soğuk kale direkleri tamam da, demir kokusu pek olmamış. öyle bir ortamda sucuk kokusunu bastıracak kadar güçlü başka bir koku tanımıyorum ben. evet, kafama bu çılgınlığı koymuştum aylar öncesinden.
loserlık bana göre değildi. top sahibi çocuğun hegemonyasında kalamazdım artık.
düşündüm durdum. öyle karizmatik bişey yapmalıydım ki diğer çocukların gözünde yasama, yürütme, yargı gücümü tekrar elimde toplayıp, yok
top sahibiymiş, yok
arsa bizim olum oynama o zamancılarmış gibilerin otoritesinden kurtulabileyim.
öğleden sonra iki ders bedendi. hoca serbest bıraktıktan sonra derste minyatür bir mangal kurup sucuk pişirecek; top sahibi ve okul sonrası maçlarda
landlord tripleriyle dolanan çocuğun otoritesini sarsacak, bütün diğer arkadaşları yanıma çekip mangal partisi yapacaktım. planım buydu.
çevresindekileri gaza getirebilen ama hiç bir zaman lider olacak akıl ve cesareti ihtiva etmeyen en yakın arkadaşım nacinin de aklına girerek bana yardım etmesini istedim.
ders başlamıştı. hoca 2-3
rat hazır ol komutundan ve okul bahçesinde 2 tur depar attırdıktan sonra bizi salıvermişti.
suç aletlerini (yarım poşet mangal kömürü, mini boy tel ızgara, vasati 40 çöp kibrit, 5-6 parça mangal sucuk) zula yaptığım yerden çıkardım. sağdan soldan topladığım bir-iki tuğlanın da yardımıyla mangalı kurdum.
kömür daha yanarken sucukları ızgaraya yerleştirdim. koku ve duman hayvani boyutlara ulaşmıştı. bu iki unsuru nedense hesaba katmamışım.
futbol oynamaya niyetlenen çocuklar top sahibi çocuğu siktir edip etrafıma toplanmışlardı. amacıma ulaşıyordum.
iki dakika sonra hayvan bedenci usulca yanaşıp tam ateşi yellerken enseme tokadı vurunca dünyam döndü. "ulan it! hemen temizlenecek bu pislik sonra müdür beyin yanına gidecez..."
daha sonraları herkes, top sahibi çocuğun artık bir halk kahramanı olmuş epicomius'u (beni) ispiyonladığını iddia etti. çocuğu dışladılar, hor gördüler. ama yüreğim buna dayanmadı. birgün herkesi yanıma topladım ve ağzımdan şu satırlar dökülüverdi:
"arkadaşlar, bunun üstüne gitmeye gerek yok. zaten bu piç ispiyonlamadan önce, duman ve sucuk kokusundan uyanmayan bedencinin burnunu sikim" demişim.
sonra sınıf kaynaştı, bir oldu. artık kimsenin ezici bi üstünlüğü yoktu. sınıfta resmen sosyalizm hakimdi.
* ta ki bir üst sınıfa kadar...