belki ilginizi çeker
  1. · azwepsa
  2. · skılıyorum
  3. · 5liraya al
  4. · asla aşık olunmaması gereken erkek modeli
  5. · annelerin telaffuz hataları
  6. · 7 n bitirdin
  7. · turkcellofobi
  8. · wma
  9. · bir kontörle iki ay idare etmek
  10. · fenercell
gündem
  1. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  2. · ahmet kaya
  3. · itü sözlük
  4. · 2012
  5. · sözlük yazarlarının hayalleri
  6. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  7. · boylumlama
  8. · ozmoz
  9. · imam hatipler imam yetiştirmek için mi açılmıştır

sms  

1. kısa mesaj'dır türkçesi.
    (creepingdeath, 27.09.2004 00:16)
  2. ayrıca: samsun makina sanayi

anadolunun en başarılı makina imalatçılarından biridir.
    (azwepsa, 23.11.2004 10:31)
  3. cep telefonunu sağırlar için de işe yarar hale getirmiş olay (titreşimli telefon olmak şartıyla)
    (redblue, 23.11.2004 12:02 ~ 12:03)
  4. short message service'in kısaltmasıdır kendisi. gsm şebeke hizmetlerinden biridir. hayalleri, umutları, sevinçleri, hüzünleri taşır içinde.

bundan bir 20 sene önce 150 karaktere acıların, sevgilerin, aşkların, vedaların, terketmelerin, romantizmin sığacağını söyleselerdi kimsenin inanmayacağı bir şey olurdu. bazı mesajlar keşke hiç atılmasa.
    (hansvoralberg, 21.05.2005 12:46)
  5. artık insanların sesini duymaya hasret bırakan olaydır.insana'ey gidi eski günler' dedirtmeyi başarabilmiştir.
    (eddarosa, 21.05.2005 13:03)
  6. o güzelim tebrik kartlarını,kartpostalları öldürmüş teknolojik katildir. onların içerdiği duygu ve sevgiyi de asla içermez. insanın dedesinin el yazısını görmesi ile gelen mesajı okuması arasında dağlar kadar fark vardır.
    (battal boy cekirge, 21.05.2005 13:10)
  7. önemli ve duygusal günlerde hazırlarından gönderilebilen, çoğu kişinin kendi başına türetemeyeceği sözleri içeren, karşısındaki angutunda bunu okuyunca duygulanabileceği, göndermekten ve almaktan en nefret ettiğim telefon zımbırtısı.
    (dlord, 23.10.2005 09:31)
  8. sayesinde birçok kuruma, kuruluşa, organizasyona yardımda bulunabileceğiniz mobil telefon sistemi mesajlaşma servisi.
    (sarnar, 23.10.2005 15:40)
  9. morsça* . . . - - . . . şeklinde yazılan kısaltma. seslendirilişi şu şekildedir: dı dı dı dııııı dıııı dı dı dı (sanırım bir şey hatırlattı...)
    (camel, 06.01.2006 01:30)
  10. hep üşenip, hiç yazamadığım gsm servisidir. iki saat tık tık tık olmaz ki kardeşim. daha güzel için (bkz: webmesajcell)
    (tuygun, 24.05.2006 17:01)
  11. sevgiliye uyku sersemliğinde ''seni cook seviyorum.'' yazmaya calışırken 2 numaralı tuşa birkez az basma sonucu ''seni book seviyorum.''şeklinde gönderilen ve farkedildikten sonra yerin dibine sokan teknolojik imkan.
    (teflon tava, 29.07.2007 16:30)
  12. kimden: turkcell
    kime: joker

cevap:joker
    kime: turkcell
    mesaj: saol turkcell :) hiç unutmuyorsun doğumgünlerimi utandırıyosun beni :p kendine iyi bak grşrz byez
    (joker, 29.09.2007 11:40)
  13. iletişim sektörünün vazgeçilmez unsurlarından biri olan "sms" (short messaging service - kısa mesaj servisi) 15. yaşını kutluyor.

ilk sms, bundan 15 yıl önce, 3 aralık 1992 yılında, vodafone şirketinde mühendis olarak görev yapan neil papworth tarafından, yine aynı şirkette çalışan bir meslektaşına gönderildi. tarihin ilk sms'inde, yaklaşan yeni yıla dair bir mesaj yer alıyordu: "mutlu noeller".

90'lı yılların başından bu yana hizmete sunulan kısa mesaj servisi sms, cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla birlikte büyük bir patlama yaparak, günümüzde iletişim sektörünün olmazsa olmazları arasına girdi.
    chip
    (radi, 05.12.2007 00:04 ~ 00:07)
  14. beraberlik öncesi flört için kullanılan teknoloji harikası. inceden inceden birbirine ortalar yapıp, olayı derinleştirme mevzusu. konuşarak olmuyor sms'le deneyin*
    (zedt, 05.12.2007 00:20)
  15. (bkz: short message service)
    (night, 05.12.2007 00:28)
  16. 31 mart 2008 itibariyle artık türkçe harflerin de standart olarak kullanılabileceği uygulama.
    (bkz: http://getir.net/...)

edi büdü: haber içimizde patladı.
    (alter egoma yenik düştüm, 17.03.2008 22:15 ~ 21.04.2008 17:43)
  17. dün itibariyle 160x8 karakterlik kısa mesajımı da görüp "ne günlere kaldık yaraaaab" diye inlediğini düşündüğüm böyle, aklımda hep yumuş yumuş yaşlı kadın şeklin tasvir olan servistir. gün boyu ne dertler dinliyor, ne sevenleri birleştirip, kimleri ayırıyor, babadan anneden kısa ama öz "gel, git,nerdesin" iletileri, eski dosttan doğum günü dilekleri, geçen gördüm bi tane "kızımız oldu" yazıyordu, böyle aborik durumları iletme de dahi kullanılan, adı kısa ama işlevi böyyyük nimettir.

(bkz: sms abla annem çaya sesliyoo)
    (durugörü, 22.05.2008 00:17)
  18. yerini yavaş yavaş mms e bırakan mesaj çeşidi
    (tavernaci, 22.08.2008 17:30)
  19. nbr
    (albastropos, 11.11.2008 02:12 ~ 02:12)
  20. öncelikle: (bkz: spam)

sms bildiğiniz üzere telefondan telefona kısa mesaj atmamızı sağlayan hayli kastırıcı şeydir. şu yazdığım basit cümleyi telefondan yazmak istesem muhtemelen iki mesaj tutar, hem bütçe olarak, hem zaman olarak ağzıma sıçılırdı.

konuyu nerden spame bağlayacağımı anlayan vardır belki. geçen avea kullanan arkadaşımın telefonuna rutin mesajlarından biri geldi. tek farkı böyle periyodik, komik sanılan mailler vardır ya. sonu 10 kişiye yolla, yollamazsan pipin düşer şeklinde biter. aynen o konsepte bir mesaj yazmış eleman. nasıl olsa ayda 5bin mesaj atma hakkı var. listesindeki tüm avealara yollamış. sanırım bu soad'ın eurovision'a katılmasıyla ilgili bir mesajdı. sakın oy vermeyin, onlar tü kaka insanlar diyordu. sonra da bu mesajı herkese yollayınki kimse vermesin, göt gibi kalsın elemanlar diye klasik bir bitiriş yapmışlar. neyseki kullandığım operatörde öyle gerizakalılıklar olmuyor yoksa çok can yakmıştım. takriben dostsuz kalmıştım şu an. tüm arkadaşlarım avea kullanıyorlar çünkü. hepsi fakir.

bunun bir adım ötesini düşünüyordum. sms spam bak bunu da ben buldum. neyseki bir başka arkadaşım beni bu dertten kurtardı. artık o denli mutluyumki, bu giriyi bulutların üzerinde yazıyorum. normalde işin içinde az biraz siyaset, milliyetçilik ve din varsa işi hassas noktalara bağlayarak vicdan mekanizmasını devreye sokmak en faydalısıdır. işte bu mesajı yollamazsan günaha girersin, orda çocuklar ölüyor ve senin tek yapman gereken bu mesajı 10 kişiye yollamak filan. ya da benim amcaoğlu yollamadı bu mesajı hakkaten düştü pipisi riske girmemek için bende yolluyorum filan yazarlar sonuna.

ama bu seferki de benim gibi bir adım ötesini düşünüp aklıma gelmeyen şeyi bulmuş ve başarıyla uygulamış. mesaj neyle alakalı bilmiyorum ama sonu şöyle bitiyor. "bu mesajı 10 kişiye yollamazsan, allah belanı versin".
    (elladan tinuviel, 10.01.2009 20:14)
  21. 2008 yılında türkiye'de 77 milyar sms mesajı gönderilmiş.
    (wondrous, 26.06.2009 04:37)
  22. insanın moralini bozan mesajlaşma sistemidir.
    neden mi?
    çünkü bana sadece turkcell, turkcell-im, garanti bankası, iş bankası ve avivasa mesaj atıyor. bir de uzatmalı sevgilim olan ankara bağcılar belediyesi, anlamadığım bu belediye benim telefon numaramı nerden buldu, ankara'da bağcılar neresi onu bile bilmem.

bir de daha yeni bir mesaj geldi, baya heyecanlandım, evliyaoğlu eczanesinden, acaba yeni bir aşk mı doğuyor?
    (herkese 10 bana 0, 02.10.2009 19:10)
  23. "şurada % bilmemkaç indirim var, taksit var, hediye bol, koş vatandaş koş, yetişen alıyor" minvalinde mesajlardan bunalan annemin deyimiyle:
    "gel para harca düdüğü"...
    (zinkafnun, 03.10.2009 13:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil