son cümlesini tamamen söyleyerek ölen adam 

adana çık aradan

1. türk filmlerinin taşak mevzusu olmuş adamlarındandır.
    son nefesinde herşeyi can havliyle söyler, şahadet eder öyle ölür bunlar.
    kendisini vuran adam varsa onu bildirir. anası bacısı varsa, onlar iyi bakılmasını diler. ama kesinlikle cümlesi yarım kalmaz.
    aksıra tıskıra kan kaybederken, hallerini düşünmeden görev bilinciyle bildiklerini anlatırlar.

yalnız şemsiyeyle ilgili bir tarık akan filmi vardı. ordaki adam ölürken şemsi.. şemsi... diye diye öldü o kadar.
    sonra da gözleri kapatılır.

ne kadar türk filmleriyle taşak geçsek de, gavur filmlerinde de vardır bu adamlardan.
    hatta aynı şekilde gözlerini kapatırlar.
    onların nesi eksik, onlarla da taşak geçelim.
    god.. .ık ık.. ble.. s..s. my.. so..ul... zınk!
    (venom, 14.01.2007 19:03)

2. cümlenin tamamını söyleyen adam, o ana kadar tüm filmin götüne koyarak milleti birbirine düşüren adamsa, yani kötü karakterse, filmin sonunda kavuşması gereken çiftlerin aklanma amacını görmeye de yarar. ulan ölüp gidiyorsun işte bari gerçeği söyle de nazan ile tarık mutlu olsun hesabı. yalnız hangi yönetmen çekti hangi film bilemem ama, bir tane alışılmışın dışında bir son cümle sahnesi izledim ki, işte budur dedim, özgünlük, pislik, salt kötülük. tam bir piçin işi. kanım kaynadı.

herif yerde öldü ölecek, kafasına karnına neresine olursa sıkmışlar, ağzından salyarak akarak kıvranıyor tarlada, ulan biri gelse de son cümlemi söyleyip gitsem ekolünü hafif çekingen tavırlarla sergiliyor. o ana kadar da filmin başrol oyuncusunu çatır çatır sittiğini iddia etmiş, bununla da yetinmeyip kadına orospuluk yaptırmış, üstelik esas oğlandan olan çocuğu da benim piçim diyerek jönü fişeklemiş. adamın yanına kadın masumca yaklaşır;

- bak ölüyorsun işte. bari insafa gel de tüm gerçekleri anlat tarık'a.
    benim suçsuz olduğumu söyle. n'olur yalvarırım sana.
    - ahhhhh. ıhhhh.. eeehhh nazan hep beni sevdi. bana verdi. yavrum cemalim,
    oğlumu getirin yanıma, son bi kez göreyim onu.
    -ne şerefsiz bi herifmişsin sen ya. ölürken bile yalan söylüyor.

jön kadını tokatlayarak sittirip gitti. filmin ortalarında bir yeriydi sanırım, devamını izlemedim, muazzam bir keyifti çünkü o kısmı, tadı kaçsın istemedim.
    (kayser sozer, 14.01.2007 19:30 ~ 19:32)
  3. kendisini ayakta alkışlayacağım adamdır.
    (zeyneq, 30.12.2007 00:46)
  4. -dıkşın!!(mermi girer) aç kalırım!!
    -dıkşın!!(ikinci mermi) susuz kalırım!!
    -dıkşın dıkşın dıkşın dıkşın (sabit duran adamı ıskalıyo salaklar)
    -dıkşın!! (üçüncü mermi) ölürüm! ama yıkılmam!!

(bkz: yıkılmayan adam)
    (yata yata paslandık, 30.12.2007 00:48)