sokak lambalarının faturasının halka ödetilmesi   

adana çık aradan

1. akp hükümetinin yeni icraatiymiş. ya da icat mı demeliyim? nerden kaynak bularak ekonomiyi yürüteceğini şaşıran hükumet bunu bulmuş. zaten elektriğe yapılacak olan %15 civarı zammın yanında bir de sokak lambası faturalarını ödeyeceğiz. faturalara 1,5-2 ytl gibi bir ek gelecekmiş. bu nasıl bir mantıktır anlayamadım. biz vergileri ne için ödüyoruz? devlet bize sosyal hizmetleri sağlasın diye değil mi? e sokaktaki lambanın parasını dahi ödeyeceksek vergiler nereye gidiyor? bunun sonu nereye varır? su faturalarına sokak yıkama parası mı ekleyecekler mesela? doğal gaza kim bilir ne? zaten halka ayrılan ödeneklerden kısmak için ellerinden geleni yapıyorlar. örneğin, birçok ilacın parasını ödememek için dokuz takla attılar, otoyol ve köprülere görülmemiş zamlar yaptılar, daha niceleri... babam küçükten beri her yeni türetilen vergiden sonra "yarın öbür gün soluduğumuz havadan bile vergi alacaklar" derdi de inanmazdım...

bir de farklı bir nokta var. şimdi bu ücret otomatik olarak her elektrik abonesinin faturasına herkese eşit miktarda eklenecek. şimdi benim evim yoksa sokakta yatıyorsam ve elektrik aboneliğim yoksa, o lambaları doğal olarak en çok kullanan kişi olmama rağmen para ödemeyecek miyim? ya da benim iki tane evim var. ya da özel işyerim var. ben her iki faturam için de ayrı ayrı sokak lambası ücreti mi ödeyeceğim? e benim iki elektrik aboneliğim olunca ben sokaktaki elektik lambalarını iki kat fazla mı kullanmış oluyorum? bu işte bir mantık hatası yok mu?

ha diyeceksiniz devletin kaynak bulmak için yaptığı herşeyi babalar gibi şuna buna satma icraatları, ya da akarsuarı ve yeraltı kaynaklarını birilerine peşkeş çekme projeleri yanında bunlar nedir ki? siz de haklısınız ama adamlar vatanın değerlerini tüketiyorlar diye zavallı halkın cebindeki 3 kuruşa da saldırmalarını mazur mu görelim? sanmıyorum...

ben şimdi hükumete yeni bir kaynak tavsiye ediyorum. gitsinler, seçimlere yakın yollarını asfaltladıkları dağ başındaki köylerin sakinlerinden asfalt parası toplasınlar. ne tepki alırlar bilemem ama bir sonraki seçimden önce bir şekilde gönüllerini alırlar nasıl olsa...
    (8844455, 23.11.2007 08:57 ~ 10:35)

2. kaçak elektrik kullanımı ile başedemeyince, acıyı bir yerlerden çıkarma durumu. alması gerekeni alamayanın pişkinliği...
    (heidi, 23.11.2007 09:04)
  3. "yani her şeyimiz iyiydi, bi eksiğimiz yoktu... tahmin edersem tek eksiğimiz sokak lambalarının faturasıydı..." dedirten ve üstüne "acaba direklerin faturası da dahil mi?" diye sordurtan durum...
    (van den budenmayer, 23.11.2007 09:43 ~ 09:45)
  4. ........... sonrasında halk tarafından sokak lambaları tek tek sökülür.gidip bu icatı çıkaranın....

ya da mahalle kavgaları çıkabilir.sen sokak lambasını daha çok kullandın,o daha az kullandı, sizin kız geçen gün sokak lambasının altında aşağı mahalleden biriyle fingirdiyordu....

(bkz: yaratıcı türk insanı)
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 23.11.2007 09:52 ~ 09:53)
  5. bizler yani halk koyun gıbı olduktan sonra bızı guden cok olur sozune bırebır uyan hukumet ıcraatı. acaba ne zaman bu tarz haksız vergiler, bindirmeler vs, konusunda kenetlenip halk olarak tavrımızı ortaya koyup hukumete bunlar götümüze girecek icraatlar seklınde yorumlatacağız soruyorum he ne zaman?
    (mmmpower, 23.11.2007 10:04)
  6. (bkz: götümüze girecek olan giriler)
    (mmmpower, 23.11.2007 10:05 ~ 10:05)
  7. sağlık ve eğitim gibi devletin sağlaması gereken temel hizmetleri yıllar yılı para ile aldıktan sonra, yine bir kamu hizmeti olan aydınlatmanın da bu kefeye konmasından rahatsızlık duymamızın anlamsız olduğunu alacağım tepkilere rağmen belirtmeden geçemeyeceğim. en başından başlanmalıdır. konu sokak aydınlatmalarının halka ödetilmesi değil, toplumumuzun kendi seçmiş olduğu güruhun boyunduruğu altına girmesidir. çok cüzi bir artış olacağı bekleniliyormuş, ama halktan yıllar yılı çeşitli kılıflarla tokatlanan para da hesaba katılacak olursa yaşadığımız için ödediğimiz bedel hiçte azımsanacak gibi değil. bizlerde olmasaydık nasıl geçinecekti bu güzelim devlet.
    (seemann, 23.11.2007 10:34 ~ 11:53)
  8. tepkisiz türk halkı bu tepkisizliğine devam ettiği sürece daha çok fatura ödeyecektir.iyi de benim yıllardır ödediğim vergiler nereye gidiyor. kaldırım parası, çöp parası, aydınlatma parası ayrıca ödenecekse.
    (arapbebek, 23.11.2007 10:53)
  9. amblemi ampul olan bir partiden başka ne beklenir ki diye sordurtan olay.
    (jugador, 23.11.2007 10:53)
  10. (bkz: gereksizse söndür)
    (azwepsa, 23.11.2007 11:09)
  11. sadece sokak lambalarının değil, daha bir sürü faturanın da sadece canım türkiye'me mal edileceğini bildiren gizli ve hazır vaziyette beklenmesi gereken mesaj
    (efemoline, 23.11.2007 20:50)