belki ilginizi çeker
  1. · olmadı yar
  2. · intibah
  3. · deathbed repentance
  4. · sınavda ilk sorunun son çalışılan yerden çıkması
  5. · itü sözlük şampiyonlar ligi fantezi futbol ligi
  6. · müslüman olup namaz kılmamak
  7. · iniş izni
  8. · son pismanlik
  9. · akp yi istemiyoruz
gündem
  1. · cumartesi gecesi evde oturup giri girmek
  2. · aşk
  3. · niye yaşıyorsun sorusuna verilebilecek yanıtlar
  4. · hayatında hiç nutella yememiş insan
  5. · istanbul denince akla gelenler
  6. · firdevs hanım in kızı olmak
  7. · shutter island
  8. · call me irresponsible
  9. · küçük penis sahibi olmak

son pişmanlık  

1. bir bok yenmiştir. yenen bok genelde yiyenin de sonradan önemli derecede etkileneceği bir sonuç doğurmuştur. kişi uçurumun kıyısındadır ve tek ayağını uçuruma doğru uzatmıştır. yenilen boktan başkalarının etkilenip etkilenmeyeceği sorusu ve endişesi, o anda genelde ikinci plandadır. yani son pişmanlık bencildir, kendini düşünür.
    her neyse... son pişmanlık %95 fayda etmez. % 5, o ikinci plandakilerin yüzünsuyu hürmetine fayda edebilir.

son pişmanlık kişinin kendine verdiği cezadır. kimsenin, yediği bokun bile yaşatamayacağı azabı yaşatır.
    yani o an tanrı içinizdedir...
    (reenkarnemartı, 04.03.2008 12:06)
  2. hiçbirşeye yaramayan pişmanlık türüdür.herşeyin bedeli vardır,buraya kadardır,olmadı yardır.

(bkz: yardırmak)
    (çavuş, 04.03.2008 12:48)
  3. (pyros, 23.04.2009 11:55)
  4. http://www.facebook.com/...

bir yurdum insanının daha son pişmanlık çıkışı, artık önümüzdeki seçimlere bakıyoruz demekten cumhuriyet tarihindeki bütün önümüzdekileri tükettik. türkiye'nin sadece "1 seferlik önümüzdeki seçimleri" kaldı ey yurdum insanı.

oku, öğret sadece duyduklarına itibar etme. artık kendin yorumlamayı öğren, birey olmanın bilincine, keyfine ulaş. her yaptığının pişmanlığıyla yaşamanın ceremesini çeken sen, 440 liraya geçinmeye çalışan yine sen.
    bugünden itibaren "dur" , "yeter" demeyi öğren ne olur. çocuğuna bu isimleri koyman tepkinde yeterli olmuyor artık.

kendimi nereye koyuyorumda böyle şeyler söylüyorum o da ayrı. alıyorum işsizlik paramı oturamıyorum, oturduğum yer ayda 300 yakıyor, geri kalan nereye gidiyor, ben nerey(e)i bekliyorum , koşamıyorum onu da ay sonu özetinde göreceğiz hep benle birlikte göreceğiz.
    (uti, 11.11.2009 03:31)
  5. kimisi için, terkeden sevgiliye ayrılık gecesinde son kez sarılamamaktır, kimisi için ise sarılmak ve güçsüzlüğünü ondan saklayamamaktır.
    (skygazer, 11.11.2009 03:46 ~ 03:46)
  6. nedense bir türlü son olamayan pişmanlıktır. devamlı yenisi geliyor zira.
    (melankolik demokrat, 11.11.2009 03:49)
  7. (bkz: intibah)
    (nefel, 12.11.2009 11:54)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook