belki ilginizi çeker
  1. · solak olmanın avantajları
  2. · solak olmanın dezavantajları
  3. · solak olmanın ukelalığı
  4. · solak olmanın dayanılmaz hafifliği
  5. · hem sağlak hem solak olmak
  6. · dünya solaklar günü
  7. · solak olmak güzel şey
  8. · ambidextrous
  9. · sol ayağım
  10. · el poposu
gündem
  1. · the twilight saga new moon
  2. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  3. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  4. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  5. · yasaklanması gereken şeyler
  6. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  7. · aşık olduktan sonra söylenen ilk sözler
  8. · barbarella
  9. · the roof

solak olmak  

sayfa  / 3
  1. uzaylı muammelesi görmek, kolçaklı sandalye kullanamamak, t cetvelinde cm leri tersten okumaya alışmak, kurşun kalem kullanırken bütün yazdıklarının üzerinden elinle geçip hem elini hem de kağıdını kirletmek ve en sonuncusu sağlakların dünyasına uyum sağlamak (makas kullanımından mouse konumlandırılışına, hatta ve hatta sofra görgüsünden(her seferinde çatal ile bıçağın yerini çaktırmadan değiştirmeye çalışan solağa dikilen anlamsız bakışlar) en sonunda sağlak da olmaya kadar bilimum asimile olma çabaları)
    (black coffee, 12.04.2004 18:34)
  2. bence çok eğlenceli bir özellik, özellikle değişik yazı yazma biçimimizle hemen ayırdediliriz *, hele hele sağ elini yemek yiyebilecek kadar kullanıyorsan değme keyfine. hee bir de ben öss de kolçaklı sandalye kullanamam diyerek adamların bana özel sıra getirmesini sağlamıştım bütün sınıfı da kıl etmiştim..
    (vishne, 12.04.2004 20:05)
  3. salak olmaktan çok daha iyi olan durum *
    (shemsipashapasaji, 12.04.2004 20:37)
  4. diğerlerinden farklı olmak, kendini özel hissetmek.
    (esdora, 12.04.2004 20:56)
  5. kahve bardağındaki fenerbahçe logosunu kahve içerken görememek.
    (fidelmiyo, 12.04.2004 21:00)
  6. kurşun kalemle yazı yazarken aynı anda da el poposuyla silen ve defterin içine eden insancıkların medeni hali.
    (16 inç fileli çorap, 12.04.2004 21:16)
  7. birçok insanın başına gelen en güzel şey.
    (esdora, 10.08.2004 00:17)
  8. salak olmaktan iyi olmasına rağman sağlak olmaktan artı bir yönü olmayan hadise
    (where is my mind, 10.08.2004 00:18)
  9. sportif müsabakalarda ilk anda rakibi şaşırtan özellik . ayrıca makas , mouse vb. kullanımında insanın kendini çolak gibi hissetmeye yol açan özellik.
    (zitox, 10.08.2004 00:25 ~ 00:25)
  10. beynin sağ tarafının gelişmesine nedeni ve sonucu oluşan olay..

beynin sağ lobu işe matematiksel işlemler, sayısal analiz, sayısal mantık gibi konular başta olmak üzere resim, müzik gibi sanatsal olaylarda aktif bir rolde olduğundan, solak olan insanlarda bu tür eylemleri gerçekleşmesi daha başarılı ve kolay oluyor..

ondan solak insanlar zeki muamelesi görürler..

ama madalyonun öteki yüzü bize şunu gösterir ki; dünya nufüsunun %15 küsürünü kaplayan solaklar (erkeklerde oran %20, kadınlarda %15) için bazı zorluklar vardır hayatta..bunlar arasında makas kullanmak, yok efendim çetvel kullanmada ki zorluklar falan başta olmak üzere (ayrıca mouse da var) bir çok sorun teşkil edecek olay vardır solaklar için..hatta dünyada sırf bu sorunla kafayı bozmuş firmalar vardır, solaklar için özel ürünler dizayn etmektedirler..(bkz: http://www.solelim.com)

(bkz: solak olmanın avantajları)
    (bkz: solak olmanın dezavantajları)
    (bkz: solak olmanın dayanılmaz hafifliği)
    (bkz: solak olmanın ukelalığı)
    (zeus, 09.12.2004 10:41 ~ 10:43)
  11. yazı yazarken kolunu iki büklüm yapıp,elini kağıdın üst tarafından getirerek yazı yazmaya sebep olan durum.bu nedenledir ki,solakların çoğunun yazısı kötüdür.ayrıca 13 ağustos dünya solaklar günü olarak kutlanmaktadır ki solak olduğum halde hiç bir şekilde anlam veremediğim bir hadisedir.(bkz: pozitif ayrımcılık)
    (lupin, 09.12.2004 11:09)
  12. www.solelim.com)" onmousedown="return bkc('350403','www.solelim.com')">www.solelim.com
    (esdora, 12.03.2005 19:57)
  13. (dawsan, 12.03.2005 20:04)
  14. (bkz: sol elim)
    sarhoş oldum da
    seni hatırladım yine
    sol elim
    acemi elim
    zavallı elim

orhan veli kanık
    (thorgrim, 12.03.2005 20:18)
  15. sağlak kelimesini salak olarak değiştirdikten sonra bunun komik olduğunu düşünerek sağda solda esprisini yapmak.

(bkz: vah canım)
    (lhurgoyf, 12.03.2005 21:03)
  16. kasmadan sola yatık yazı yazabilmek.
    (gündüz feneri, 25.03.2006 20:24)
  17. kağıt sağ tarafa yatırarak yazı yazıldığı için sınavlarda sağında oturan arkadaştan rahatlıkla kopya çekmek
    (yamukyumukpirenses, 27.03.2006 21:05)
  18. sağ beyin lobları gelişmiş olmasına rağmen denyoluğun üst sınırlarını zorlayan arkadaşlarımın içinde bulunduğu olgu.

ayrıca (bkz: çakırpençe)
    (ben cocugum deyip camdan atlayan pokemon, 06.02.2007 22:09 ~ 22:10)
  19. beynin sağ tarafı, sezgisel özellikler ve inanç gibi soyut zeka kavramlarını bulundurur. sayısal ve sözel yetenekler sol lobdadır. bu yüzden biz solakların kendilerini daha bir kasmaları, okumaları, yazmaları, havuz problemi çözmeleri gerekebilir.
    (raynor, 06.02.2007 22:14)
  20. benim bugün yaptığım şey.

bugün solak olmaya karar verdim. ilk olarak bilgisayarımın faresini sol elimle kullanmaya başladım. haftasonu da gidip kendime çizgili bir defter alacağım ve birinci sınıfta yaptığımız çizgi çekme, çember çizme alıştırmalarına başlayacağım. 3 aya kadar kurdele takabileceğimi düşünüyorum.

solak olmak güzel şey!
    (recai pengül, 23.07.2007 19:49 ~ 25.07.2007 12:57)
  21. kötü birşey zannederek solak çocuklarının sol ellerini bağlayarak sağı kullanmalarına zorlayan cahil ötesi aileler duymuştum maalesef. halbuki süperdir solak olmak.
    bir de gazetede çok salak bir haber çıkmıştı, solaklık geni bilmemkaç süredir yokmuş, o zaman biz solaklar uzaylımıymışız eheh.
    son olarak da ankara'da sol elim ürünleri mağazası varmış, her türlü eşya biz solaklara göre hazırlanmış ne ala mualla.
    (cherryblossomgirl, 23.07.2007 20:03)
  22. bilgisayarda fare kullanırken sorun oluşur;ama solak olanlara göre olan fareler de çıktı.

şimdiyse heyecanla solaklara uygun makas ve cezve bekliyoruz efenim.

ayrıca görgü kuralları gereği yemekte çatalı sol elle tutmak gerekir (pilavdı makarnaydı sağlak olan kim solak kadar iyi yemeyi becerebilir sol eliyle) bu açıdan çok şanslı olduklarını düşünmekteyim.

zaman zaman toplum tarafından sağ elini kullanmaya teşvik edilendir.(ilkokul hocamız sol eliyle kalem tutan hekese zorla sağ elle yazı yazmayı öğretmişti,ne piskopatlıktır bu)

nlp hocalarının sağ lobumuzu geliştirmek için:
    dişlerimizi sol elimizle fırçalıyalım, saçlarımızı sol elimizle tarayalım şeklinde önerileri vardır.
    ilk iki deneme sonrasında kendilerine ybsg demişliğim vardır(içimden söyledim tabi)
    (üç kilo reçellik vişne, 10.12.2007 23:48)
  23. sınıfta sol kolçaklı sıra bulamayınca herkesi germektir..

-anam! bak gene benim sıramı almışlar lan..

-pfff, hocam not alamıyorum ya, dava edicem bu okulu!

-arkadaşlar sol kolçaklı sıranız var mı, bizim sınıftakini almışlar da..

tabii bu konuda en güzel şeylerden biri siz sol kolçaklı sırada otururken sağınızda taş gibi birinin oturmasıdır.. zira aranıza sıranın kendisi girmez, daha bir yakın, daha bir samimi oturursunuz..*
    (escaflowne, 11.12.2007 00:07)
  24. "ay nasıl yazıyosun öyle sol elinle" sorusunu yüzlerce defa duyup sıkılmaktır.

bir de size tavsiyem, çocuğunuz solak olursa ve gitar çalmaya heves ederse, gitarı sağ elle çalmaya alışıtırın. sol elini zaten iyi kullandığından müzik dünyasına yeni bir solo gitarist kazandırabilirsiniz.
    (escaflowne, 13.03.2008 00:11)
  25. futbolda "duran topların etkili ismi" sıfatını kazanmanızı kolaylaştıracaktır.
    (böyle şeyler deme bana bozuşuruz, 13.03.2008 00:14)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil