gündem
  1. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · demokratik sol halk partisi
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · prison brake
  6. · zongul ducks
  7. · babaların garip huyları
  8. · 1983
  9. · ekmeğin köşesi

siyasi yazısı olmayan gerizekasız koyun yazar  

1. ne yazarsa yazsın gerizekasız*, koyun ve kötü yazardır. hat trick yani.

*gerizekasız, yani biraz aklı olsa gerizekalı olacakmış. bu lafı biri öğretmişti bana. selam ederim.

konumuza geçelim. çok doluyum, kusmak istiyorum. çok feci doluyum hem de. vay be diyoruz, sözlüğün harika yazarına bakıyoruz gözlerimiz açıp. yok abi, yok. siyasi yazısı olmayan bir herif istediği kadar iyi yazsın. sosyal tespit yapsın. gitsin nostalji yapsın, süper komik olsun, karnımıza ağrılar soksun istediği kadar. saçmalasın, edebi kişiliği olsun, yazısı sağlam olsun. yok abi. k.çımın yazarıdır o. sonra harika yazar. adam saçmalıyor oğlum, yok öyle bir şey. o adama yazar diyen koyunlar sürüsüne de selam ederim burdan. çok öpüyorum kendilerini.

lan adam kendini tekrar ediyor lan. bitmiş adam, kral öldü diyorum size. yaratıcılık sıfır, edebiyat on ama olsun. siyaset yok, koyun lan bu adam.

şimdi koyunum benim, basıyorsun her gece şu an butonuna. kaç kişi okumuş, yüz mü? o yüz kişiye sabun köpüğü gibi geldiğinin farkında mısın? yarın unutacaklar yazdıklarını. zaten b.ktan, geçmişini değil geleceğini bilmeyen, apolitik bir nesil yetişiyor. o yazılarının arasına levent kırcamsı değil, ferhan şensoyumsu değil, düzgün ve hedefi olan bir yazı serpiştirsen ne olur? yüz kişi lan. ellisi ergen bunların, siyaseti bilmeyen insanlar.

- aaa, sonra özgüvenim sarsılır! benim bir tarzım var. başlıklarım 100 metreden belli oluyor.

e o zaman selam ederim sana güzel insan. açık söylüyorum, ben sözlük yazarlığını son zamanlarında harika siyasi yazılar yazan ama silik olan bir yazardan öğrendim. hala eski yazılarını okuyorum. böyle biliyorum ben bu işi. ne bileyim lan işte.

seni okuyan adama bir şey katmıyorsan, " aaa" demiyorsa seni okuyan adam, klişeleşmişsen, kendini tekrar ediyorsan, boktan bir özgüven anlayışın varsa, saçmalıyorsan... s.ktir git be hocam. sonra edebi kişiliğim var, yirim senin o kişiliğini ben.

bir tane lan. adam gibi bir tane yazı. iyi yazar diyoruz sonra, k.çımın balon yazarı.
    (christian troy, 28.12.2007 00:35)
  2. (galileogalilei, 28.12.2007 02:15)
  3. siyasi yazı dediğimizin salt siyasi başlık altına yazılması mı gerekir ki?? yada siyasi bir konu ile ilgili konuşmak o konuların illede bizim algıladığımız tarzda bir siyaset olması mı gerekiyor?

aslında siyaset ve politika dediğimiz şey çok hayatın içinden olan konulardır. misal arabanız ile taksim den şişliye giden ve elmadağ denilen o dar o geri dönüşsüz yolda trafikte kaldığınızda kafanızda bu tarafik sorununu halledecek onlarca proje canlanır. yanınızda biri var ise şans eseri bu konu ile ilişkili konuşursunuz uzun uzun .. farkında olsanızda olmasanızda bu politik bir konudur!!!

ekmeğe veyahut sigara zam geldiğini bakkal amcadan duyduğunuzda olur mu canım bu kadar zam ekmeğe dersiniz. içiniz sıkılır. asgari ücrete yapılan zam ile ekmeğe yapılan zammın arasında oran orantı ilişkisi kurmaya çabalarsınız. bakkal amca öylecene size bakar veyahut konuya katılır. farkında olsanızda olmasanızda bu politik bir tavırdır.

orta sınıftan bir elemansınızdır. devlet hastanesi yerine ssk karneniz ile özel hastaneye gider geri kalan parayı cbinizden ödersiniz. amma velakin özel hastanenin içinde olan bitenleri, ssk karnesi ile gidenlere köpek muamelesi yapılmasını görürsünüz. aslında devlet özel hastaneye ssk karnesi ile gidenden para alınmayacak demiştir ama özel hastaneler almaktadır. bunu anımsarsınız. ve hastanenin özeli mi olur derseniz? özel sektör tarafından işletilen kurum içinde kim olursa olsun, ister hasta ister öğrenci , orası şirkettir diye düşünürsün. çünkü ucunun insana dokunması oranın para kazanmak için yapıldığı ve en çok karı elde etmek için çabaladığı gerçeğini değiştirmez. bunları düşünür belki yüksek sesle belki sessiz olarak konuşursun. farkındasındır veya değilsindir bu politik bir aydınlanmadır.

yan komşunla yaptığın dedikodudan..
    felsefe sohbetleri yaptığın arkadaşların değin..

siyasi bir dergiye yazdığın yazıdan..
    sözlük sitesine yazdığın küfüre değin..
    farkında olsanızda olmasınızda her tavır, davranış ve refleksiniz politik bir duruş, bir aydınlanmadır.çünkü siyaset ve yaşamın özü birbirinden ayrıştırılamaz. insanlık tarinin en başından beri bu değişmeyen bir gerçektir.
    (gajo, 28.12.2007 09:11 ~ 09:19)
  4. siyasi yazı deyince 2007nin son demlerini tükettiği dönemde akla bir tayyipçilik bir de anti-tayyipçilik geliyor. ikisinin de savunucuları ve de-savunucu*ları var. sözlüklerin siyasi eğilimleri tayyibin fikir ve icraatlarına sövücü bir yapıda gelişmiş, kemale ermiş(bkz: kurulu düzen)

eskiden kahvelerde her masanın başında en az 3 tane başbakan olur öğleden önce, öğleden sonra ve akşam vakti ülke kurtulurdu yeniden. şimdilerde forum gibi, sözlük gibi facebook gibi neyin yerlerde bu başbakanlardan bir sürü var ve 7/24 dünya kurtuluyor bütün dertlerinde. tarafların tükürüklerle şarjör doldurduruğu, sidikle stratejik saldırı, bok böcekleri ile fikir yarışı yaptırdıkları ve tartışanların hiçbir açık beyin hücresine sahip olmadığı bu savaşlar kosova savaşlarındaki gibi acaba 3. müydü yoksa 8. miydi falan derken en son 464.deyken isimlendirilmekten vazgeçilmiş nesepsiz, isimsiz muharabeler olarak siber tarihte yer almışlardır.

bundan kim faydalanır gibi bir sorunun cevabı yoktur evet.
    biz de "bu şavaşa kim inanır", "tabii ki kadir inanır" diyerekten ortamı yumuşatmaya falan da çalışıyoruz lakin yine de bu tartışmaların kimseye bir faydasının olmadığını anlatamıyoruz.

sonra ille de "siyasi yazsana ulan geri zeksızın yamağı" diyenler çıkıyor ve devam ediyor
    "ulan belki ilerde bu yazdıklarından zengin olursunda zekat verirsin, sonra sonundaki t düşer de sana da biraz zeka (t) kalır, tam süper olur".

evet mantıklı diyorum başka bişey demiyorum.

bi de ille de siyasi yaz diyenin karşısındakinin siyasi fikrini öğrenip belli bir sınıfa dahil etmek isteyeceğini düşündüm, zira insanları kafandaki kategorilerden birine dahil ettin mi onları anlaması(?!?) ve söylediklerini değerlendirmesi inanılmaz kolay oluyor, hatta dediklerini duymasan, dinlemesen, değerlerndirmesen anca bu kadar az çaba harcamış olurusun. acaba siyasi yazmayan koyundan hazetmeme sebebi bu mu ola ki diye düşündüm biraz. sonra bizim sözlüğün yazarı asla yapmaz öyle şey deyip savuşturdum bu lanetli düşünceyi.

bu bağlamda herkes biraz da siyasi yazısı olmayan gerizekasız koyun yazardır, biraz hrant dink, biraz türk askeri, biraz kürt milliyetçisi biraz da george dabılyu buş.
    öyleyse sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz, çabuk loguyu da koy, oh oldu, tamam, iyi seyirler*
    (gomünüst, 28.12.2007 10:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil