önce "tonlarca para kaldırdınız", "ne kadar aldınız leyn?!", "biz de pay istiyoruz eheheh" diye bik bik ötenlere bir çift lafım olacak;
saygıdeğer yazarlar..
elbetteki sizler ve sizlerin güzel yazıları olmadan bu sözlük bu denli büyümez, bu denli güzelleşip serpilmezdi..elbette temeller sağlam atılmasaydı bu günlere gelemezdik..unutulmamalıdır ki bu sözlük; emeği geçen herkesin ortalaşa bu günlere getirdiği bir eserdir..acısıyla tatlısıyla, elimizden geleni ardımıza koymadan, sözlüğün bugünkü kendi başına ayakta durabilen haline getirdik..ve yine unutulmamalıdır ki; günümüzün standartlarında bu ayakta kalabilme koşulunun yegane yaptırımlarından birisi de
reklamcılık sektörüyle en başarılı şekilde
entegre olabilmekten geçer..
durum böyle olunca; elbetteki sözlüğümüz reklam alacaktır..bu su götürmez bir gerçek..ve elbetteki cebimize para girecek..ister üç beş tane banknot olsun, ister üç beş tane çuval olsun..farketmez..önemli olan şudur ki; bunların siz sevgili sözlük yazarlarına hava, su, yol, server olarak geri dönebilmesidir..ben bilirim kimselerin destek olmadığı çağlarda sırf sözlük açılabilsin diye hiç bir fedakarlıktan ve bonkörlükten kaçınmayan insanları..ben tanırım canını dişine takarak bu yolda elinden geleni yapmaya çalışanları..herkes bir şeyler yaptı ama burada; bu sözlük için belki de gereğinden fazla çabalamış, kendini gereğinden fazla hırpalamış, bir çok kavgalara girmiş çıkmış ve bizden daha çok emek sarfetmiş insanlar vardır..
şimdi..konuyu kazanılan paraların nereye gideceğinde öte, başka bir yere çekmek istiyorum..bırakın, kim ne kazanıyorsa kazansın..bırakın bize geri dönüşü nasıl olacaksa olsun!..şu kritiğe dikkatimizi yoğunlaştıralım..günümüzün internet siteleri oluşumları arasında büyük bir ilgi ve alakaya sahip sözlüklerin bir çoğu reklam almaya çalışıyor..zaten bir tanesi bu konuda aldı başını gitti..her hafta ayrı bir reklam, her hafta ayrı bir renk çümbüşü..ee, haliyle kullanıcıların tepkisini çekiyor..hoop, hemen "dön gel bebeğime" diye çemkiriliyor ya da olduğundan daha hızlı bir şekilde siteye giriş yapılıyor..biz de böyle..pespembe teması ile
algida reklamına şahsen dayanamadığım için (bir de sırf bunu göstermek için beni logout yaptıran adama sözüm buradan!) hemencecik tekrardan şifremi girdim, login oldum..bir de baktım, sol frame'de "
aşkını kaydet hiç erimesin" diye bir başlık var..evet, evet..bir de koyu yazılmış..o denli saklanmış ki o başlıkların arasına parantez içindeki reklam yazısını bile zar zor farkettim..dolayısıyla da tıkladım..
böyle sitelere reklam veren firmaların genel kaygısı sitelerine trafiği yönlendirebilmektir..sözlükler de türkiye'de genç kesimden internete giren kullanıcıların büyük bir yoğunluğunu bünyesinde barındırdığı için aslında tam aradıkları yerde bulurlar kendilerini bu reklam derdinde olan firmalar..trafiği çekmek için de bir şekilde sizin o linke tıklayıp siteye gitmeniz gerekmektedir..girdikten sonrası size kalmış..isteyen kalıp bu adamların derdi neymiş diye bakabilir, isteyen anında o siteyi kapatabilir..onlar için önemli olan bir kere bile olsa size kendilerini gösterebilmektir!!
şimdi eğri oturup doğru konuşalım..tıklamadım diyen, o siteye gidip de neymiş ne değilmiş diye bakmayan birisi var mı aramızda?! allah aşkına söyleyin bunu..
reklamın iyisi kötüsü olmaz kardeşim..bence, şahsen, bu hayatımda gördüğüm
en iyi sözlük reklamıdır..
zekice tasarlanmıştır..
akıl dolu bir pastır..ne sizi yorar, ne de bizi..herkes için güllük gülistanlıktır..böylesine
etkileyici bir tasarımdır..
uzun lafın kısası, çok konuştum..
ama rahatladım..
bu tarz
10 numara işlerin devamını bekliyorum!
not 1: şimdi sıra yasaklanan mayo reklamlarını itü sözlük'e taşımada!
not 2: bu şarkımız da gelecekte bize arşivlik olsun diye gelsin..evrimini henüz tamamlayamamış
reha muhtar çemberiyle; (bkz:
http://img514.imageshack.us/...)
böyle güzel bir reklamdı işte..
not 3: bu da güzeldi; (bkz:
http://img404.imageshack.us/...)