görseller
slumdog millionaireslumdog millionaire
slumdog millionaireslumdog millionaire
belki ilginizi çeker
  1. · benjamin franklin
  2. · danny boyle
  3. · latika
  4. · dev patel
  5. · city of god
  6. · güneşi gördüm filminin oscara aday adayı olması
  7. · kenar mahalle milyoneri
  8. · amitabh bachchan
  9. · hayata dair iç burkan detaylar
  10. · recep tayyip erdoğan ın en sevdiği film
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  3. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  4. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  7. · annenin gençlik fotoğrafları
  8. · asparagas
  9. · bendeniz

slumdog millionaire  

sayfa  / 9
  1. danny boyle'un son filmi.
    hindistanda kim 500 milyar ister'in uyarlaması yarışmaya katılan bir gecekondu çocuğunun hikayesi.
    toronto'da en iyi film ödülü kazandı.
    (oert, 15.09.2008 10:42 ~ 31.12.2008 09:30)
  2. hayata dair iç burkan detaylar'ın ve hayatın insana neler öğrettiğini çok güzel işleyen bir film.
    ayrıca müzikleri ise film kadar güzel.

edit: en iyi film oscar ödülünü almasını geçtim müzikleri hakkında yaptığım yorumu görünce göğsüm kabardı be.
    en iyi müzik oscarınıda alıp gitti filmimiz.
    (asymmetry, 01.01.2009 15:59 ~ 23.02.2009 07:04)
  3. filmin afişi ve fragmanını görünce, hiç bu kadar iyi bir şeyle karşılaşmayı beklemiyordum...
    resmen yanlış ve kötü lanse ediliyor film... son yıllarda seyrettiğim en sağlam işlerden birisiydi sanırım.
    (kefaret, 01.01.2009 23:36)
  4. temele city of god koyup, biraz da usual suspects'i kendi tempolu tarzıyla birleştiren danny boyle'un nefis filmi.
    (talen, 02.01.2009 22:35)
  5. beklentinin sıfır olduğu bir anda karşımıza çıkıp, geceyi mutlu sonla bitirmemizi sağlayan bir yaşam öyküsü..
    (stubborn, 04.01.2009 18:48)
  6. öeh!
    en iyi film, en iyi senaryo, en iyi yönetmen, en iyi müzik dallarında altın küreyi kapması gerçekten şaşırtmıştır.
    bir filmi film yapan her kategoride ödül alıyorsa bir film, nasıl bir filmdir? meraktan gebermemek elde değil.
    (oert, 12.01.2009 09:15)
  7. danny boyle un kendişini aştığı bir film, başroldaki oyuncununki kendisi arka mahalle çocuğudur, hindistan ın kim 500milyar isimli yarışmasına katılıp en büyük ikramiyeyi almasını anlatan, trajik düşündürücü aşk ve kader filmi.
    (gulersem, 12.01.2009 09:43)
  8. müzikler de cuk oturmuştur filme. a. r. rahman yapmıştır çoğunu.
    (firuze, 13.01.2009 01:14)
  9. torrent vitrinlerinde pırıl pırıl parlayan filmdir. sunshine, millions, 28 days later dan tanıdığımız boyle un bu son filmine imdb 8.7 vermiş ve heyecanımızı kat kat arttırmıştır. insede yisek.

yidikten sonra gelen edit : ingiliz bağımsız film ödülleriymiş, toronto film festivaliymiş hepsinin az geleceği, tadından yenmeyen muhteşem filmdir efenim. bendende kocaman bi aferin, olmuş bu film...hemde çok fazla olmuş.
    (raqunyaningulleri, 13.01.2009 11:13 ~ 14.01.2009 03:02)
  10. son zamanlarda izlediğim en güzel senaryoya sahip film. aldığı altın küre ödüllerini duyunca eyvah yeni bir "no country for old men" faciası mıdır acaba diye uzun bir süre izlemekten kaçınmış olsam da; şu an itibariyle keşke daha önce izleseydim dediğim film olmuştur kendisi.

tüm altın küreler helal olsun bu filmi yapanlara.

(bkz: golden globe)
    (tlevi, 14.01.2009 00:22 ~ 00:24)
  11. 66. altın küre ödüllerinde, sinema dalında en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi film müziği, en iyi senaryo olmak üzere toplam 4 ödül almış,bunun dışında 26 ödülü daha bulunan ve muhtemelen daha çok ödül alacak olan güzel filmdir.
    "city of god" filminin biraz daha kansız olanıdır.başrolde jamal malik rolüyle 1990 doğumlu dev patel vardır.
    (part time kezban full time selen, 15.01.2009 20:53)
  12. son bir kaç yıldır, internetin yaygınlaşması, ekonomik durumun eskiye göre iyileşmesi, yeni nesillerin iç dünyasında hissettikleri yalnızlığın etkisiyle kendilerine bir ferahlama vesilesi ve sosyalleşme, ortak payda oluşturma çabası nedeniyle filmlerin izlenme oranı arttı. bu sadece yeni filmler için geçerli değil eskiye dönüş de mevcut. ve hepimiz yeni filmlerle eskileri karşılaştırdığımızda bildik bir edayla eskisi gibi yapmıyorlar artık diyebiliyoruz. yeni filmlerde ki görsel efektler artık seyirciyi tatmin etmiyor. seyirci de anlık bir heyecan yeratıyor ama iz bırakmıyor.

ben de bu yeni dönem film tiryakilerinden biriyim. çoğumuz öyleyiz arşivliyoruz. yorumları okuyoruz, kendimiz de yorumluyoruz. bilmiyorum belki benim kem gözüm birden kaybolmuştur. filmin öyle içe hitap eden bir hali var ki. olduğu gibi kabul etme zorunluluğu hissediyorum. şurası şöyle olsaydı daha iyi olurdu diyemiyorum.

bir çoğumuz yerde oturup dileneni, sakat taklidi yapanı, gerçekten sakat olanı, üstü pis sokak çocuğunu, saç sakal ve pislikten görülmeyen, sidik kokusundan yanından kaçılması gereken ayyaşı farketmiyoruz. aynı bankta oturabiliyoruz. belki bi tarafına basıp geçiyoruz. hayatımızın bir parçası oldu. alışkanlıktan kaynaklanan bir körlük yaşıyoruz. bu film toplumların alt tabakasında yaşayan insanların neler yaşamış olabileceği hakkında düşünmeye sevkediyor izleyeni.

filme getirilen eleştiri gelince, oryantalistleri mutlu edeceği, aslında kendini kötülemenin onları haklı çıkardığı iddiası. film açıkçası 1.2 milyar insanın yaşadığı bir ülkede geçiyor. belgeseller de gösterilen sefaletin tam ortasında. hindistan'nın ekonomik dönüşümüne ve yükselişine de değiniyor. bu açıdan sadece bir sefalet draması demek mümkün olmaz. sıradışı bir olayın gerçekle bağları örgüleniyor ve gerçek dünyada eğreti durmayan bir hikaye anlatılıyor. doğu medeniyetinden ve oryantalistlerin en çok malzeme edindiği bir ülkenin insanı olarak filmi izleyen biri eğer kendi ülkesinde de hikaye de anlatılana benzer vakalar bulamamışsa veya o devirlerin benzerinin kendi ülkesinde de yaşandığını düşünmüyorsa o insan his körü olmuştur. yaşananlara alışmıştır. kendi toplumuna yabancı kalmıştır. oryantalizmin de bir bakışı vardır ve bu slogan çığırtkanlığıyla, kapitalist sisteme bağlayarak dillendiriliyorsa oryantalizmin en ağır şekilde aşağılanmasından başka bir şey olamaz.

spoiler vermek istemiyorum bu film için.hikaye genel olarak klasik bir sıradan insanın cesaret ve kahramanlık hikayesi. ne demiştik. eski filmlerin tadı yoktu. bi de oryantalizm vardı. bağlayalım. böyle dramaların artık yapılmadığını zannediyordum son (evlat)
    (saki, 16.01.2009 04:45)
  13. yapı olarak awara'ya benzetilen film.
    türkçeye de en doğru çevirisi herhalde çarıklı milyoner şeklinde olur.
    (oert, 19.01.2009 13:41 ~ 13:42)
  14. slumdog millionaire'in tam türkçeye çevrilmiş hali "çaylak milyoner" diyebiliriz. slumdog millonaire her ne kadar ingiliz ve amerikan yapımı bir film gibi görünse de, aslında yüzde yüz bollywood filmidir. hatta bollywood tarihindeki en iyi film bile denilebilir.

ben eminim ki bombay'in 15-20 sene önceki hali ike şimdiki halini bilenler bu filmden daha çok etkileneceklerdir. bence filmi yaparken ne oyuncular, ne senarist, ne de yönetmen "biz ödül alacak bir film yapalım güzelim" dediler. benim baktığım yerden bu film tamamen "hindistan"ı anlatmak için yapılmış gibi görünüyor. hayatın gerçekleri yani. ağaçlar arkasında dans yok, başroldekiler şarkı söylemiyor (ta ki film sonuna kadar). bunun yerine hindistan'ın aşağıda kalanın canı çıksın hayat tarzı çookk güzel gözler önüne seriliyor. bana göre bu film bir özeleştiridir aynı zamanda.
    (life for rent, 19.01.2009 23:38)
  15. (bkz: kenar mahalle milyoneri)
    (saki, 19.01.2009 23:47)
  16. koca bir hindistanı şıp diye iki saat içinde avuçlarınıza bırakan enfes yapım.aldığı altın küreler helaldir kendisine.filmin bir yerinde çocuklardan birinin "babanın malı mı?" şeklinde bir soru sorması ve "çay" meselesi hindistan gündelik yaşamına işkillenmeme sebep olmuştur.ayrıca bölünerek çoğalırcasına çocuk yapmanın yol açacağı hasarların anlaşılması açısından recep tayyip erdoğan a izletilmesi gerekir.film finalinde bir geleneği bozmayarak eski bolywood'a sağlam bir selam çakmaktadır.
    (solucandil, 20.01.2009 03:45)
  17. balon film. canlı yayınlanmayan bir programa canlı yayın bağlayan bir film nasıl bu kadar göklere çıkarılıyor anlamıyorum. geri kalanı için ise city of god çakması diyebiliriz.

--- spoiler ---

3 silahşörlerin üçüncüsü kim diye final sorusu mu olur lan? bir de trenden atladıkları zaman tac mahal'i gördükleri sahnede buranın ne olduğunu anlayamamışlardı. bilmiyorum yönetmen burada bir mesaj kaygısı vermek istemiş olabilir ama olmamış. tac mahal'i yedi düvel bilirken hintli bir veledin bilmemesi, gandhi için sadece duydum demesi bana çok reklam kokan hareketler gibi geldi.

--- spoiler ---
    (jugador, 20.01.2009 06:22)
  18. 2009 akademi ödüllerinde -oscar- 9 farklı dalda 10 adaylığı bulunmaktadır.
    (luka, 22.01.2009 23:36)
  19. a. umudun filmi
    b. kaderin filmi
    c. aşkın filmi
    d. hepsi

görmekten bile rahatsız olacağımız şeyler üzerine bir film. her gün dünyada çok korkunç şeyler oluyor. açlık, sefalet, ihanet, "boğazınıza kadar boka batmak"... dünyanın bu yakasında olmayan şeyler mi bunlar? aslında olmayan şeyler. bizim bilmediğimiz şeyler.

film işte boğazına kadar boka batmış bir insanın mücadelesini anlatıyor: jamal malik. bir yerlerden çıkma mücadelesi bile değil bu. kaderine çoktan teslim olmuş jamal. herkesin bir hiç olduğu ülkede o da herkes gibi bir hiç. bütün hayatı sadece kafasını bokun üstünde tutma çabalarıyla geçiyor. herkesin onun gibi aynı mücadeleyi verdiği bir ülkede onun yaşadıkları, onun kaderi herkesten farklı olarak bir gün hayatını değiştirecek... midir?

sonuçta elimizde çok nadir görülecek güzellikte bir film var. insana haline şükrettirecek bir film.
    en azından hala cevabını öğrenemeyeceğimiz sorular var...

d. hepsi
    (strangelove, 25.01.2009 21:13)
  20. golden globe'dan en fazla ödülle çıkmasına şaşırmadığım film. gönül ister ki (diğer bütün filmleri çok sevmeme rağmen) aday olduğu dallardaki bütün oscar'larıda toplasın.

öncelikle şahan'ın aklına gelen fikir "who wants to be millionaire" (bildiğimiz adıyla kim 500 milyar ister) muhteşem bir şekilde yorumlanmış. ( umarım şahan ben zaten bunu yapmıştım demiyodur) bütün hikayeyi bağlayan unsur bu yarışma. bizde bu yarışmam sayesinde bir döneme, bir topluluğa ve bir kaç çocuğa tanıklık etmiş olabiliyoruz. bu etkileyici hikayeyi danny boyle'ın ele almasıyla muhteşem bir film ortaya çıkmış. film sektörü için "dünyada anlatılacak ne kaldı? her şey zaten anlatıldı" diyen herkese tokat gibi bir cevap! kurgu başarılı. ilk 10 dakikada başlayacak ve film boyunca devam edecek olan müzikler (non diegetic sound) enfes.

açıkça söylemeliyim ki hata aramak istemeyerek izledim. bunun sebebide yine film. ilk 10 dakikayla kendimi kaptırıp sadece izlememe sebep oldu. bu yüzden hata da bulamadım. ( film in medias res olarak olayların ortasından başlıyor ve ilk 5 dakikasıyla sizi koltuklarınıza yapıştırmış oluyor. bitiş ise başlangıçla bağlantılı olarak kendini gösteriyor. olabilecek en güzel son seçiliyor)

city of god çakması diyenler için alakası olmadığını söyleyebilirim. ya city of god'ı anlamamışlar ya da bu filmi. izlemeyenler için olumsuz eleştirilere bakmadan izleyip, kendi yorumlarını yapmalarını tavsiye ederim. çünkü bu film senenin en iyi filmlerinden biri. (ben demiyorum golden globe, oscar ve daha nicesi diyor)

ps: merak edenler için slumdog "kenar mahalleden gelen demek"

http://www.imdb.com/...
    (freyjaa, 26.01.2009 00:14 ~ 11.05.2009 22:25)
  21. dün akşam itibariyle izleme fırsatı bulduğum enfes film. kesinlikle süper bir hikayesi var. tekrar tekrar izlenesi film.

edit: oscarı da kapmış valla helal diyorum tekrar...
    (gelmişgeçmiş, 26.01.2009 12:49 ~ 23.02.2009 12:36)
  22. city of god çakması bir film olduğunu sadece altı patlar* ile açıklamak bile yeterlidir. bir de city of god gerçek bir hikayedir bu ise kurgudur hatta kötü bir kurgudur.

ps: slumgod ne demek bilmiyorum ama slumdog "kenar mahalleden gelmek" , "kenar mahalleli olmak" amiyane tabirle "varoş iti" anlamına gelmektedir.
    (jugador, 26.01.2009 13:19)
  23. gayet güzel/izlenesi/izletilesi bir film.
    sonu ise öyle tahmin edilebilir bir cinsten ama tahmin ettiğini şekillenmesini dört gözle beklenen şekillerden.

izlenmeli ve izletilmeli diyorum, spoiler adı altında bişeyler söylemektense, gidin 1 gb'lık kotanıza acıyıp fıstık gibi bir filmi izleyin demek istiyorum.
    anladın sen onu.
    (panthera, 26.01.2009 13:31)
  24. filmin sonunda elemanlar toplu halde oynamasalardı hindistan temalı bi film zannetmeyecektim.

iyi ki kıpraştılar en sonda.

oscar' ı alır bu.
    (sezerciğin eşeğini satın almaya çalışan çocuk, 26.01.2009 19:58)
  25. önceki günlerde biraz geç kalmış bir şekilde oldboy'u izleyip ağzıma sıçılmışken ikinci darbeyi çok ağır bir şekilde indiren film. yönetmeni amerikan olabilir ama hikayesi hindistan'ın, hikayesi tüm dünyanın. oscar ödüllerinde görsel efekt dışında bütün ödülleri almasını canı gönülden isterim. hoş amerikanlar başroldeki çocuğu en iyi erkek oyuncu dalında aday bile göstermemişler ya, benim kalbimin kazananı o. yoksa brad pitt ödülüyle uyusun istediği kadar.
    (weird science, 27.01.2009 04:38)
 sayfa  / 9

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil