biz onlara kısaca tikky diyoruz. diğerilerinden farkları herkesin süt gibi bembeyaz etrafta dolaştıkları aralık ocak aylarında piyasa mekanlarda rastlayabileceğiniz saçma topluluk. bazıları vardır ki paraları kısıtlı olduğu için yalnızca yüzlerini solaryuma sokarlar ki onlar bilinçli toplulukların alay konusu olurlar. bir de fırında unutulmuş kek gibi simsiyah dolaşanlar var ki işi gücü bırak dakikalarca gül karşısında...bak gene gülüyorum
cehennemde yanamayacak kadar çok kızarmış olduklarını düşündüğüm, etraflarına hararet yaydıklarından ve kendileri de içten içe hala yanmak olduklarından cıbıl gezen ama sahip oldukları o "muhteşem" bronz tenleri ve de sarı, balyajlı saçlarıyla adeta birer "güneş" gibi parıldayan haspalar.
fönlü saçlar, ufacık bi çanta (içine ne sığdırırlar hala anlamış diilim).. bunların suratında bi kalıp makyaj da olur.. gözlerin altı özellikle beyazlatılmıştır.. kirpikler extra uzundur.. dudaklarda her daim parlatıcı vardır.. bi de bazen pantolon paçalarını çizmenin içine sokan modelleri çıkar karşınıza ki ıyyy.. bi de öndeki saçtan bi tutam alıp ufacık bi tokayla tutturma modası çıktı şimdilerde.. hepsi o solaryum tikilerinin başının altından çıkmaktadır.. esefle kınıyorum..
yanlış bir sözcük öbeği.solaryumların tikisi olabilrdi zira ben gözçevresi beyaz arap bacı şeklindeki hiçbir kızı 'güzel' bulmuyorum. ya biz zevksiziz, yok öyle bir şey,biz zevksiz falan değiliz. onlar kışın ortasında 'dubai'den yeni gelmiş imajı' sandıkları bir şeyin etkisindeler, ve bu insanların hiç dostu olmadığını düşünmekteyim.(bkz: dost acı söyler)
solaryum eğer fazla abartılmazsa o solaryuma giren kişi veya kişiler solaryum güzelleri şeklinde tanımlanabilir ama gördüğüm kadarıyla bu böyle değil.sarıl saçlılarının yanında bir de bunların saçları siyah olan modelleri vardır.onlar sarı saçlı olanlardan daha korkunçtur.kimisi de o çok solaryuma maruz kalmış suratlarına çok koyu renkli fondöten sürmektedirler.artık cildin eski rengine dönme olasılığı yoktur.