belki ilginizi çeker
  1. · öpüldün
  2. · dengesiz sevgili
  3. · aydilge
  4. · sobelemek
  5. · her şeyin mükemmel olması
  6. · laf ebeleri
  7. · aynı kıyafet giyilen kişiyle göz göze gelinen an
  8. · sevdiğini dokunarak belli etmek
  9. · saklambaç
  10. · sözlüğün ebesi
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · colin kazım richards
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · öğretmenler günü
  5. · okan bayülgen
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · adil ışık
  9. · faşist pkk terör dalgası yayılıyor

sobe  

1. saklambaç oynayanların diyebilmek için uğraştığı karizmatik sözcük.paparazzi dilinde birilerini birlikteyken yakalamak anlamında kullanılmaktadır.
    (bkz. televole türkçesi)
    (juda, 11.06.2004 18:10)
  2. show tvnin absürt programlarından biri daha, 3. derece yanıkla tatilden dönmüş makyajla kapatmaya çalışmış gibi görünen tiz bir bayan sunucu ve insanların ne amaçla izlediğini bilmediğim saçma bir program...

"başkasının hayatı neden ilgilendirir ki başkasını" sorusunu sürekli soruyoruz birbirimize...
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 12.06.2007 12:01)
  3. (bkz: sober)
    (stewartgilligangriffin, 12.06.2007 12:20)
  4. antalya beach park'ta sahilde bulunan bir mekan, hareketli, kıpır kıpır.
    (kerrigan, 12.07.2007 22:45)
  5. bir çetin altankitabıdır. hürriyet te günlük yayınlanan fıkralardan oluşur
    (depresif, 24.09.2007 11:55)
  6. sanki içimizden geçen ne varsa, üstünü kapattığımız ne varsa hepsini sobeleyen bir necla maraşlı şiiri...

"
    hiçbir yerdeydim sen geldiğinde bana hiçbir yerden. hani elimi tutmuştun ya, hani kaçırmıştın beni kendimden. hani sen vardın bir de seni takip eden peşinden. hani kaçmıştık her şeyimizden.
    evlerimizin ışıklarının loş hüznünden açıp kapılarımızı yürüdük, bakir bahçelerin bizi bekleyen alacakaranlığında sobelemek için birbirimizi. yürüdük gizli bahçemize, öpmek için masum bir yalanı 'sobe' diyen dudaklarımızla...

üstlerimizde kirli elbiseler, yorgun ayakkabılar ayaklarımızda, bacaklarımızda diken yırtıkları, dudaklarımızda sobeyle kilitlediğimiz yürek sesi, başkalarını almadık oyunumuza, bir biz bildik bahçemizi, bir de bahçemiz bizi.
    birbirimizi sobeleyerek yaşadık bu saklambaç oyununda. hep saklandık, sonra hep yakalandık birbirimize. 'sobe' dedik yalnız duvarlarımıza elimizi vurarak 'gördüm seni' birlikte oynadığımız kaçışlarda. 'bir, iki, üç' diye sayarken peş peşe zamanı, kolumuz alnımızda gözlerimiz kapalı, yalnız duvarlarımıza dayadık başımızı, düşündük hep 'nerede şimdi'.
    nerede olsan da fark etmezdi ki, aynı oyunun içinde sobeleyecektim seni, belki de benden önce sen beni...
    ben hep sana yakalanmak istedim, seni sobelemek, seni düşünmek. gözlerimi kapatıp zamanı sayarken...
    çünkü bu oyun en güzel seninle oynanırdı. çünkü bu oyunda oynamak istediğin bendim...
    şimdi düşünüyorum da ne bekliyorduk ki hayattan da sobelerimi çaldın dudaklarımdan.
    ışığından ayrılan sessiz gölgem seni çağırdığında ardımdan, yalnız duvarlarıma değil sana yaslanmak istiyordu alnım. o an var ya, tutsaydın gölgemin karanlığından, sobelerim sobelerinde kalırdım...
    ne bekliyorduk ki hayattan.
    "
    (murphy, 16.04.2009 20:57 ~ 20:58)
  7. "sağım solum arkam sobe
    nerde bu iyi insanlar
    çıksınlar tek tek ortaya
    bekliyor masum çocuklar"

nakaratı bu şekil olan bir batı yakası şarkısı.

http://www.trdinle.com/...
    (patikali yol, 15.09.2009 15:40 ~ 15:45)
  8. "şobe" şeklinde telaffuz edenlerin de hiç az olmadığı kelime.

(bkz: herkeş)
    (salladım, 15.09.2009 15:52)
  9. kızılay, konur sokaktaki bir cafenin adı.
    (qrs komplexi, 15.09.2009 15:55)
  10. bir bebek & çocuk giyim markası.
    (punica, 15.09.2009 15:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil