siyasi yazı deyince 2007nin son demlerini tükettiği dönemde akla bir tayyipçilik bir de anti-tayyipçilik geliyor. ikisinin de savunucuları ve de-savunucu
*ları var. sözlüklerin siyasi eğilimleri tayyibin fikir ve icraatlarına sövücü bir yapıda gelişmiş, kemale ermiş(bkz:
kurulu düzen)
eskiden kahvelerde her masanın başında en az 3 tane başbakan olur öğleden önce, öğleden sonra ve akşam vakti ülke kurtulurdu yeniden. şimdilerde forum gibi, sözlük gibi facebook gibi neyin yerlerde bu başbakanlardan bir sürü var ve 7/24 dünya kurtuluyor bütün dertlerinde. tarafların tükürüklerle şarjör doldurduruğu, sidikle stratejik saldırı, bok böcekleri ile fikir yarışı yaptırdıkları ve tartışanların hiçbir açık beyin hücresine sahip olmadığı bu savaşlar kosova savaşlarındaki gibi acaba 3. müydü yoksa 8. miydi falan derken en son 464.deyken isimlendirilmekten vazgeçilmiş nesepsiz, isimsiz muharabeler olarak siber tarihte yer almışlardır.
bundan kim faydalanır gibi bir sorunun cevabı yoktur evet.
biz de "bu şavaşa kim inanır", "tabii ki kadir inanır" diyerekten ortamı yumuşatmaya falan da çalışıyoruz lakin yine de bu tartışmaların kimseye bir faydasının olmadığını anlatamıyoruz.
sonra ille de "siyasi yazsana ulan geri zeksızın yamağı" diyenler çıkıyor ve devam ediyor
"ulan belki ilerde bu yazdıklarından zengin olursunda zekat verirsin, sonra sonundaki t düşer de sana da biraz zeka (t) kalır, tam süper olur".
evet mantıklı diyorum başka bişey demiyorum.
bi de ille de siyasi yaz diyenin karşısındakinin siyasi fikrini öğrenip belli bir sınıfa dahil etmek isteyeceğini düşündüm, zira insanları kafandaki kategorilerden birine dahil ettin mi onları anlaması(?!?) ve söylediklerini değerlendirmesi inanılmaz kolay oluyor, hatta dediklerini duymasan, dinlemesen, değerlerndirmesen anca bu kadar az çaba harcamış olurusun. acaba siyasi yazmayan koyundan hazetmeme sebebi bu mu ola ki diye düşündüm biraz. sonra
bizim sözlüğün yazarı asla yapmaz öyle şey deyip savuşturdum bu lanetli düşünceyi.
bu bağlamda herkes biraz da siyasi yazısı olmayan gerizekasız koyun yazardır, biraz hrant dink, biraz türk askeri, biraz kürt milliyetçisi biraz da george dabılyu buş.
öyleyse sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz, çabuk loguyu da koy, oh oldu, tamam, iyi seyirler
*