asla gerçekten son olmamasına/olmayacak olmasına rağmen, içinde olunan durumu yumuşatıp, duygusal öğeler katmak ve/veya bir bahane ileri sürmek, zaman kazanmak için içilen sigara.
yeni bir paket alacak paranız olmadığında veya gecenin bi körü bunalımdayken içmek istediğiniz ama yenisini almak için açık dükkan bulamıyacağınızı bildiğiniz sigara..
sigaraya başlayan genç arkadaş grubu ortak paket alırlar ve apartmanın çeşitli yerlerinde paketi saklarlar.
tesadüfmüdür, içlerinden biri paketi fazlaca ziyaret mi eder, paketin yerini bilen başkaları (bkz: casus) da var mıdır bilinmez pakette tek dal sigara kalmıştır.
o an paraları olmayan gençler paketi alır birbirlerine bakarlar ... gençler son sigaramız sesi yükselir ve son sigaraya turnike yapılır. (bkz: son sigaraya turnike yapmak)
şu an içmekte olduğum ve sonrasında yatıp uyuyacağım sigaradır.keyiflidir,ayrı bir tadı vardır.gece içilip sonrasında uyunan türü 'sabah gidip sigara almak lazım şimdi' düşüncesine sevkeder insanı.bu giriyi yazarken birkaç nefes aldım kendisinden,ve son bir nefes daha alarak giriyi onaylıyorum.
son sigara çoğu dilek tutup ters çevirilen sigaradır.dileğin kabul olması için bi ayrı içilir,tadı bi başkadır,acıdır,tatlıdır,belki kırk belki bir ömür hatrı olacaktır...
ayrılacağınız sevgili gibidir. içmeyi ertelediğiniz, şimdi değil diyerek doğru zamanı beklediğiniz, biteceğini bildiğinizden yavaş yavaş içinize çektiğiniz..
ha tabi bu benim için çok da geçerli bişey değil her zaman imdadıma koşan abiden sigara çalma sayesinde son sigara tarih olmuştur orman ne güzeldir
- balkona çıktım. bir yandan denizi seyrederken bir yandan da bir sigara yaktım. sevdiğim kadın geldi yanıma. gözlerinin içine baktım ve yarım kalan sigaramı attım elimden...
paketin içinde nazlı nazlı duran sigaradır. çoğu zaman '' sabaha kadar ziftlendin, git geber uyu artık '' manasını da taşır. yavaş yavaş içilir, küllüğe bir törenle gömülür..