görseller
skyturkskyturk

belki ilginizi çeker
  1. · en heyecanlı yeri
  2. · burcu benek
  3. · skytürk
  4. · çağatay şahin
  5. · psikoyorum
  6. · enver aysever
  7. · sadece turkcell ve garanti bankasından mesaj almak
  8. · nihat genç
  9. · mehmet ali birand
  10. · sky tv
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · yaran diyaloglar
  3. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  4. · zongul ducks
  5. · thierry henry
  6. · yeşim salkım
  7. · günün tek kelimelik özeti
  8. · kronometre
  9. · tıp sözlüğü

skyturk  

sayfa  / 2
  1. karamehmet amcanın haber kanalıdır. hoş bağyan spikerlere sahip. ntv'nin yanına bile yaklaşamaz gerçi.
    (creepingdeath, 26.01.2005 00:05)
  2. tarafsız habercilik yapabilen yegane kanaldır.
    (magarsus, 30.10.2005 19:30)
  3. parasız, show tv nin artık kasetleriyle haber yapmaya çalışan, bütün çalışanlarının işlerini iyi yapmak için uğraştığı, misafirperver ve de allahın unuttuğu bir semtte bulunan kanal.
    (filmlerdeki gibi, 27.07.2006 04:28)
  4. (bkz: göktürk)
    (bkz: göktanrı)
    (bkz: skygod)
    (panzerfaust, 07.01.2007 18:08 ~ 18:09)
  5. bir haber bültenini şöyle noktalamış kanaldır;

-.............fenerbahçe x karşısında 2-1 yenildi.bu güzel haberle bültenimizi noktalıyoruz.

bir galatasaray'lı olmama rağmen utandım,kızardım..

(bkz: medyanın taraf tutması)
    (ramyth, 13.02.2007 12:06)
  6. ana haber bülteninin fonuna tekno müzik koyarak, haberleri izleyen insanda bir süre sonra televizyona kafa atma isteği uyandıran kanal.

- tekel ürünlerine zam... up tıs ış tıs up tıs ış tıs... güneydoğu bölgesinde 1 subay ve 2 er şehit oldu... up tıs ış tıs up tıs ış tıs... chp'nin önerdiği yasa tasarısı akp hükümeti tarafından reddedildi... up tıs ış tıs up tıs ış tıs... istanbul içinde meydana gelen trafik kazasında 4 ölü 6 da yaralı var... up tıs ış tıs up tıs ış tıs...

ufak bir örneği için:
    (bkz: http://www.youtube.com/...)
    (mavio, 14.04.2007 15:24 ~ 17.04.2007 22:51)
  7. kanaltürkile birlikte 14 nisan 2007 cumhuriyet mitingini yayınlayan iki kanaldan biridir. (benim televizyonumda kayıtlı 40 kanal arasında)
    (big bang, 14.04.2007 15:32)
  8. 14 nisan cumhuriyet mitingini birkaç saat gecikmeyle de olsa canlı şekilde yayınlayan kanallardan biri.
    (bkz: kanaltürk)
    (bkz: avrasya tv)
    (ezz, 14.04.2007 15:36)
  9. internet sitelerinde verdikleri uydu frekanslarında çıkmayan kanal...
    (van den budenmayer, 07.05.2007 01:20)
  10. 2007 öss çözümlerinin yayınlandığı programda fon müziği olarak pink floyd'un another brick in the wall parçasını kullanan kanal.

we don't need no education
    we dont need no thought control
    no dark sarcasm in the classroom
    teachers leave them kids alone
    hey! teachers! leave them kids alone!
    all in all it's just another brick in the wall.
    all in all you're just another brick in the wall.

tebrik ederim hakikaten çok güzel düşünmüşsün!
    (stairway to heaven, 17.06.2007 16:03 ~ 16:09)
  11. emin çölaşanın hürriyetteki işine son verilmesi ile ilgili olarak medyadan ve halktan pek çok kişiyle tarafsız bir şekilde yayın yapan tek kanal olmuştur ve konunun enine boyuna tartışılmasına imkan tanımıştır.
    (bkz: çölaşanı karamehmet grubuna transfer etme çabaları)
    (talweg, 15.08.2007 14:47)
  12. nihat genç,yalçın küçük gibi gerçekçi ve aykırı aydınlara ekranlarında yer veren türkiye cumhuriyeti toprakları üzerüzerindeki en bağımsız ve ilkeli tv kanalı.
    (şair ceketli çocuk, 10.09.2007 15:26)
  13. haber kanalları olarak bilinen ntv ve cnn turk'ün "bu olay karşısında ne tavır takınalım" görüşmelerini sürdürüp haberleri ona göre sunduğu bir ortamda tümüyle cesur, elinden geldiğince objektif, kartele karşı dik bir duruş sahibi yegane haber kanalı..

bu ülkede hala korkmadan konuşulabiliyorsa, hükümet karşısında el pençe divan durmayan, başarılı icraatlarını ise alkışlayabilecek kadar eşit, sadece türkiye cumhuriyeti'nden taraf birileri varsa başımın üstünde yeri var.. tebrikler..

edit: tabii konumlanma esnasında medya tekelleşmesini gerçekleştirmesine az kalmış doğan grubu'na karşı bir yer arandığı için mecburen bugünkü hükümet ile tümüyle ters kutuplara düşmüşlerdir.. m.emin karamehmet'in bu tutumu da şartların zorlaması olabilir, lakin onların subjektifliği ekrana objektif düşüyor.. aslolan budur işte..
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 21.10.2007 16:09 ~ 29.10.2007 12:16)
  14. rtuk un yayın yasağına karşı tavır alan kanal.
    gösterdiği hayvan(!) içerikli hoş ama boş haberlerle sansure hayır demiştir.
    (betatron, 24.10.2007 00:22)
  15. http://www.skyturkonline.com/... adresinden internet sitesine erişebileceğimiz kanal.son zamanlarda bağımsız,cesur ve tarafsız yayınlarıyla dikkatimi çeken,ne söyleyecekse açık açık söyleyen, hükümet yalakası olmayan ve habertürk gibi de aşırıya kaçmadan yayın yapan yerli haber kanalıdır.ortadoğu konusunda yaptığı bilgilendirici programlar ve gözümüzü açmamızı sağlayan yorumlarıyla da takdirimi kazanmıştır. sky news le bir ilgileri yoktur.
    (trieste, 24.10.2007 16:53 ~ 17:00)
  16. sol sağ ekseninde olmadan, vatanseverlik çizgisine dayalı bilinçli bir yayın politikası izleyen tv kanalı.

(bkz: kanaltürk)
    (losfer words, 24.10.2007 17:08 ~ 17:11)
  17. ''türkiyenin en bağımsız tv kanalıyız'' sloganını nihat genç'le ne var ne yok programını yayından kaldırarak sümkürülmüş mendil gibi çöpe atan ve aslında nerelere çok yakından bağlı olduğunu ispatlayan ve uydu kanallarındaki listemden sildiğim tv kanalı.
    (şair ceketli çocuk, 30.04.2008 17:00)
  18. nihat genç'in yeni bir programa başlayacağı kanal. bu da gösteriyor ki, nihat genç mendil gibi atılmamıştır.
    (alter egoma yenik düştüm, 08.07.2008 11:47)
  19. demin björk konserinden bahsederken, björk diye röyskoop çalan televizyon kanalı.müzikleri de lisanlarıyla** kullandıkları için nasııl karıştırıp hata yapıyorlar anlamıyorum ki..
    (irgatez, 10.08.2008 23:43 ~ 23:44)
  20. kaliteli ve tarafsız haber yapan kanalların başında gelir.
    (tavernaci, 22.08.2008 01:51)
  21. bu kanalı izliyorum ama 1. saynur tezel, bence tv değil, radyo haberciliği yapıyor. üstelik kanalın tarafsız tavrını ters yüz ediyor. 2. bazı spikerler çok sıkılmış gibiler, bitse de gitsek diyerek haberleri number one dj'leri tarzında hızla okuyorlar. belli ki anlamadan, umarsamadan... 3. en doyurucu haberleri, sanırım saat kısıtlaması olmadığı için sabah saatlerinde veriyorlar, ama kaç kişi izliyordur ki... 4. ana haber bültenlerinde ciddi bir anchorman açıkları var. bilmem akinan, ya da enver aysever niye bu açığı kapatmıyor? 5. son dakikaları girmekte geç kalıyorlar, ajansları mı yok anlamadım ki...

edit: tezel ayrılmış bu arada...
    (fahriyeabla, 19.09.2008 23:53 ~ 21.11.2008 23:06)
  22. 25 nisan 2008'de nihat genç, skyturk ekranına veda ederken "mehmet emin karamehmet bey'e fazla da yük olmak, ya da onu zor duruma sokacak bir yayın yapmak da insanın ağırına giden bir şey. 6 ay, 1 yıl bir dinlenme olabilir. çünkü, insan korkuyor. biz burada coşup, hırslanıp birilerine bir laf ediyoruz, fakat o lafın gittiği yerdeki insanlar başka methodlar, başka şeyler kullanıyorlar. bu da bizi çok üzer... biz çünkü bir şeyi bozmak istemeyiz, çünkü ekmek parası, bir fabrika, bir şirket.. çok zor kazanılmış şeylerdir" demişti. tabii nihat genç, yalçın küçük gibi isimler, enver aysever gibi göstermelik isimler değil; skyturk'ün konumlanmasını ilamı niteliğinde, sembol isimlerdir. "ulusalcı" çizgide konumlanan bu kimselerle karamehmet yollarını ayırmak zorunda bırakıldı bu dönemde. bu isimler, kaldıkları takdirde baskıya ram olmayacak olduklarından, aynı tarihlerde yol verilen "ulusalcı-milliyetçi" çizgideki diğer pek çok çalışan gibi, üstleri çizilerek aforoza tâbi tutuldular. [en basitinden lale şıvgın bile kapının önüne konuldu o dönemde]

peki tüm bu söylemleri duruşuyla, kalemiyle destekleyen serdar akinan'a ne oldu?

http://www.aksam.com.tr/...

sayfanın dibine inildiğinde, serdar akinan'ın da 1 ay kadar inzivaya çekildiği görülecektir. kişisel bir sebep, müsait olmayan şartlar olduğunu sanmıyorum, zira 28 nisan'daki yazısında:

"o nedenle, eldeki "kıymetli" olduğunu varsaydığımız bilgileri araştırmadan ve düşünmeden yazıp çizmenin sorumlulukla ve vatanseverlikle alakası olmadığını düşünerek kısa bir süre izninizi rica ediyorum.

bir süre...

sürç-ü lisan ettikse affola." ibaresi bulunmaktaydı. benim çıkarımım bu doğrultuda oldu açıkçası. [eldeki "kıymetli" olduğunu varsaydığım verileri araştırmadım diyemem.]

bu çıkarımı sadece "ulusalcı tasfiyesi"yle bağdaştırmak da doğru olmaz elbette. bundan sonra yaşanan süreç de tuhaf. örnekse serdar akinan, aklını başına devşirip akşam gazetesi'ne döndükten sonra, skyturk ekranlarında, temmuz sonuna kadar sürekli "akp'nin kapatılmaması, recep tayyip erdoğan'ın ceza almaması"na yönelik çağrılarda bulunmuş, bu çağrıları bir de nuray mert, mehmet altan, kürşat bumin gibi büyük demokratların dilinden yapabilmek maksadıyla, onları konuk eden tartışma programı tertiplemeye çalışmış, eline yüzüne bulaştırmıştır. [e, enver aysever tabii. normal.]

ahmet hakan'ın geçtiğimiz günlerde yazdığı bir köşe yazısında başbakan recep tayyip erdoğan'ın, değişen koşullara bir bukalemun çevikliğiyle adapte olabildiğini aktardığını okuyanlar hatırlayacaklardır. daha evvel taraf gazetesi'ne attığı kroşe [yankısı "paşasının başbakanı" olmuştu hani], fehmi koru'ya "sevsinler seni, yazıklar olsun" aparkatı da destekler nitelikte diğer argümanlardır bu raddede. işte skyturk'te bu yumuşama evresi de bu beklentiler doğrultusunda peak noktaya erişti. karamehmet'in pamukbank'ı uğrattığı zararın çığlıkları kesildi, küllüminayıp doğan da üzerine gidemeyince baskı tamamen doğan grubunun üzerine döndü.

eylül 2008'in başında patlak veren recep tayyip erdoğan-aydın doğan itilafı üzerine, skyturk defalarca "başbakan recep tayyip erdoğan'ın da dediği gibi" cümleleriyle bezeli, doğan aleyhtarı haberler yaptı. iki hafta özel röportajda altına yatan özkök'e, "ya hu adamdaki kafaya bak. ben seninle kadeh tokuşturmak zorunda mıyım?" deyiverdi başbakan.

o günden bu yana, serdar akinan hâlâ, "recep tayyip erdoğan türkiye için büyük bir şanstır" minvalinde konuşma ve diyarbakır'da yerel seçimin akp tarafından kazanılmasına zemin hazırlama gayretinde. ekim ayında diyarbakır'da hizmete giren turkcell çağrı merkezi'ni recep tayyip erdoğan'ın açışı da garipsenmemelidir bu paralelde.

skyturk, akşam gazetesi, çukurova medya grubu da "biraz muhalefet" yapar konum almıştır çoğu kuruluş gibi, yazık.
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 04.01.2009 04:27 ~ 04:30)
  23. kemal kılıçdaroğlu'nun yamulmuyorsam enver ülsever ile yaptığı özel programını bir anda (yine yamulmuyorsam) kesip çağatay moskovada gibi bir programı gösterime soktu.

kanalı aradığımda kanalda hiç-kimsenin olmadığını uykusunu böldüğüm bir amcadan öğrendim.

bir tane nöbetçi de mi olmaz be? kim kime feyk atıyor... ah be amca...
    (açık kalp ameliyatı, 03.02.2009 04:18 ~ 04:19)
  24. hala ergenekona karşı haber yapabilen tek kanaldır.lakin diğerlerinin iktidar korkusundan sesi bile çıkmamaktadır.helal olsundur karamehmete..
    (tavernaci, 24.02.2009 00:51)
  25. 1992 yılında kurulup 1999 yılında dağılan eskişehir'li thrash-speed metal grubu. phantasm of real adlı 4 parçalık bir demo kayıtları mevcuttur. parça isimleri şu şekildedir.

the blank
    hunter and victim
    merciless massacre
    prince of death
    (tmb, 04.06.2009 19:23)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil