|
|
- niyeyse sol elle yazdığınızı gören kimi insanlar;
-aa solak mısın?
derler, ardından da
-solak olanlar çok zeki olurmuş öyle mi?
diye sorarlar.
genelde pek cevap verilemez, ne evet ne de hayır diyelibilirsiniz çünkü. ama gene de karşı kişi çoktan sizi zeki olarak görmeye başlamıştır bile, onca dezavantajın yanında devede kulak kalsa da gülümsersiniz içten içe.
- topluluk içinde masada en boktan yere oturmuşunuzdur. arkadaşınız ise hoşlandığınız kızın yanında oturup onla şakalaşmaktadır. abi yer değişelim mi dersiniz, arkadaş bellediğiniz puşt*,güzelim kızın yanından kalkmak istemez. işte o zaman hemen şu kozu kullanırsınız : "ben solağım be abi"
bu laf çok kilit bi laftır. genelde sorgulanmaz. o an bi solak için en uygun yere oturmuş olsan bile kimsenin dikkatini çekmez bu durum.
"ben solağım rahat edemiyorum burada"
işte bu nokta çok önemlidir. adam acıdığı için kalkmaz. işte bu sözle olay öyle bi noktaya gelir arkadaşınız sanki otobüste oturuken yaşlı bir amca otobüse binmiş gibi olur. yer vermese topluluk sanki onu ayıplayacakmış gibi hisseder*. kıza da hayvan imajı çizmemek için kalkar ve kızın yanına siz geçersiniz.
istediğiniz yere oturursunuz.gecenin sonunda zafer sizindir. kız da sizindir. hadi yine iyisiniz.(cyd, 02.03.2006 01:21 ~ 01:22)
- kabiliyetli olursunuz.
ha yok, kabiliyetli değilseniz de ayak yaparsınız "tüm solaklar kabiliyetli, so am i, eheh" falan diye.
- rakiplerine ters geldikleri için her çeşit spor dalında başarılıdırlar.
- her konuda solak olduğunuzu bahane ederek üste çıkabilirsiniz mesela sevdiğiniz kıskandığınız kızın yanına oturmak için abi ben solağım o taraf ters oluyor der birgüzel kızın yanına yerleşirsiniz kız anlamaz ya bunu siz meraklanmayın
- - solak mısın?
- hayır değilim. şeyim, ee... şöyle...
- anladım abi.
gibi zor dakikaların yaşanmaması.
- basketbolcuysanız ve de özellikle pivot(center) pozisyonunda oynuyorsanız rakip savunma sizi durdurmakta zorlanır.
- futbolcuysanız aşırı derecede kazma olmadığınız sürece kesin ilk 11-desiniz,zira solak futbolcu çok az .
(hattori, 27.11.2006 21:17 ~ 23:42)
- (bkz: rocky)
- bazen hiçbir şey yapmasanız da, sırf sol elle yazmanız bile size hayran olunmasına neden olur. nedense insanlar kendileri sol elle yazamadıklarından sizin çok zor bir şeyi başardığınızı sanırlar. ben de sağ elle yazamıyorum ama henüz kimse bunun durumu eşitlediğinin farkına varmadı.
*
- sınavlarda beni düşük puan almaktan kurtaran süper bir durumdur.şöyle ki, normalde bir hasta muayene edilirken hastanın sağ tarafında durulur, sağ el ile karın muayenesi yapılır bazı laetler vardır ki dominant elle tutulması gerekir ve sözlülerde hocalar puan verme mantığıi öğrencilerin "nasıl yaptığına" değil de "kurallara uygun yapıyor mu?" üzerine kuruludur.
hoca: (hoca uyanıklık yapıp hastayı sol tarafını görecek şekilde yatırmıştır ve öğrenciden hastanın duruşunu değiştirip muayeneye başlamasını beklemektedir.)sen hastanın duruşuna dikkat ettin mi?daha nerede duracağını bile bilmiyorsun!!!
solak insan: ama ben sol elimi kullanıyorum. (aslında durumun farkında değildir.fırçayı yiyince kendine gelir ama bahanesi hazırdır.)
- solak boksörler ters gard avantajına sahiptir.
- kimse abi be konser var gitarını versene diyemez..sizden başka kolay kolay kimse çalamaz. ama müşteriyi de ikinci el gitarı da zor bulursunuz o da ayrı bir mesele.
- (bkz: maradona)
(bkz: hagi)
dezavantajları için
(bkz: ibrahim üzülmez)
- orta okulda ya da lisede yapılan bir "ne sihirdir ne keramet, el çabukluğu marifet" tadındaki numarayı kolayca gerçekleştirebilirisiniz. şöyle ki efendim; ellerini çapraz kenetleyin, dirseklerinizden kıvırdıktan sonra burun izhasına gelen işaret parmaklarınızla burnunuza dokunun, akabinde de parmaklarınızı burnunuza sabitleyip ellerinizi çözmeye çalışın.
sonuç mu?
sağaksanız; siz ellerinizi açmak için bin türlü maymunluk içerisinde kalırken çakal arkadaşınız ve etrafındakiler size kahkalarla gülecektir.
solaksanız karşınızdaki çakal arkadaşınızın atmayı düşündüğü kahkahalar bir anda
boğazında düğümlenip " lan nasıl yaptın, biliyodun dimi hipnaa" şeklindeki şaşırma efektlerine dönüşecektir. siz de durumu gayet normal bir olgunlukla karşılayıp üzerine bir de "sen geliyoken biz dönüoduk bu yollardan koççum" şeklinde cevap verince bir daha kendisinin münasebetsiz şakalarına maruz kalmayacaksınız. ta ki o cin arkadaşınız sizin solak olduğunuzdan kelli bir defada bu hareketi yaptığınızı anlayana kadar. *
- kimi iş aletleri solaklara göre yapılmadığından işten kaytarma durumu söz konusu olabilir..
- salak olmamak
- zeki insan olarak anılmak.
gerçekten aptal bir solak görmüşlüğüm yoktur.iq ve eq'ları yüksek insanlardır.
bunun daha güzeli de var:
(bkz: hem sağak hem de solak olmak)
- topluca yenilen yemeklerde "ben solağım" diyerek masanın en başına kurulabilirsiniz...
böylece hem soldakinin sağ koluyla sürekli çarpışmaktan hem de sağdan-soldan sıkıştırılma derdinden kurtulursunuz...
- kolunuzun kimseye çarpmamasını istediğinizi bahane ederek yemek masasının baş köşesine oturabilirsiniz.
(pitis, 28.05.2008 03:54)
- sağ gösterip sol vurabilmek
|