|
|
- duygusal dayanılmazlıkların başı döndürdüğü, vücudun herhangi bir nedenden dolayı gerginleşip kontrolden çıkmak için uğraştığı, sinirlerin maksimum gergin olduğu durumlarda unutulmaması gereken ve bir şekilde duyguları kontrol altına alıp gerekli olan adımları atmayı sağlamak için gerekli olan kendine hakim olma ve işlerin daha da berbat olmasını engelleyen duygu.
bazen duyguların sel olup akması ve soğukkanlı olun(a)maması önceki kayıplardan daha büyük kayıplar verilmesini sağlar.
türk milleti (yani biz) genelde duygu insanları olduğumuz için bunu pek beceremeyiz ve olayın oluş anında bütün sinirimizi ortaya döküp kısa süre sonra da küfürler yağdırdığımız olgunun beterini yaşarız.(anka, 08.10.2007 13:54 ~ 13:55)
- duygularıyla değilde mantığıyla hareket eden insanlarda görülen, kritik durumlarda her zaman olmamakla beraber doğru karar verilmesini sağlayan, bazı durumlarda karışınızdaki insanı çıldırma noktasına getirebileceğiniz olgu. eğer haddinden fazla soğukkanlı olursanız yüzde yüz duygusuzlukla suçlanacağınız için, yeri geldiğinde duygusal olamasanız da en azından normalden farklı görünmeniz, her türlü açıdan size faydalı olur.
- truman capote vasıtasıyla öğrenilmesi gereken eylem.
(bkz: in cold blood)(grace, 08.10.2007 14:08)
- bazı durumlarda elden bırakılmaması gerekir. babam hastalandığında ben telaş yapıp çırpınmaya başlayınca " ben bir gün düşersem sakın telaşa kapılma, soğukkanlı ol ki beni yerden kaldıracak birinin olduğunu bileyim " demişti, nitekim doğrudur da...
- ergün kimdir necidir bilmem ama hafızalarıma kazındığı kadarıyla atatürk nasıl bir liderse, mevlana nasıl hoşgörülüyse bu adam da hep soğukkanlıydı.
edit1: ergün eski bir milletvekiliymiş.
edit2: beni kandıran yazarlar, aşkolsun. futbolcuymuş lan adam.
- (bkz: ergün penbe)
|