l'ultimo baccio orijinal adıyla, türkiye'de geçen yaz tek tük sinemada vizyona girmiş, şimdi de digiturkte oynayan çok çok güzel bi film. kiminle konuştuysam sevmişti zaten. şiddetle tavsiye olunur.
veda öpücüğü genelde bilinmez,veda öpücüğü olduğu.biliniyorsa meşru bir ayrılık vardır.askerlik,görev vs.ilk öpücükten daha zor unutulur.bir şeye başlamak sevindiricidir ama,bir şeyi bitirmek değildir..
sabah 7.30 da kalkacak olmama rağmen gece 2ye dek beni karşısında tutmayı başarabilmiş, her bir hikayede kısmen kendinizi bulabileceğiniz, zaman zaman üzen, zaman zaman sinirlendiren ve en son da sorumluluk sahibi bir baba olma isteğinizi arttıran çok çok güzel bir film.
filmdeki karakterler güzel seçilmiş, ferzan özpetek yine aşmış bir eser ortaya çıkarmış ve de türkçe sslendirme de çok başarılı olmuş.
bir karavan satın alıp, filmdeki gibi yakın 4 arkadaşımla dünya turuna çıkmak, ya da bunu hayal edebilmek isterdim.
acıyan yanlarımı ortaya çıkaran da bir film aynı zamanda.
kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.
aslı güngör ün son zamanlarda sıkça duyulan güzel şarkısı.
bu sana veda ederken son bakış, son gülücük,
bu sana kalbimden kopan son öpücük
sana yıllar yılı büyüttüğüm aşk
ne yazık ellerinde artık küçücük
sandın ki ne yaparsan yap yanındayım ben
acıyı ihaneti taşımak zorundayım ben
yapamam gidemem sandın ki vazgeçemem
artik yalnız geçmişte anındayım ben
sandın ki ne yaparsan yap yanındayım ben
acıyı ihaneti taşımak zorundayım ben
yapamam gidemem sandın ki vazgeçemem
artik yalnız geçmişte anındayım ben
bu sana ilk elvedam son sözlerimdir
bu sana en içten yazdığım hislerimdir
ve sana yıllar yılı haykıramadığım gerçek aşkımı bitiren
gizli sandığın ihanetindir.
aslı güngör'ün seslendirdiği şarkı. eh şarkı fena değil falan ama klip çok saçma. zaten işi bulandıran kızın arkadaşı peki o zaman kız neden sevgilisini terk edip arkadaşıyla beraber gidiyor. neden mesajlarını falan yakaladıktan sonra kızın saçını başını yolmuyor. hikayenin benzerini yaşadığım için midir nedir pek bir kafamı karıştırdı bu olay.
ayla dikmen'den anlamazdın'dan sonra bilimum eski kız arkadaşların eski erkek arkadaşlarına adadığı şarkı.
tamam ulan ıssız adam falan değilim, düpedüz abazan adamım ben. vur dedik de öldür demedik anasını satayım.
ayrıca yeryüzündeki herhangi bir erkek, senden daha güzel olan kız arkadaşını test olarak erkek arkadaşına sevişmeye gönderirsen çatur çutur siker. bunu da böyle bilesin.
niye bilmiyorum ama bu şarkı çok canımı yakıyor be sözlük. hayır bir kuyruk acımı, unutamadığım bir anımı falan hatırlatsa anlarım ama yok öyle bir şey. niyeyse bu şarkıyı dinlerken burama (yazar burada boğazını gösteriyor) bir şey oturuyor.
bir aşk şarkısı olmasına rağmen yakın zamanda kaybettiğim, yakın bir akrabamı hatırlatan şarkı.
belki de ilk defa çok sevdiğim birini gömmeye gittim,kefenle gördüm onu,baktım son kez. "o kişi"yi, "o kişi" yapan şeyin kaybolduğuna tanıklık ettim.
veda ettik ailecek ona. bıraktık öylece toprağın altında,geldik. aklımda da bu şarkı kaldı.
şarkıyı söyleyen kız saçlarını taramayı unutmuş sanırım. ya da "dağıldım" havası vermeye çalışmış; hani son öpücük vercek ya. ama o pür makyajla da pek uymamış o karışık saç... şarkının sözleri de çok klişe, ve ayrıca konusu da çok psikopatça.