|
|
- 14 mayıs 1971 doğumlu yönetmen, oyuncu. coppola soyadının çok tanıdık gelmesi normaldir: sofia coppola, godfather serisinin yönetmeni francis ford coppola'nın kızıdır. çeşitli çevrelerce "babasının şöhretinden yararlanarak bir yerlere gelmeye çalışan birisi" olarak nitelendirilse de, bana göre babasından ayrı düşünülmesi gereken, çok güzel soundtrackleri olan beğenimi kazanmış filmlerin yönetmenidir.
yönettiği film ise şunlardır:
lost in translation (2003)
the virgin suicides (1999)
lick the star (1998)(argon, 31.03.2004 18:40 ~ 09.05.2004 12:57)
- babasının gölgesinde kalmayan, başarılı bunalım filmlere imza atan ve "lost in translation" filmi ile ödüle doymayan(gerçekten özgün bir filmdir) başarılı (eski oyuncu)yönetmen.
internette bir röportajını izlerken fonda "lost in translation" filmindeki genç kızı hastahaneye götürme sahnesi gösteriliyordu ve coppola, bill murray'e önce kendisi birebir oynayarak sahne ile ilgili detayları veriyordu.o sahneyi izlemiş biri olarak "coppola tarzını" zevkli bulmuş ve hayran olmuştum.
"the virgin suicides" ve "lost in translation" filmlerinde parti dönüşü araba içerisinde başını cama yaslamış yorgun kız sahnesi(şehir silueti cama yansır ve kızı görmek zorlaşır) her iki filmde de tekrar eder.özellikle "lost in translation" filminde bu sahnede çalan my bloody valentine'nin sometimes'ı görüntüler eşliğinde insanı alır götürür ki bu bana coppola'nın bu sahneyi daha önce yaşadığını düşündürtür.
yeni filmlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.
|