|
|
- 19 mayıs 2004te kampuscell üyelerinin atmaktan yorulduğu teknolojik olay
kendisi yan odadaki insana da kmlerce uzaktaki bir insana da aynı oranda yakınlık hissi yaratır, mesafeleri kapar
- kısa mesaj'dır türkçesi.
- ayrıca: samsun makina sanayi
anadolunun en başarılı makina imalatçılarından biridir.
- cep telefonunu sağırlar için de işe yarar hale getirmiş olay (titreşimli telefon olmak şartıyla)
(redblue, 23.11.2004 12:02 ~ 12:03)
- short message service'in kısaltmasıdır kendisi. gsm şebeke hizmetlerinden biridir. hayalleri, umutları, sevinçleri, hüzünleri taşır içinde.
bundan bir 20 sene önce 150 karaktere acıların, sevgilerin, aşkların, vedaların, terketmelerin, romantizmin sığacağını söyleselerdi kimsenin inanmayacağı bir şey olurdu. bazı mesajlar keşke hiç atılmasa.
- artık insanların sesini duymaya hasret bırakan olaydır.insana'ey gidi eski günler' dedirtmeyi başarabilmiştir.
- o güzelim tebrik kartlarını,kartpostalları öldürmüş teknolojik katildir. onların içerdiği duygu ve sevgiyi de asla içermez. insanın dedesinin el yazısını görmesi ile gelen mesajı okuması arasında dağlar kadar fark vardır.
- önemli ve duygusal günlerde hazırlarından gönderilebilen, çoğu kişinin kendi başına türetemeyeceği sözleri içeren, karşısındaki angutunda bunu okuyunca duygulanabileceği, göndermekten ve almaktan en nefret ettiğim telefon zımbırtısı.
(dlord, 23.10.2005 09:31)
- sayesinde birçok kuruma, kuruluşa, organizasyona yardımda bulunabileceğiniz mobil telefon sistemi mesajlaşma servisi.
- ks. systems management server
- morsça* . . . - - . . . şeklinde yazılan kısaltma. seslendirilişi şu şekildedir: dı dı dı dııııı dıııı dı dı dı (sanırım bir şey hatırlattı...)
(camel, 06.01.2006 01:30)
- hep üşenip, hiç yazamadığım gsm servisidir. iki saat tık tık tık olmaz ki kardeşim. daha güzel için (bkz: webmesajcell)
- canlı bir iletişim şekli olmamasına rağmen, kimi bünyelerce online iletişim sayılmayan bir haberleşme biçimi. bana kalırsa, msn üzerinden yazışmaktan ya da sözlükten mesaj göndermekten zerre farkı yoktur. interrnete girmiyorum, uzak durmam lazım bu ortamdan diyip birilerinden kaçan insanlar, o kişiye sms atabiliyorsa bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demek lazım.
- sevgiliye uyku sersemliğinde ''seni cook seviyorum.'' yazmaya calışırken 2 numaralı tuşa birkez az basma sonucu ''seni book seviyorum.''şeklinde gönderilen ve farkedildikten sonra yerin dibine sokan teknolojik imkan.
- kimden: turkcell
kime: joker
cevap:joker
kime: turkcell
mesaj: saol turkcell :) hiç unutmuyorsun doğumgünlerimi utandırıyosun beni :p kendine iyi bak grşrz byez(joker, 29.09.2007 11:40)
- iletişim sektörünün vazgeçilmez unsurlarından biri olan "sms" (short messaging service - kısa mesaj servisi) 15. yaşını kutluyor.
ilk sms, bundan 15 yıl önce, 3 aralık 1992 yılında, vodafone şirketinde mühendis olarak görev yapan neil papworth tarafından, yine aynı şirkette çalışan bir meslektaşına gönderildi. tarihin ilk sms'inde, yaklaşan yeni yıla dair bir mesaj yer alıyordu: "mutlu noeller".
90'lı yılların başından bu yana hizmete sunulan kısa mesaj servisi sms, cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla birlikte büyük bir patlama yaparak, günümüzde iletişim sektörünün olmazsa olmazları arasına girdi.
chip(radi, 05.12.2007 00:04 ~ 00:07)
- beraberlik öncesi flört için kullanılan teknoloji harikası. inceden inceden birbirine ortalar yapıp, olayı derinleştirme mevzusu. konuşarak olmuyor sms'le deneyin*
- (bkz: short message service)
(night, 05.12.2007 00:28)
- 31 mart 2008 itibariyle artık türkçe harflerin de standart olarak kullanılabileceği uygulama.
(bkz: http://getir.net/...)
edi büdü: haber içimizde patladı.
- dün itibariyle 160x8 karakterlik kısa mesajımı da görüp "ne günlere kaldık yaraaaab" diye inlediğini düşündüğüm böyle, aklımda hep yumuş yumuş yaşlı kadın şeklin tasvir olan servistir. gün boyu ne dertler dinliyor, ne sevenleri birleştirip, kimleri ayırıyor, babadan anneden kısa ama öz "gel, git,nerdesin" iletileri, eski dosttan doğum günü dilekleri, geçen gördüm bi tane "kızımız oldu" yazıyordu, böyle aborik durumları iletme de dahi kullanılan, adı kısa ama işlevi böyyyük nimettir.
(bkz: sms abla annem çaya sesliyoo)
|