görseller
smallvillesmallville
smallville 
belki ilginizi çeker
  1. · tom welling
  2. · en iyi dizi karakteri
  3. · merlin
  4. · maybe tomorrow
  5. · the butterfly effect 2
  6. · ingilizce çeviri yanlışları
  7. · terence stamp
  8. · somebody else
  9. · yaşayışa göre dizi seçimi
  10. · aquaman
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · dünyanın en seksi şarkısı
  5. · uludağ sözlük
  6. · google wave
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · istiklal caddesindeki komünist dergisi tanıtıcılar
  9. · bi sktir git dedirten amerikan filmleri

smallville  

sayfa  / 4
  1. bu sezon artık cnbc-e de yayınlanmaya başlayacak olan,clark kent'in gençlik,acemilik zamanlarını anlatan dizi.başrolde tom welling oynuyor.
    (bkz: every story has a beginning)
    (bettyboop, 07.09.2005 15:08)
  2. dizinin ilk bölümünde ki kriptonit detayı mükemmeldir.
    (azwepsa, 24.09.2005 14:44)
  3. pazar günleri cnbc-e de yayınlanan dizi, küçük superman gibi birşey.
    (serguzest, 25.09.2005 01:01)
  4. gençliğinde dahi sahip olduğu güçlere rağmen, kendisini normal zanneden ve gerizekalı gibi davranan bir clark kent yaratmışlar, vallahi bravo diyorum senariste.
    (jellicle, 25.09.2005 01:26)
  5. genel olarak güzel bir konuya sahipken, diyaloglarıyla bu konuyu nasıl kötüleştirebileceğinin güzel bir örneği.
    (uçanpenguen, 25.09.2005 01:44)
  6. efektleri pek bir sıradan görünen, yeni dönem cnbc-e dizileri içinde görece sırıtan yapım.
    (untouchable, 28.09.2005 17:13)
  7. clark kent rolündeki gencimizin önceki hayatında bir adet kalas olduğu, ve hala bu hayattan izler taşıdığını düşündürten dizi
    (beatrice, 05.11.2005 23:42)
  8. başrolünde bülent ersoy yüzlü, tolga savacı bakışlı, süperman karizmasından yoksun, şeker oğlan kıvamında bir çocuğun oynadığı, her bölümde kasabadan birinin kriptonit yüzünden mutasyon geçirdiği gençlik dizisi.
    (fena halde leman, 05.11.2005 23:43)
  9. dizinin en sürükleyici, en kendine bağlayıcı sırrı aslında harbi delikanlı olan lex luthor'un nasıl olup da fikrinin şaşıp kötü bir adam olduğudur. şüphesiz kendisi sütten çıkmış ak kaşık değildir dizide de amma gene de harbi delikanlı takılmaktadır, clark'a abilik etmektedir...
    (azwepsa, 21.12.2005 15:08)
  10. başrolünde boyu 1.90, kaslı bu da yetmezmiş gibi süperman olan bir vatandaş oynamaktadır.
    (eden, 06.01.2006 19:34)
  11. abd'de 5. sezon 15. bölümünden sonra bir buçuk aylık ara vermiş dizi. kurgusu süperdir. yeni bölümü 30 mart 2006da yayınlanacak.
    (cursedpower, 25.03.2006 02:04)
  12. genel olarak bakarsak,dizilerin sezon içinde yavaş yavaş olayları ısıtıp finalinde bir anda yakıverme özelliğine tam olarak sahip olan dizidir.bunun yanında bazen gülünç olabilmektedir.bunun kaynağı da yine yazarlardır.

sevgili arılar ve diğerleri aşağıda diziyle ilgili verdiğim bilgiler yüksek miktarda spoiler içerdiği için smallville izleyicileri için değil, sadece meraklıları içindir.lütfen sonradan küfür ve benzeri gereksiz tabirlerle rahatsız etmeyiniz.

---spoiler---
    ---spoiler---
    ---spoiler---

abd'de yayınlanan 5. sezon final bölümü dizide olabilecek tüm kötü şeyleri içeriyor.
    -dünyadaki tüm büyük şehirlerde büyük kaos yaşanıyor.her yer yağmalanıyor.sokakta görülen eli yüzü düzgün insanlar yakalandıkları anda garip giyimli insanlar tarafından sarsılmaya ve korkutulmaya başlanıyor.
    -lex luthor süper güçler kazanıyor.
    -general zod yeryüzüne iniyor.
    -general zod lex luthor'un bedeninde canlanıyor.
    -martha kent ve lois lane nereye gittiği belli olmayan bir uçakta oksijen yetersizliğinden baygın halde yerde yatıyorlar.
    -sezon içinde lex ile çıkmaya başlayan lana lang habersiz general zod ile öpüşüyor.
    -ve tüm bunlar olurken yeryüzündeki tek kurtarıcı güç olan clark kent ise phantom zone'a gönderiliyor zod tarafından.
    -ve izleyici böyle trajik bir diziyi hala nasıl merakla izlediğine şaşırarak uçma hayaliyle kendini camdan dışarı atıyor.

(bkz: hey allam)
    (bkz: smallville koş ananı sikiyolar)
    (bkz: felaket sahnelerinde saçmalanan anlar)

---spoiler---
    ---spoiler---
    ---spoiler---
    ---spoiler---
    (dick darlington, 20.05.2006 05:06 ~ 14:02)
  13. yeni sezonu 28 eylülde başlayacak dizi.

--------------------spoiler---------------------------

yeni sezonda green arrow ve jimmy olsen geliyor. jimmy ile chloe arasında bişeylerin olması bekleniyor.

------------------------------------------------------
    (cursedpower, 06.09.2006 13:20)
  14. christopher reeve ölmeden önce bir bölümde de oynamıştır.
    (stone cold, 19.09.2006 12:32)
  15. .........................spoiler..................

çok sevgili smallville yazarlarına veya senaristlerine her bölümün başından sonuna kadar iyi dileklerimi iletmeden edemiyorum. lana lang ve clark kent arasındaki aşk ilişkisini nasıl olsada gizemli/ulaşılmaz/sorunlu yapsak diye birşeyler ortaya çıkarmaya çalışırken süper kahramanımızı salak ötesi göstermişlerdir. seyirciyi en azından benim saçlarımı yolmama sebep olmuştur.

o çok zeki! yazarlarımız, bununla da yetinmeyerek lex luthor ve baba luthorı kent ailesinin kadınlarına sarkan tipler haline çevirmiştir. olabilir tabi, yalan rüzgarı gibi bir diziye çevirebilirler, mümkündür, hatta o yolda uygun adım ilerlemektedir.

lionel luthor diğer rollerinde olduğu gibi aşık rolünü de başarı ile sergilemiştir ama lex için aynısını diyemeyeceğim. çok kötü bir aşık olduğu kesin. dizinin ilk bölümlerinde bir çok insan gibi ben de en karizmatik adamının lex olduğunu düşünmüştüm, ama artık öyle düşünmüyorum. en az clark kent veya lana lang kadar yalın bir oyuncu.

bu filmdeki l.l. takıntısı da ayrı bir konu... lois lane, lana lang, lex luthor, lionel luthor... şimdi bunlardan biri düşmanı, biri ilerdeki sevgilisi/karısı, biri eski sevgili... linonel ne ola ki?

ay neyse ne bir an önce bitsin diye bekliyorum. başladığım filmi yarıda bırakamama gibi bir huya sahibim. artık işkenceye dönmeye başladı bu benim için...

(bkz: help me)
    (bkz: save me)

.................spoiler................
    (spoiled, 05.10.2006 13:51 ~ 13:52)
  16. süper"men"in i*ne tarafını yansıtan dizi.süper"men" efsanesine sıçmayı başarabilmiştir. helal olsun!
    (dooku, 05.10.2006 16:40)
  17. 6. sezonda daha da ilginçleşen dizi

--------------------------spoiler-------------------------------
    -sezon başında clark kendini phantom zone da bulur ve oradan raya(jor-el in bayan asistanı) yardımıyla kaçar ama kaçarken kendisini takip eden 4 tane mahkum vardır ve raya da kaçar bu arada.
    -
    clark zod u haklar.

- justice league elemanı olan green arrow piyasaya çıkar. kendisinin gerçek kimliği oliver queen dir ve clark la birbirlerinin sırlarını öğrenirler. iyi adamdır ve lois lane i de götürür arada.

-clark phantom zone dan kaçan bir mahkumla karşılaşır, onu haklar ve chloe ve oliver in yardımı ile diğer mahkumların izini sürer ama ilk önce raya yı bulur.

- raya clark ın fortress da bitirmesi gereken training ini bitirmediğini öğrenir ve birlikte ölü olan fortress a giderler. burada bir mahkumla savaşırlar raya ölür ama mahkum da ölür. sonra fortress tekrar canlanır.

- lana lex in yanına taşınmıştır ve bir süre sonra hamile kalmıştır.

-clark seattle da ki bir mahkumun peşine düşer ama onu alt edemez ancak yine bir justice leauge üyesi martian manhunter bu mahkumun işini görür. clark martian manhunter ı uzaktan görür ve sonra martian manhunter uçup gider.

- lana lex e hamile olduğunu söyler ve lex ona evlilik teklifinde bulunur.

------------spoiler--------------------------------------------------------
    (fizban, 18.11.2006 14:15)
  18. (bkz: superboy)
    (azwepsa, 18.11.2006 14:21)
  19. banapower rangers adlı diziyi hatırlatan şey. onda da her bölümde ayrı bir bölüm boss u olurdu ona dalarlardı ve dünyayı kurtardık oley modunda biterdi. bu dizide aynen böyle. bir de bir meteor geyiği var ki sormayın kasabada meteorun yanından geçen mutasyona ugramış, parmagı dokunan parmak adam k.çı değen g.tadam olmuş yaw
    (chladoceran, 22.11.2006 17:59)
  20. -------spoiler-------

6. sezonun 8. bölümünün sonunda clarkoğlan yeni peydah olan gizemli bir abiyle şok olmuş ağzıda aha böyle açık kalmıştır. adam aksiyonunu yapmış clarkoğlanın gözlerinin önünde uçup gitmiştir. e kardeşim kaç sezon oldu uçamadın bir türlü, elin adamı roket gibi uçtu gitti işte.

-------spoiler------
    (dannyorum, 28.11.2006 00:58)
  21. clark kent'in hala uçamadığı,lois lane ile bir türlü olaya giremediği,her bölümde bir başka meteor ucubesi olayı yüzünden bıktıran dizi.
    (theanswer, 03.01.2007 23:58)
  22. 6. sezon 10. bölüm, kanımca 6. sezonun en şahane bölümüdür. bir türlü alışamadığım 6. sezona bi anda eski havasını katmıştır. bölüm sonunda clark eskiden olduğu gibi lana tam merdivenden inerken gene "lana!" demiştir.

ayrıca diğer sezonları gerçekten harikadır. losttan önce ilk göz ağrımdır.
    (mercadian, 21.01.2007 01:48)
  23. -------------spoiler-----------------------------

6. sezonun 11. ve 13. bölümleri harika olmuş. justice leauge e selam ederiz..
    kırmızı kryptonite muhabbeti her zamanki gibi muhteşem oldu.
    yalnız lana clark ın sırrını öğrenmesine az kaldı.

-------------spoiler-------------------------
    (fizban, 02.02.2007 23:40)
  24. lex luthor'una hasta olduğumuz dizidir
    (bkz: hastası olunan antagonistler)
    (leda, 02.02.2007 23:48)
  25. 13.bölümü "ha gayret bağlama yolunda adım adım ilerliyorsunuz" dedirtmiştir. gerçi bağlamasalarda bi 7. sezon olsa da,edeceğimo kadar küfürün yanında gene de izlerim doğrusu. kaybetceğim bişi yok zaten niye izlemeyeyim di mi? haftada 40 dakka çok mu? neyse ben 13.bölüme döneyim.

13.bölüm hakkında aslında okusanız da biskim değiştirmeyecek bilgiler içerir burdan sonrası. gene haberiniz olsun da...

lois 13. bölümde kırmızı kriptonitin afrodizyak etkisini arttırmasıyla birlikte çiftçi çocuğumuz clark kent'e aşık olur. öpüşürlerkene clark da etkilenir bi kaç sezon sonra gene kırmızı kriptonitten. lex ve lana'nın düzenlediği nişan partisine davet edilmediğini chloe'nin ve hatta annesinin bile orda olduğunu öğrenen clark bu sefer içine atmaz ve gider çatır çatır ortamın mına kor. lana'yı da tutar kolunda doooru çiftliğe. evlenme lex'le der. seni seviyorum der. ama loise hiç çekinmeden söylediği, sırrını lana'ya söyleyemez kahretmesin. ulan bence orjinal senaryodan uzak bir sürü olay yaşadık 6 sezondur sanki daha mı iyi olur acaba farklı bağlasalar diziyi diye düşündürtüyor arada. lois'e kafam girsin. sinirlendiriyolar adamı ya. lana'ya da girsin aslında. balık gibi kız. fishgirl. ilerde süper özellik kazanırsa öyle yapsınlar.

neyse 13.bölümün önemli bi noktası da lana'nın clark'ın sırrını öğrenmesine daha da yaklaşmasıdır.
    (mercadian, 09.02.2007 10:57)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil