son osmanlı yandım ali   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. kötü film demenin haksızlık olacağı film...
    her şeyden önce kenan imirzalıoğlu rolünün hakkını vermiş. yanına cambaz güzel yol arkadaşı olmuş. ancak cansu dere ile anna babkova hanımlar olmamış. biraz popülerlik uğruna kondular gibi geldi (hele sevişme fotoğrafları falan dolanıyordu daha film gelmeden,reklam kokar...)
    musfata kemal ise benzerlik açısından en iyi mustafa kemaldi. cidden çok hoşuma gitti. ama keşke biraz daha kendinden emin baksaydı dedirtti...

sonuç olarak eli yüzü düzgün bir film olmuş. emret komutanım'a gideceğinize buna gidiniz. hem yandım ali memleketi dünyayı kurtaran adamın oğlu olan mehmet ali erbil'den daha iyi kurtarıyor...

not:çizgi roman geçişleri daha bol olsaydı ah keşke...
    (talen, 21.01.2007 01:15 ~ 01:15)
  2. bir milletin kurtuluşunu ilişkilerle bağdaştırmış bir film gibi.
    doğru, kahramanlık isteriz ve bu filmde de var kahramanlık. ancak kenan imirzalıoğlu ve ilişkilerini öyle bir uzatmışlar, öyle bir anlamsızlaştırmışlar ki; konu insanı içine çekme potansiyeli çok yüksek olsa da film bir yerden sonra bayabiliyor.
    mükemmel bir film değil ancak izlenesi.

not: kafamı 2 gündür deli gibi kurcalayan konu ise atatürk'ü canlandıran alican yücesoy'un alt dudağının altındaki üçgen sakal. nasıl bir şeydir o? hata mı? gözden mi kaçtı? koskoca atatürk'ü ne yapmışlar, neye benzetmişler..
    alican yücesoy için (bkz: http://www.sinematurk.com/...)
    (gxix, 21.01.2007 18:33)
  3. -spoiler içerebilir.. ama içermeyebilirde-

beni sıkmayan bu filmin (bunun sebebi anna babkova ve kim feenstra'da olabilir gerçi) eksi yönlerinden bahsetmek gerekirse kullanılan dilin günümüzde kullanılan dile yakınlığı ilk sırada yer alır sanırım. şahsen ben deliyürekte miyim son osmanlı filminde mi hafiften şaşırdım. ayrıca filmde kimin hain olduğu, kimin iyi niyetli, canını feda etmeye hazır birer melek olduğu öyle bariz ki, hiç yanıltmıyor sizi. yanlış hatırlamıyorsam atatürk bir yerde "beyler, tehlikenin farkındayım" dedi ve öyle bir vurguladı ki. insanın aklına gelmeyen şeyler kalmıyor, kalmaz.

filmde bütün bir hikaye yok gibiydi. ufak ufak aksiyonlar, dayak yemeler, dayak atmalar vs. ama hepsinin ötesinde ise nadya'nın dudakları vardı ve filmin en güzel yanıydı şüphesiz. esas kız cansu dere hakkında birşey diyemiyorum. birşey diyebilecek materyalleri elime vermedi zira. ne diyorduk, nadya'nın dudakları...
    (kuzudis, 22.01.2007 13:52 ~ 14:11)
  4. konusu güzel işlenmiş ama görsel bakımdan ise bazı sahnelerin çok başarısız olduğunu düşündüğüm baş rolünde kenan imirzalıoğlu nun oynadığı başarılı türk filimlerindendir.
    (acaba, 25.01.2007 20:10)
  5. (bkz: sondajcı ali)
    (ametmac, 25.01.2007 22:40)
  6. son osmanlı yandım ali filmi nasıl erkek gibi erkek olunurun yanı sıra nasıl kadın gibi kadın olunuru izleyiciye anlatan bir eser olarak dikkatleri çekmiştir. filmde dünyayı kurtaran adam replikleri ve bir adamın osmanlıyı kurtarması gibi basiretsizlikler yoktur. herşey dozunda verilmiş bu film zannımca türk sinemasının önemli eserleri arasında yer alacaktır.
    (lancelot, 26.01.2007 01:14 ~ 01:15)
  7. insanı en çok etkileyen mustafa kemal paşa canlandırmasına sahip film. alican yücesoy'u tebrik etmek isterim öncelikle... ancak makyaj da gerçekten çok başarılı.

film için ise ''olağanüstü'' kelimesini kullanamayacağım, ancak gerçekten de izlenmeye değerdi. filmde beni en çok rahatsız eden konu dildi. örneğin rumlar aralarında niye yarı türkçe yarı rumca konuşuyor? ayrıca biraz daha osmanlıca havası verilebilirdi diyaloglara. yine de bazı oyuncuların ingiliz aksanını çok iyi kıvırdığı da gözlerden kaçmadı....

sonuç olarak, izleyip de pişman olmadığım, hatta hoşnut kaldığım nadir son dönem türk filmlerinden birisiydi. tavsiye edilir.
    (mclaren, 27.01.2007 02:32)
  8. emret komutanım ,dünyayı kurtaran adamın oğlu gibi saçma filmlerin olduğu bir dönemde yapılmış iyi bir yerli yapım.bu filme gidip en azından daha kaliteli filmlerin izleyici topladığını göstermek lazım.
    (yineyenidenkobalamin, 27.01.2007 02:56)
  9. bir kaç kötü (karpuz fırlatma, köşkün patlarken ali'nin uçması, kurşun sahnesi) sahne dışında çok güzel olduğunu düşündüğüm, devamı gelmesi muhtemel son zamanların en iyi türk yapımı filmi.
    (anthrax, 27.01.2007 17:36)
  10. son derece özgün, yaratıcı ve güzel bir film; ancak fazlasıyla amatörce yapılmış. oyunculuklar, animasyonlar hep bu amatörlüğe dahil olduğundan film, sadece eğlencelik gidilecek bir film oluyor ne yazık ki. şöyle 4-5 ay daha beklense ve biraz daha iyi oyuncularla çalışılsa uzun süreler hatırlanacak, hoş bir film olabilirdi. yine de başarılı denilebilecek bir film.
    (twinkle, 29.01.2007 12:24)
  11. son zamanlarda popüler olmuş türk sinemasının belki de en güzel filmlerinden bir tanesi, mutlaka seyredin denilesi film. milli mücadelenin anlatıldığı filmde kenan imirzalıoğlu, cansu dere başrolde. mustafa kemal atatürk'ün resmen bir kopyasının* da oynadığı film insanda "elime bi silah verin lan savaşa gidicem" tepkisi doğurarak türk halkının yeniden milli benliğinin uyanmasında katkıda bulunuyor.
    (yiiit, 01.02.2007 21:56)
  12. gördüğüm kadarıyla türk sinemasında mizanseniyle eski zamanı en güzel yakalamayı başarmış film. istanbul kanatlarımın altında'dan beri çok yol aşılmış bu yönde.
    (panavision, 01.02.2007 22:27)
  13. aşk yok,heyecan yok,verilmek istenen milliyetçilik duygusu yok,bir kaç iyi oyunculuk dışında filmde hiçbir şey yok.2 saat boyunca kenan imirzalıoğlunun öpüşme sahnelerini izledim filmdeki kızlar yetmiyormuş gibi az kalsın bana dönüp '' heyy sen ordaki 2. sırada oturan yaratık buraya gel senide zikecem'' demesinden korktum.sıkılarak izlediğim bir filmdi.
    (genius kusagami, 04.02.2007 15:40)
  14. şu sıralarda sinemalarda ki vcd filmleri furyasi arasinda gidilebilecek tek film.
    (macera seven adam, 04.02.2007 15:57 ~ 16.03.2007 13:24)
  15. okuduğum bir habere göre bir alman subayının dövülme sahnesinden dolayı almanyada 18 yaş sınırıyla izleyici karşısına geçecek filmdir.
    (karamelize ekmek, 04.02.2007 17:31)
  16. başrollerinde kenan imirzalıoğlu, cansu dere'nin göğüsleri ve anna babkova'nın dudaklarının oynadığı, çok güzel osmanlı tokadı örneklerinin görülebileceği ve tabii en önemlisi güzel canlandırılan bir mustafa kemal ile heyecanlandıran film.
    (katinanınelindemakası, 05.02.2007 15:00)
  17. film her ne kadar hiç işlenmemiş bir dönemi, konuyu ve kimseleri işlemesi bakımından özelse ve güzelse bile, oyunculuk, kurgu ve etkileyicilik bakımından kanımca sınıfta kalmıştır. nedenlerine gelince:

1. mustafa kemal 'i hiçbir karizmaya sahip olmayan bir genç canlandırmış ve özellikle m.kemal 'in, ali 'yle konuşmasında son derece yapmacık bir durum ortaya çıkmıştır. öyle ki duruşu son derece kötü olan alican yucesoy, kenan imirzalioglu 'ya çocuk diyebilecek bir duruşa, karizmaya ve büyüklüğe sahip değildir. yandım ali çünkü duruşuyla daha karizmatiktir filmde. ancak şunu da belirtelim yiğidi öldür hakkını yeme tip olarak atatürk 'e en çok benzeyen kişi olmuştur alican yücesoy.

2. filmde tarkan ve kara murat filmlerinden geri kalmayan saçmalıklar söz konusudur. yandım ali o kadar tehlikede bir türlü ölmemiştir ve dikkat ederseniz bu son derece saçmadır.

3. sondan bir önceki sahnede osman bey, hem ali 'yi öldürmek isteyen, hem de kurtarmak isteyen bir adam olmuştur. madem zorla seçtin bu yolu,ingilizlerden yana oldun ve ölmeden önce ingilizlere bombayı attın ölüme ramak kalmışken, peki beş dakika öncesinden niye ali 'yi vurmaya kalkıyorsun ki?

bunun dışında da var tabi sınıfta kalma nedenleri ama genel olarak kötü bir filmdir diyebilirim ben bu film için...
    (niketre, 06.02.2007 14:36)
  18. konusu güzel olmasına rağmen tam anlamıyla diyalog fakiri film.
    (cinephile, 06.02.2007 14:43)
  19. kenan imirzalioğlu'nun rolüne tam oturduğu filmdir.osmanlı modeli aksiyon da oluyormuş demekki.
    (katakullyy, 06.02.2007 14:44 ~ 14:45)
  20. öncelikle sadece arkadaş ısrarıyla tercih edilmiş filmdir,cansu derenin olduğu hiç bir proje cazip gelmemektedir insana ki filmde de kesinlikle yanıltmamıştır,donuk bakışlarıyla tüm mimiklerini aldırmış şekilde bitse de gitsek modunda bir oyunculuk!!! sergilemiştir,insana keşke o güzelliğiyle sadece poz verse mankenlik falan yapsa dedirtmiştir.bunun dışında senaryosu tam oturmamakla beraber güzel,oyunculuk(özellikle kenan imirzalığolu her projede kendini biraz daha aştığını göstermektedir bence),müzik açısından hoş,izlenesi filmdir.yalnız inanılmaz gariptir ki yandım alinin etrafında dönen bir öyküde nasıl olurda kafkas ve özellikle yemen cephesi işlenmemiştir cidden anlamak mümkün değildir.mustafa kemali oynayan kişi de tam rolüne oturmuştur kanımca(yüzündeki allık oranını ayarlamak konusunda makyöz arkadaşlara selam ettirmiştir elbette).mustafa kemal denilince akla gelen rutkay aziz bu filmde eminimki olmayacaktır keza senaryo yandım alinin üzerine kuruludur ve de rutkay azizin mustafa kemali oynaması durumunda kenan imirzalıoğlunun karizmasının zedelenmesi gibi bir ihtimal söz konusudur.işin özü bir çok olumsuz yönünün dışında gidilesi,görülesi cinstendir.
    (dengesiz çay tabağı, 08.02.2007 21:52)
  21. "oh be türkmüşüm" dedittiren bir film

(bkz: ne mutlu türküm diyene)
    (omega, 21.02.2007 14:27 ~ 24.08.2007 17:53)
  22. (bkz: suat yalaz)
    (selenge, 01.03.2007 16:14)
  23. eski zaman ambiyansı yaratmak için oldukça kasılmış filmde, yeni zamanların küfürlerinin kullanılması dışında bir sorunu olmayan güzel film.

ayrıca alakasız çağrışım için (bkz: son bir kez)
    (excalibur, 10.06.2007 20:13 ~ 20:15)
  24. cansu dereye rağmen bence son yıllarda yapılmış en iyi türk filmlerinden birisidir.gazetede ki fotoğrafların bir anda konuşmaya başlaması sanırım türk sinemasında ilk defa denenmiştir.bu gibi tekniklerin kullanımı keşke artsa.engin şenkan oyunculuğunu sergiliyebileceği ortamı yıllar sonra yakalamış bu fırsatı da kaçırmamıştır.
    (des, 22.06.2007 23:58)
  25. güzel film. mutlaka izlenmeli.

filmin sonlarına doğru, yandım ali'nin en sevgilisi ile ayrılma sahnesinde, yandım ali, sırtında cephane taşıyan yaşlı kadınlara ve erkeklere yardım etmek istemektedir. yaşlı kadının sırtındaki cephane sandığını alır. ancak yaşlı kadın, aynı şekilde, hala ağır bir şey taşıyormuşcasına yürümeye devam etmektedir. kayan bant olun demişler sanki bunlara. o sahne bu izlenimi verdi.
    (compasino, 10.07.2007 19:58)
 sayfa  / 2