|
|
- saygı duyulası insanlardır.içlerinde kendini aşıp sokak röportajlarında mikrofonu kaptığı gibi sanki yıllarca bu anı beklemişcesine hiç duraksamadan çatır çatır konuşanları da mevcuttur.daha da aşmış olanlarını da her sabah kuşum aydın ve seda sayan'da sıklıkla görebiliriz.bu teyzeler bize aşk nasıl yaşanır? seviyeli ilişki nasıl olmalıdır? kadın erkek eşit midir? ne olacak bu murat taşdemir'in sonu? gibi hayati konularda ders verirler.
- bu teyzeler çeşit çeşittir:
bazıları gecenin bir yarısı komşunun kocasının eve gelmesinin yormunu ertesi gün mahallede yapar.
sokaktaki yorumcu teyze: şu ikinci kattaki aysel hanımın kocası muhittin var ya *...
dinleyenler: eeee...
syt:eve dün gece 3 gibi geldi.
d: vay vay vay
syt: ben zaten biliyorum o adam zamparanın teki
bazıları aynı ya da karşı apartmanda oturan öğrencileri çekiştirir
syt: şu karşıdaki kız öğrenciler var ya...
d: eeee...
syt: iç çamaşırlarını filan balkona asmışlar, geçen bir hırsız girmiş çamaşırları toplamış götürmüş *
syt: yaa yaa ar namus kalmamış, anaları babaları okutmaya gönderiyor onları şunların yaptığına bak
bazen yan komşusunun kızını/oğlunu bir başka oğlan/kızla görür
syt: bizim yan komşunun kızı/oğlu varya...
d: eee....
syt: geçen bir kızla/oğlanla gördüm, sarmaş dolaş
diye sürüp gider... bu teyzeler hayatımızın bir parçasıdır, mahallenin dedikodu makineleridir. ne kadar iyi olsak da bir kusurumuz bulunacak ve arkamızdan dedikodusu edilecektir.(nigra, 10.05.2006 00:55)
- kıraathanelerdeki doğuştan futbol yorumcusu amcaların eşleridir bunlar..
- erman toroğlu bunların aşmış versiyonudur nitekim o da yorumcudur. yorumunu ballandırmakta kullandığı bilumum malzemeyi bu teyzelerin yaşam alanları olan sokaklardan almaktadır toroğlu bey.
ayrıca tespitte yapayım: gelişen bilim ve teknoloji sayesinde nesli tükenmektedir bu teyzelerimizin yaşam alanları olan sokaklar etraflarına sosyal akitivite unsurları inşa eden belediyeler tarafından boşaltılmakta ve teyzeler ise fason gündem yaratmak amaçlı başka bir eve iki insan tıkan kanallar tarafından avlanmaktadır.
- (bkz: otobüste yaşayan teyzeler)
- potansiyel altkültür oluşturabilecek topluluk
- yaz dönemiyle birlikte sahillere taşınmış teyzelerdir. her konu hakkında bir fikir yürütmezlerse çatlar ölürler mazallah. güneşlensen başına güneş geçecekten girerler ellerinin altındaki koca adayından çıkarlar. denize tek girmek istemedikler için sizi öncü kuvvet olarak gönderip suyun sıcaklığını otunu bokunu kontrol ettirip öyle peşinizden gelirler. hayır keşke tanısam be teyzem seni hergün yeni biri yeni eziyetler bambaşka çileden çıkartıcı sorular. yaşama sevincimi elimden aldınız teyzeler
- ipana'yla fırçalanmış teyze - aaa, evladım camı falan kıracaksınız, gidin başka yerde oynayın topunuzu. değil mi kız ayşen?
ayşen (yorumcu teyze) - gol olur.
|