belki ilginizi çeker
  1. · abaza mı abazan mı sorunsalı
gündem
  1. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  2. · aklidengegorecelibikavramdir
  3. · ugg düşmanı ezik kızlar
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · rasim ozan kütahyalı
  6. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  7. · thierry henry
  8. · tuvalete verilen değişik isimler
  9. · melissa boyner

son noktayı koymak  

1. genellikle ilişkileri sonlandırmak için tabir edilen eylem. bu tip eylemleri yapan kişiler çeşitli gruplara ayrılabilirler.

platonikler: aşklarını yüreğine gömerek imkansız olduğunu bildiği romantik dünyadan gerçek hayata dönüş yaparlar. hoşlandıkları kişiyi bir daha görmek istemeyerek veya son bir umut teklif ederek bu eylemi gerçekleştirirler. genelde erkektirler.

rahat batanlar: güzel giden ilişkide bir şeyleri gözünde büyütüp, bahane edip gerçek bir nedenmiş gibi ondan rahatsız olarak ilişkiyi bitirenlerdir. allahlarından bulsunlardır. genelde kadındırlar.

rahat batmayanlar *: zaten yanlış olan bir ilişkiyi devam ettirmeye çalışan çiftlerin yapmış olduklarıdır. en doğru karardır onlar için son noktayı koymak. genellikle karşı cinsin dış görünüşünden etkilenildiği için başlamış bir ilişkidir zaten. cinsiyet ayrımı olmaz.

severek ayrılanlar: "mutluluğumuz bozulacak diye çok korkuyorum" diyen gerizekalılardır. o kadar korkarlar ki korktukları başlarına gelmemek için ayrılırlar. saygı duymak gerekir mi bilemem. genelde acayiplerdir.

gözünden düşürenler: ilişki güzel gidiyorken bir anda hislrei değişir ve karşı taraf kişinin gözünden düşer. genellikle kızlardır.
    (hansvoralberg, 29.10.2005 16:28)
  2. olay bitmiştir isimli çalışmasında alişan bu ekolün en güzel örneklerinden birini sergilemiştir. ne diyor üstad : "bu konulara girmeyelim / olay bitmiştir büyütmeyelim"
    (wondrous, 29.10.2005 16:30)
  3. koyulan son noktayla birlikte doğru mu yanlış mı olduğunu tekrar tekrar gözden geçirip uykusuz gecelere davetiye çıkarmak.
    (pati, 06.05.2006 23:21)
  4. kısaca naş anam naş diye de tabir edilebilecek deyimdir.
    (angelic, 07.05.2006 01:50)
  5. (bkz: bu olay burda bitmiştir)
    (dedim ve noktayı koydum, 20.06.2008 21:35)
  6. herkes konuştu, bir şeyler söyledi, kimini anladım kimine ise sadece baktım. sonra düşündüm her şey benim elimdeydi. kaldırdım başımı, yapmam gereken tek bir şey vardı, noktayı koymaktı...
    (dedim ve noktayı koydum, 20.06.2008 21:38)
  7. bir iş yada olay için , bu konu kiliddir anlamına gelir.kısacası bir iş yada durum için geri dönüş yada değişimin imkansızlıgıdır.
    (burhanok, 20.06.2008 21:40)
  8. (bkz: dedim ve noktayı koydum)
    (v, 20.06.2008 22:10)
  9. yaşananların sonunda yaşanılan şeyler üzerine gidilen son nokta...
    (bigudy, 20.06.2008 22:17)
  10. bazen istemesenizde yapmanız gereken veya yaptığınız davranıştır. mantık ve duygu ikileminde boğulacak gibi olursunuz ama mantığınız her zamanki gibi ağır basmıştır ve noktayı koymuşsunuzdur. geri dönüş yoktur sizin için her ne kadar içiniz kan ağlasada. belki karşı taraf sizi kötü görecektir, belki anlaşılmayacaksınızdır ama olsun doğru olanı yaptım dersiniz.

yaptığınız doğru değildir belki ya da kesinlikle doğrudur. nerden baktığınıza bağlı olarak değişen bu kavramdan dolayı doğru yanlışın arada kalması gibi kalbiniz ve beyniniz arada kalmıştır.

hiç bitirmek istemediğiniz bir cümleyi bitirmişsinizdir. ağlamaklı olarak diğer cümleye geçersiniz. yeni cümyi daha bir yavaş yazarsınız akan gözyaşlarınız gene eski cümlenin üstüne düşer.
    (merhemsiz kel, 20.06.2008 22:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil