    biliyorsun seni ben
    sonbaharda sevmiştim

her sonbahar gelişinde
    sarı sarı yapraklarla
    kuru dallar arasında
    sen gelirsin aklıma

rüzgarla düşen yapraklar
    daima senin hayalin
    yine bir sonbaharda
    döneceksin sen bana

her sonbahar gelişinde
    sarı sarı yapraklar
    kuru dallar arasında
    sen gelirsin aklıma
    (excalibur, 12.09.2004 22:21)

2. dün akşam teomanın makinada söylediği müthiş şarkı aynı zamanda.
    (heliad, 04.03.2007 17:20)
  3. teoman'ın da seslendirdiği şarkı.
    (estranged, 09.03.2007 01:28)
  4. teomanın romantik filminde yeniden can verdiği şarkıdır. gerçekten film ile müzikleri arasında bu kadar tezatlık olurdu. şarkı okanın şu sözleriyle başlıyor.ilk sahnesi filmin...

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

kanatları var ama ucamıyolar
    sen uçabilen kuşlardan mısın?
    aslında burda otobüs bekleyecek birine benzemiyosun.
    araban yok mu?
    kanatlı bir araba mı istiyosun?...

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

bu en güzel sahnesi bence filmin çünkü yasemin dilsiz bu bölümlerde, en azından konuşmuyor.
    (bermuda, 10.03.2007 16:45)
  5. ajda pekkan yorumu da mevcuttur
    (avatar the last airbender, 10.03.2007 16:54)
  6. başrollerde türkan şoray ve ediz hun'un oynadığı 1969 yapımı filmin adı. yönetmeni mehmet dinler. senaryosunu yazan, mehmet dinler gibi o dönemlerde birçok başarılı filme imza atmış burhan bolan adlı bir zat. ayrıca filmde handan kara'nın seslendirdiği aynı isimdeki şarkının sözleri erkan yurdaer'e bestesi de yıldırım gürses'e ait.
    (kaleydoskop, 30.05.2007 01:21)
  7. maalesef çok yakın bir zamanda haberdar olduğum bir eserdir. belki de geçmişten bu yana daima bir parçam haberdardı ama sadece bu melodiyi duyarak uyanmayı bekliyordu kimbilir. dinledikçe hatıralar dolduruyor beynimi: çocukluğum, umutlarım, ilk hüzünlerim, bir daha dönmeyeceğine inandıklarım, dönenler ve dönmeyenler...daima benim olanlar ve sonsuza dek kaybettiklerim...sonbaharı sevme sebebim...

gözlerimi kapatıyorum, ılık bir sonbahar akşam üzeri, hafif bir rüzgar tenimi okşuyor. yürüyorum sararmış yaprakları eze eze, çıkarttıkları sesler kulağımı okşuyor. hafif bir yağmur çiselemeye başlıyor. başıma ve ordan yanaklarımdan aşağı iniyor, bedenimi sarıyor. arınıyorum tüm kederlerimden, çaresizliğimden. yalnızım yapayalnız ve bundan sadece sonbahar ve ben haberdarız, ama acı çekmiyorum artık hem de hiç. çünkü biliyorum ki şu an mevsimlerden yaz da yine sonbahar gelecek ve şansım varsa eğer yine bir sonbaharda döneceksin sen bana.
    (skyish, 01.07.2007 01:02)
  8. ajda pekkan'ın sen mutlu ol albümünde de farklı bir yorumu mevcut. arkadan kadifemsi stringler, aragazcı brassler, bir yandan dokunaklı sözler. bir garip ediyor insanı.
    (funkychild, 07.07.2007 22:19)
  9. teoman'ın romantik adlı filmde seslendirdiği şarkılardan biri.

dinleyince insanın sonbaharda sevesi, sevilesi, dökülen yapraklar arasında gezinip düşünesi geliyor. ancak sonbahar, kıpır kıpır bir sevgi için fazla hüzünlü.
    (peyniraltısuyutozu, 14.06.2008 19:13)