belki ilginizi çeker
  1. · bana bir şey olmaz
  2. · kanka sana aşık oldum
  3. · acta est fabula
  4. · sevgiliye son sözler
  5. · hepimiz zenciyiz
  6. · kötü adamı öldürmeden önce söylenen son söz
  7. · yaşasın sağlıksız yemek yemek
  8. · aşk acısı çeken arkadaşı avutmak
  9. · komutana kalbimi kırıyorsun demek
  10. · kusulası espriler
gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · yeşim salkım
  3. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  4. · google wave
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  7. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  8. · the majestic
  9. · postmodern şiir denemeleri

son sözler  

1. -allahumme er-refik el-ala (allah'ım yüce dosta!) hz. muhammed

-her şey sona erdi... (consummatum est) hz. isa

-asıl ölüm, ilimden payını almayanlaradır. faydalı ile faydasızı bilenler bilgi sâhipleridir. şeyh edebali

-vur, korkak herif, sonuçta sadece bir adam öldüreceksin. ernesto che guevara

-vücudumda yaralanmamış yer yok. gel gör ki, savaş meydanlarında yenilgi yüzü görmeyen halid, yatağında ölüyor. ayağa kalkar ve kılıcı üzerine doğrulur şöyle der: erkekler kılıçları üzerinde ölürler. halid bin velid

-demek böyle ölünürmüş...necip fazıl kısakürek

-lanet olsun! bir kurşun! antonio josé de sucre(bu güne kadar hiç küfretmeyen bir centilmen olduğu söylenir.)

-beni göğsümden vurun. benito mussolini

-lala, lala! bunca zamandan beri sen bizi kiminle biliyordun? cenâb-ı hakk’a teveccühümüzde bir kusur mu gördün? yavuz sultan selim("artık allah'la olma zamanıdır." diyen yakın görevliye hitaben...)

-siyah bir ışık görüyorum. victor hugo

-rabbimiz, beni kendi hazretine dâvet ediyor. artık gitmek zamânıdır. yâ azrâil! çabuk ol! beni rabbime çabuk kavuştur! hazret-i mevlana

-komedi bitti. ludwig van beethoven

-("tanrı ruhunu affetsin" diyen papaza karşılık olarak) neden olmasın? ne de olsa kendi malı. charlie chaplin

-kimse bana inanmayacağı için, gördüklerimin yarısını bile anlatmadım. marco polo

-biraz dinleneyim. namık kemal

-işte bu fena. peyami safa

-bu müthiş harp beni bitirdi. franz joseph haydn

-çok zamandır şampanya içmemiştim. anton çehov

-hadi oradan. son sözler yeterince doğru söz söylememiş aptallar içindir. karl marx

-yaşasın tam bağımsız türkiye! yaşasın marksizm-leninizm! yaşasın türk ve kürt halklarının kardeşliği!! yaşasın işçiler, köylüler! kahrolsun emperyalizm! deniz gezmiş (devrimci, 1972)

-bir merdiven çabuk bir merdiven getirin. nikolay gogol

-allah memleketi korusun, millete zeval vermesin, haydi allah'a ısmarladık. fatin rüştü zorlu

-mezarıma ne resim ne heykel ne de fotoğraf, hiçbir şey koymayınız. eugene delacroix

-ah iyi olsam, terliklerimi giysem, şu odada dolaşsam, şu köşeye geçsem, resimlerimi yapsam. cemal nadir

-haşa ben ölümden korkmuyorum. çünkü ben müslümanım. her müslümana yakışan da ölümü tebessümle karşılamaktır. hakikaten ölüm ebediyet âlemine açılan ilk perdedir. muhammed ikbal

-her şey bitti, artık çok geç. george gordon byron

-popomu öp. john wayne gacy

-biraz daha ışık. johann wolfgang von goethe

-ya duvar kâğıdı gidiyor ya da ben. oscar wilde

-ölmek kaderde var; yaşayıp köhnemek hazin,
    buna bir çare yokmu ya rabbil alemin? yahya kemal beyatlı

-ben görevimi burada bitiriyorum. albert einstein

-ölümün tadı, dilimin ucunda. bu dünyadan olmayan bir şey hissediyorum. wolfgang amadeus mozart

-ağlayacak bir şey yok. konrad adenauer

-suçsuzum. zülfikar ali butto

-iskoç viskisinden martiniye geçmemeliydim. humphrey bogart

-yüce tanrım ve ölümümün şahitleri: filozof olarak yaşadım hristiyan olarak ölüyorum. casanova

-içeri girmeliyim, sis yükseliyor. emily dickinson

-çalışmalarım olması gereken kaliteye erişmediği için tanrıyı ve insanlığı gücendirdim. leonardo da vinci

-herşey canımı sıkıyor. winston churchill

-bu menenjit değil mi? louisa may alcott

-hepiniz hoşçakalın. hart crane (abd’li şair, 1912, intihar etmek için gemi güvertesinden atlarken)

-sıkıldım, sıkıldım. gabriele d’annunzio (italyan yazar, 1938)

-ölmek dışında hiçbir şey istemiyorum. jane austen (ingiliz yazar)

-çek ellerini omuzumdan, debelenme! sir william s. gilbert (ingiliz libretto yazarı, 1911, havuza düşen bir -kızı kurtarmaya çalışırken kalp krizi geçirir)

-yakın ışıkları. eve karanlıkta gitmek istemiyorum. o' henry (abd'li öykücü, 1910)

-çok güzel, yarın onu yukardakilere anlatırım. alfred e. housman (ingiliz şair, 1936, doktorunun anlattığı fıkrayı dinledikten sonra)

-kimse anlamıyor mu? james joyce (irlandalı yazar, 1941)

-sanırım, öleceğim. yağmuru seviyorum. yağmurun yüzüme değmesine bayılıyorum. katherine mansfield (ıngiliz yazar, 1923)

-herkes ölür ama bana bir ayncalık tanınır sanıyordum. ne olacak şimdi? william saroyan (abd' li yazar, 1981)

-beni bir antika olarak saklamaya çalışıyorsun ama işim bitti, öleceğim. george bernard shaw (ıngiliz yazar, 1950, hemşireye)

-allah korusun, allah kahretsin. james thurber (abd'li ressam ve yazar, 1961)

-tanrım. ne oldu? diana (princess of wales, 31 ağustus 1997, bir trafik kazasında ağır yaralandıkdan sonra)

-tamam, mabel, geliyorum. thomas wolfe (abd'li yazar, 1938, ölmüş karısına)

-sen de mi brütüs? julius caesar (roma imparatoru, m.ö. 44)

-biraz daha ışık!.. (mehr licht!) goethe (alman şair ve oyun yazarı, 1832)

-at! at! bir ata krallığımı veririm! richard ııı (ingiliz kralı, 1485)

-bir imparator ayakta ölmeli. vespasien (roma imparatoru, 79)

-dedi ki; “bizim bağımsız olmamız için amerika ve ımf’den kurtulmamız lâzım.” adnan kahveci / eski maliye bakanı… (2 gün sonra trafik kazasında öldü.)

-“amerika en büyük engeldir bu ülkeye; istediğini başbakan yapar, istediğini cumhurbaşkanı yapar” bedri ince tahtacı / saadet partisi gaziantep milletvekili. (5 gün sonra gaziantep’e giderken trafik kazasında öldü..!)

-“musul ve kerkük bizimdir alacağız” turgut özal/ cumhurbaşkanı(10 gün sonra öldü..!)

-“amerika’nın incirlik’ten kalkan uçakları pkk’ya yardım atıyor” eşref bitlis- jandarma komutanı.4 gün sonra-eksi 60 dereceye kadar dayanıklı olan helikopter ile siirt’e giderken helikopteri düştü ve öldü..! kaza sebebi olarak helikopter motorlarının buzlanması gösterildi! oysa o esnada hava soğukluğu -11 idi… )

-ölüyorum tanrım/bu da oldu işte./her ölüm erken ölümdür/biliyorum tanrım./ama, ayrıca, aldığın şu hayat/fena değildir.../üstü kalsın... cemal süreya
    (eleyasi, 16.01.2009 16:52)
  2. az sonra birkaç saatliğine sözlük devre dışı kalacaktır. son cümlelerinizi yazınız.

(bkz: wondrous)
    (o gece bu sene, 27.09.2009 00:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil