schweppes limon ve smirnoff karışımın yaratabileceği lezzetin 10 kat güzelini düşünün, hiç bir rahatsız edici votka tadı olmayan, içimi çok rahat muhteşem serinletici içecek.250 ml lik şişelerde satılır yamulmuyorsam, fiyatı 1.5 euro civarıdır, barlarda 3 euro ya satılır, yanında bitter lemon la servis edilir.
belki sissy biraz ama biraz içip bu ne lan alkol mü diyenler halt etsin. hızlıca içtiğim iki şişe (not : şişeler 70 lik smirnoff ice idi) sonucunda kafam gayet de güzel olmuştur. ağzımda bıraktığı buruk ve güzel tad da cabası...
zannedersem artık türkiye'de de satışta olan içecek. hala bir yerde görebilmiş değilim ama insanlar dergilerde ve gazetelerde reklamlarını gördüklerini söylüyor. eğer doğruysa alkol komasına girilecek günler yakındır.
türkiyemize artık giriş yapsa da tekrar içmeye başlasak dediğimiz muhteşem içkidir.kahvaltıda bile içilse insanı rahatsız etmeyecek tatlılıktadır.
yanlız dikkat etmek gerekir yere bakan yürek yakan cinstendir. tatlılığından su gibi akıp gider sizde sabah kalkınca onun çirkin yüzünü oğrenmiş olursunuz.her içki gibi tadında bırakmak gerekir.
deli bir şey. türkiye'ye gelmemesi bizden çok smirnoff için çok kötü bir olay esasen. kıbrısta tanesini 3 liraya aldığımız bu deli içecek smirnoff vodka içerir ama 10 yaşındaki kardeşinize bile içerseniz yüzünü buruşturmayacaktır zira alkolü nasıl ayarlanmışsa %5 olmasına rağmen hiç hissetmezsiniz. kesinlikle denenmesi gereken bir ürün. kasayla içilmeye uygun, dikkat edilesi.
şişeleri 25cl lik şişelerde satılan, mükemmel bir tada sahip, kasalarca içilebilecek %5 alkollü içecek. türkiyede bulunmaması çok büyük bir ayıptır ayrıca. smirnoff north ile avunmaya çalışıyoruz.
turkiye'de satılmaya başlandığında, fiyatıda makul olursa kesinlikle biranın tahtını sallıyacak bir içkidir. karşınızda bir bira ile sarhoş olan kız bununla da aynı etkiyi bulmasına rağmen içerken alkolün farkına bile varmaz. fiyat -fayda en üst seviyededir yani.
alcopop statüsünde, büyük kötülüklerin anası. herkes tadından dem vurmuş, ben sayesinde karşılaştığım sorunlardan dem vurmayı yeğliyorum...
alcopopdediğimiz şeyler, içimi çok kolay alkollü, şekerli içecekler bütünü. smirnoff ice da bunların öncüsü niteliğinde. içindeki düşük alkol oranı ve tatlı oluşu ile gençlerin gözdesi. henüz damaklarına yeni yeni değen bu alkol mucizesinin bokunu çıkarmak isteyenlerin imdat çekici. henüz daha ülkemizde bulunmadığından "sen ne kadar içebilirsin lan" iddialarıyla bezeli alkol komalarına, tecavüzlere yardımcı olmasına, aşırı tüketime bağlı krizlerine rastlamadık; lakin hergün yabancı basının bulvar gazetelerinin üçüncü sayfasında buna benzer hikâyeleri okuyabilirsiniz.
alkol kullanan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, iyi bir şey değil. insanevladına berrak bir anlak lâzımken bunu sıvı/katı/gaz maddelerle flu hâle getirmek neden bu kadar cazip, anlayamıyorum -evet, kendimi de anlayamıyorum...çok mu değişik geldi- hele bir de alkolün şekerle daha çabuk kana karışması...alkol oranı düşük dahi olsa etkisinin katın katın vurucu olması...ve en önemlisi bu tarz içkilerin en çok 16-25 yaş arası insanlar tarafından tüketilmesi...bana sorarsan dehşet verici. metroda giderken bu içkinin (en popüleri de smirnoff ice dır gerçekten) sarhoşluğuna kapılıp birbirine bıçak çeken iki çetemsinin-eh yaşları 15-18 yaşları arasında değişen ergenler- arasında kalırsanız birgün, barda oturduğunuzda yanınızdaki veledin onuncu smirnoff'undan sonra sağa sola kusmaya başlaması akabinde arkadaşları arasındaki karizmasının dağıldığını görürseniz, kalbinin aşırı derecede içilen bu alcopopa ve techno dansa dayanamaması sonucu yere yığılıp kalan 17 yaşında bir adamın cenazesine katılmışsanız hadiseye başka boyutlardan bakarsınız. sanki bakmalısınız da zaten...