belki ilginizi çeker
  1. · ne mozaiği ulan mermer mermer
gündem
  1. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  2. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · uludağ sözlük
  5. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  6. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  7. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  8. · yaprakla popo silmek
  9. · beylerbeyispor

solcular bölücüdür  

sayfa  / 2
  1. (bkz: tamam)
    (eni, 23.03.2009 16:57)
  2. (triangle, 23.03.2009 16:57)
  3. (bulletproof, 23.03.2009 16:57)
  4. bir pastanın onu yemesi gerekli kişi sayısı oranında eşit parçalara bölünmesi gerektiğini düşünen ve yaygın uygulamada neden aynı pastanın tamamının sadece tek bir kimse tarafından (ya da aynı grup içinde oluşmuş bir azınlık tarafından) yendiğine ve neden diğer kişilerin buna seyirci kalmak durumunda bırakıldığına anlam veremeyen/ veremeyecek olan kişiler tarafından asla kurulmayacak cümledir (ya da tersi).

(bkz: ne mozaiği ulan mermer mermer)

adamlar haklı mı ne?
    (meramise, 23.03.2009 17:05 ~ 17:08)
  5. (dmnlksm, 23.03.2009 17:07)
  6. bu ülkede herkesin eşit olduğunu, inatla ve israrla türk kürt kardeşliğini savunan solcular mi bölücü yoksa türkleri üstün ırk olarak gören bu ülkede yaşayan diğer etnik kökenli insanlari en iyi x ölü x'tir olarak gören sağcılar mı bölücü acaba?
    (şirret olmayan görümce, 23.03.2009 17:09)
  7. (evilspirit, 23.03.2009 17:09)
  8. (kaltwinter, 23.03.2009 17:20)
  9. yurdum insanın birçoğunun hatta polisinin, askerinin, jandarmasının ortak düçüncesidir. şöyle ki:

düzce'den ankara'ya gelen kuzenim, aşti 'de jandarma, polis- ikisinden biri hatırlayamadım şimdi- tarafından çevrilir. kimliği istenir, ne işle iştigal ettiği, nerden, niçin ankara'ya geldiği sorgulanır. işte kimlik bilgileri bilgisayardan incelenir gbt deniliyor sanırım buna her neyse araştırılır ve bırakılır.

kuzen, abimle birlikte baya sinirli, moralsiz bir şekilde eve gelir. işte anlatır bize yaşananları. kendisi anlam verememiştir neden çevirdiklerini; '' herkes indi otobüsten adamların yanından geçti birtek beni çevirdiler, anlamadım ki niye ben? '' diye söyleniyordu. bizde pek anlam veremedik tabi. annemde telaşlı bir şekilde '' terörist tipide yok ki sende niye çevirsinler, uzun boylu iri yarı olduğun için çevirmişlerdir. '' diye teselli etmeye çalışıyordu kendince. sık sık ankara'ya gelip gittiği için ilk defa böyle bir durumla karşılaşmıştı, haliyle morali bozulmuş, sıkılmıştı. sanırım birde çevirenler pek iyi davranmamış biraz canını sıkmışlardı.

sonradan üstündeki parka'nın farkına vardık. deniz gezmiş parkası olarak bilinen, solcu gençler arasında da yaygın olarak giyilen yeşil parka'dan giyiyordu. şakayla karışık parkan yüzünden çevirmiş olmasınlar dedim oda: '' olabilir çünkü ilk defa şimdi giyiyorum bunu daha önce geldiğimde falan hiç giymemiştim.'' dedi. bizde bir soru işareti oluştu tabi. acaba dedik?
    abimde bizimle aynı kanıya vardı: '' olum kesin varya solcusun diye çevirdiler, parkandan falan, bak burya yazıyorum kesin o yüzden. bölücü, terörist falan sandılar seni. eylemlerde falan bu tip giyiniyolar ya. '' dedi. yani solcu olduğu için bir nevi polis-jandarma gözünde bölücü, şüpheli biriydi.

işin komik ama hiç de şaşırtıcı olmayan yanı sağdan, soldan, siyasetten bihaber olan annemin, ertesi sabah kuzenin parka'yı görünce söylediği şu cümle oldu: '' seni bu parka yüzünden çevirmiş olmasınlar oğlum? hani bazı terörstler de giyiyo ya bundan, eylem yapanlarda giyiyo, ondan ondan kesin bu yüzden çevirdiler seni. ''. konu annemin dilinden özetlenmiş oldu işte.
    (wueseps, 23.03.2009 18:08 ~ 18:11)
  10. (marla damagınızda ki yara, 23.03.2009 18:15)
  11. (everlasting godstopper, 23.03.2009 18:31)
  12. herşeyi genellemeye vardıran zihniyetin, son ürünü. kutluyoruz kendilerini, söylenecek söz kalmadıkça solcuları aşağılamak moda oldu. tabi ya sağcılar hiç bölücü değiller zaten. kürt düşmanı olan da onlar değiller, kendilerini üstün sanan da. islami kesim hele, örtünen ve örtünmeyen arasında bir uçurum hiç yaratmadı. bir solcular pis, ne solcularmış be, vay anasını.
    (kırmızıdenizyıldızı, 27.03.2009 07:10)
  13. solculuğun kürt milliyetçiliğine destek vermeyi gerektirdiğini düşünen ufak beyinlilerin başımız sardığı salak slogandır.

meydana çık kahrolsun emperyalizm, kahrolsun amerika de, sonra amerikanın desteklediği ayrımcılığı canla başla savun. e olacağı budur. hiç düşündün mü bu kadar önemli bir konuda amerikanın çıkarlarıyla senin savundukların nasıl bu kadar paralel olabilir diye? hadi adamlar bir zamanlar topyekün üstümüze gelip bizi paylaşmamış ve hatta yakın zamanda boy boy bölünmüş türkiye haritaları yayınlanmamış olsa anlayacağım ama bu kadarı da ya cahillik ya art niyet...
    (roka, 27.03.2009 07:30 ~ 07:31)
  14. (hebenneka, 25.04.2009 03:26)
  15. (laein, 25.04.2009 03:53)
  16. bunu diyen bunu da dedi;

-ben malım!! arada böyle bir düşünce beliriyor beynimde ama sonra çok durmuyor orada. aklım karışıyor düşününce. uçuyorum hep, ne güzel.
    en güzel ırk bu türkler. onlara vermek istiyorum. çok kahramanlar onlar ama solcular var, onlar bizim üstün olduğumuzu bilmiyorlar. halbuki okulda bize öğretmişlerdi demek ki derslere girmemişler. neyse, bana ne onlardan? pis bölücüler.
    ahh keşke dünya türk olsa da herkese rahat rahat verebilsem. varlığım armağan olsa varlıklarına. canlarım benim.
    (belki de bunlar yanılsama lan, 25.04.2009 04:04)
  17. doğru önerme.
    solcular ve sağcılar, ülkeyi sağ ve sol olmak üzere ikiye bölerler
    (bukalemun, 25.04.2009 04:06)
  18. sağ ve sol ayrımının nelere mal olduğunu idrak edememiş beynin cümlelerinden bir diğeridir.
    bir başkası için;

(bkz: sağcı erkekler ayıdır)
    (i like it aha aha, 26.04.2009 16:40)
  19. evet bölücüdür. bölerler ve dağıtırlar eşit olarak herkese. hep bana hep bana deyip de götürmüyorlar el altından. el atından mı dedim, bazılarının ki gayet açık gözümüzün önünden götürüyorlar. yalansa, yalan de.
    (lady viola, 26.04.2009 16:50)
  20. sağcılarda maldır mesela... eğitim,kültür ve ahlakın mümkün olduğunca kalıpsızlaşmaya başladığı ve "onur" denen bir hissiyatın kalmadığını düşünürsek. evet bu ülkede ki solcular bölücü, sağcılar maldır.

bu ülkedeki sağcılığın da yalan solculuğunda yalan olduğunu görenler var az da olsa, onları severim iyidirler.
    (lucifer morningstar, 26.04.2009 17:53)
  21. (megalo idea, 31.05.2009 16:15)
  22. (ulanyinemiben, 31.05.2009 23:09)
  23. (annakarenin, 31.05.2009 23:20)
  24. daha üst seviye bir önerme: satanist solcular da bozkurt kesiyormuş.
    (myster, 31.05.2009 23:22 ~ 23:56)
  25. solcular bölücüdür, ülkeyi böler
    sağcılar eksilticidir, solcuları eksiltir
    orta yolcular çarpıcıdır, herkesi çarparlar
    liberaller toplayıcıdır, oyları toplarlar

genellemeciler vardır bi de... adam olmayız lan bu kafayla... genelle genelle dur, çamur at izi kalsın.
    (emir cool u, 31.05.2009 23:23)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil