bir eser kötülenirse giriverir bu kategoriye ama başka biri gelip aa ne güzel derse bir bakmışız ki son beğenilen eserlinde. böyle mükemmel bir şeydir bu.
keşke neden kötülendiğini anlasam da içim rahat etse diye düşündüğüm
ya da sadece gördüğüm birşeyi anlattığım kötülenen eserler de ayrı bir acı yani
ulan bazen kötülersen kötüle sen kimsin ulan? diye galeyana geldiğim hiç sallamayıp aynısını
yazacağım girilerdir bunlar... zira kendi girime oy verme hakkım olsa inadına 50 kere iyi oy verip
statüsünü değiştireceğim girilerdir,onlar bizim girilerimizdir, sevilesidir, beğenilesidir,sahiplenilesidir
önce çekim alanı, sonra son beğendiği eserler ve son olarakda son kötülenen eserleri gitti şahsım penceresinden. bu böyle giderse bir kaç ay içinde şahsım butonuna tıkladığımda şahsım hakkında ne göreceğimi merak ediyorum.
sözlükte eksi oy almaktan sürekli yakınılmasından dolayı kaldırıldığını sandığım bilgidir. evet bazen giriler sözlükte çok gereksiz sebeplerle kötüleniyor,bazı yazarlar ellerine verilen bu sorumluluğu kötü yönde kullanıyor olabilirler. ama eksi oy almak esasında yazarlara hatalarını görmeleri konusunda yardım da etmektedir. bundan sonra yazarların kötülenen girilerini göremeyecek olmaları,kendilerini geliştirmelerini güçleştirecektir. zaten birşeyin görünmüyor olması onun var olmadığı anlamına da gelmez,kötüleme yine olmaktadır. bu sebeple isteğim şudur ki "son kötülenen eserleri" bilgisi geri gelsin. bu bilgi saklanarak ne girilerin bilinçsizce kötülenmesi ne de insanların yakınmaları engellebilir. nasıl olsa 1'den fazla eksi oy alan giriler en sevilmeyenler arasında görülmektedir. şeffaf sözlük,derin sözlük olmasın;yazarlar sürekli aydınlık için bir dakika karanlık benzeri eylemler yapmaya gerek duymasın.
kişisel bilgiler arasından kaldırılması tahminimden çok daha az tepkiye yol açmış olan bilgidir. insanların neye tepki verip neye vermeyeceklerini belirlemek haddim olmasa da son kötülenen eserleri yerine son beğenilen eserleri bilgisinin kaldırılmasının yol açacağı olası tepkileri düşününce eleştiri kaldırabilmenin,hatalarını görebilmenin de bir erdem olduğu ısrarla aklıma gelmekte.
yazdığı üç satır şeyden sonra paragraflarca oy geyiği yapıp sözlüğü taşak mekanına döndüren sevgili yazarlar için gerçekleri maksimum saklayacak şekilde optimize edilmiştir. biz daha önce uyarmıştık.
son gelen bilgilere göre;
(sağlık bakanlığı'ndan geliyor)
oyların görünmesinde işleyen sistemdeki değişiklik sebebiyle bir miktar hareketlilik yaşamış bölümdür. zira eskiden en az 2 eksi oy almış giri listede yer alırken şu an 1(yazıyla bir) eksi almış giriler de bu listede görünmeye başlamıştır.
muhteşem kaliteli giriler giren güzide yazarların bir kısmı sanıyorum ki bundan dolayı paranoyak olmuşlardır. bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bu tarz bir aktivite olduğunu düşünen yazarların limonata benzeri serin bir şeyler içmesi önerilmiştir.
türk edebiyatında son zamanlarda yaşanan hareketliliğin sebebi, küresel ısınmaya farklı bir bakış, çarpık kentleşmeye alternatif fikirler gibi şahane konularda bir o kadar şahane tespitler içeren girileri gördüğüm anda oylama tuşumu kullanarak gönderdiğim bölümdür. emrah koş ananı sikiyolar, başlıkları alt alta okumak, fenerbahçe'nin avrupa serüveni, eski sevgilinin amuda kalkarak boşalması gibi konularda ise genelde son beğenilen eserleri bölümünü tercih etmekteyim.
son kötülenen eserleri bölümü içindeki girilerin bir çoğunun sözlüğe kattığı fayda ve hatta genelleştirirsek sahiplerinin sözlüğe kattığı fayda inanın saçlarımın boyundan uzundur.
nickinin başlığı altına girilen en ufak bir eleştiriyi bile kaldıramayıp; savaş naraları atarak yazarın girilerine eksi oy veren tiplerin sebep olduğu ve "ohara noluyoruz be" dedirten kategori.
sağlık olsun.
bu özellik geçmiş zamanın birinde olduğu gibi tekrar kaldırılmıştır. fakat yazılan yapmayın etmeyin temalı çarşaf çarşaf lafların siki taşağa dolayarak dinlendiğini ve "haydi 5 girimiz varsa 1 de seri eksi oy veren ibne eleştirisi yapalım" kampanyasının da pek bitme olasılığına sahip olmadığını farketmem üzere bu kapanma durumunun süresi geçici değil daha iyi bir şey bulana kadar olarak belirlenmiştir. (ki muhtemelen sonsuza dek.) bu konuyla ilgili gerek mesaj gerekse kamuya açık girilerinizde geçecek "amabuözelliknegüzeldiniyeaçmıyorsunuz" tandanslı sözler itinayla yok sayılacaktır. teşekkürler.
eksilendiği zaman kan kaybeden, psikolojisi bozulan, kendilerini karanlık yalnız kulelerine kapatan hüzünlü yazarları kurtarmak amacı güderek tarihe karışmış olduğunu düşündüğüm özellik. vatana milleye hayırlı olsun.
çok huyum olmamasına rağmen yoğun ısrarlara dayanamadığım için tekrar açtığım bir olay. bunun yanında tıpkı geçmişte yapıldığı gibi bu bölümdeki bilgileri kullanıp sözlükte bir "son kötülenen eserleri ve seri eksi oy veren imajiner ibneleri ifşa platformu" yaratmaya çalışanları sözlükten uçurmayı düşünüyorum ve bu konuda çok ciddiyim. tükürdüğümü yalayıp bu bölümü tekrar açmanın karşılığı olarak böyle bir tavır almam sanırsam adaletsiz olmaz.
kaldırıldığından haberim olmayan, beni her yazdığım seviliyor, bir tane bile sevilmeyen eserim yok vay be ben neymişim diye havalara girmeme sebep olan bölüm.
(bkz: acı gerçekler)
bu özelliğin uzun bir aradan sonra yeniden istatistiklere eklenmesi son derece sevindirici. beğeninin kişiden kişiye nasıl da değişebileceğinin iyi bir göstergesi.
kanımca tek bir sakıncası var: sabahın köründe birkaç yazarın online olduğu bir zaman son kötülenen eserlerin hızla değişmesi, size kimin eksi oy verdiği hakkında ciddi ipuçları verebilir. umarız ki kimse kimseye bu mevzudan dolayı husumet gütmez. zira beğeni meselesidir bu. daha önce de eksi oy butonu vardı; sadece siz son eksi oy verilen girinizi göremiyordunuz; o kadar.
yazalım, oyları sallamadan yazalım, saygı denen büyük erdemi kaybetmeden doğru bildiğimizi yazalım.
mesele eksi oy veren kişiler değil, yazdığınız bir girinin altına "salak! yanlış biliyon! doğrusu bu! ahahn da ben yazdım doğrusunu" formatında giriler yazan dallamalardır. işte onlara bacağım girsin.