belki ilginizi çeker
  1. · fişlenmek
  2. · bey beni tandılar sen kaç
  3. · yaşar büyükanıt
  4. · zeitgeist the movie
  5. · troll
  6. · ciddiyetsiz yazar
  7. · siyasete dine bulaşmayan boş boş yazan yazar
  8. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  5. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  6. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  7. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  8. · izmir atatürk lisesi
  9. · ismet özel

siyasete dine bulaşmayan boş boş yazan yazar  

sayfa  / 4
  1. sanki bu ülkede herkesin din yada siyaset hakkında derin fikirlere sahip olması zorunluluğu varmış gibi düşünenlerin saçmalığı..

ee kardeşim sen düşünüp düşünüp sıçıyorsan ben napayım? adam ateist, apolitik.. sanane.. sen ne yazıyorsan yaz.. ama doğru yaz.. ilgi çekmeye çalışma..

insanın ne düşüneceğinede siz mi karar vereceksin?

adamın testesteronu ağzından fışkıracak, libidosu kulaklarından boşalacak, ee kardeşim gel siyaset konuşalım.. sıyırıp verse eline günahı bir şey diyemezsin alırsın paşa paşa.. neymiş efendim;

-efendim gençler apolitikmiş, düşünmüyormuş..

ama bu adamı o ilgilendirmiyor ki.. adamı aysun kayacı'nın memeleri ilgilendiriyor.. hem de abdullah gül'ün bıyıklarından daha çok.. bu çok mu anormal?

televizyonlara magazin programlarını kim koyuyor? ayakkabılarının altında yazan harfler kim tarafından statü olarak kabul ediliyor? bütün mizah dergilerinin bilmem kaç sayfası siyasilerin gafları üzerine işlenmiyor mu?

var mı arkadaş kamer genç'ten daha komik bir insan bu ülkede?

cem yılmaz'a da gülersin ama bu adam gerçek, iğne gibi gerçek, beyninde ne varsa ağzında..

konuşulacak tabi.. ama her şey bilgili, altyapılı olacak.. bay pipo'yu okuyup, kurtlar vadisi pusu izleyip koşa koşa gelip buraya saçmalamakla olmuyor bu işler..

şimdi ben gelip ''efenim bu ülkede bütün devleti el altında yöneten heykeltraş bi amca var o ne derse o bıdıbıbı..'' desem nerenle gülersin bana?

ben siyasetlede dalga geçerim, siyasilerlede arkadaş.. büyük zevkim.. büyük mizah kaynağım.. e birileri siyaset yapacak, birileri onlar üzerinden mizah yapacak, birileride okuyup eğlenecek.. devlet neden var? insanların rahat huzurlu yaşaması için.. siyasiler neden var? devleti yönetmek için.. kimler üzerinden en kaliteli mizah malzemesi çıkıyor? siyasiler.. ee o zaman?

kamer genç mi cem yılmaz mı, aysun kayacı mı abdullah gül mü?
    (hocacevval, 13.07.2009 21:46)
  2. (bkz: bey beni tandılar sen kaç)

yazmıcam kardeşim canım istemiyor zorla mı?
    (zıplayan toz, 13.07.2009 21:52)
  3. sözlükte politikaya bulaşmayan sözlük yazarıdır. kimi yazarlar taraından yazar bile sayılmamaktadırlar. bakın insanların her konuda çok eşit çok fazla çok mükkemmel bilgileri ve donanımları olması gerekmez. çok yazar arkadaş politikaya dair entryler girmeden de çok başarılı oluyor. politikadan uzak ve anlamayan yazarlar ciddi olmayan ülke sorunlarını bilmeyen insanlar değildir. birde şöyle bir yanılgıda var. politika bilmeyen ülkesini, ülke tarini, kürt'ü,ateisti,çerkezi bilmez,ülke sorunları kendisini bağlamaz diye bir yargı kesinlikle olmaz. en az sizin kadar bu arkadaşlar da ülke sorunlarından etkilenmekte istanbul aynı trafiği o da çekmekte, o da ülkesinin tadını doya doya tadamamaktadır. aslında anlamasına da gerek yoktur çünkü sözlükte zaten gereğinden çok fazla politikadan anlayan yazar var.hatta il il insanların ne mal olduğunu yazacak kadar ülkesinden haberdar olanlar da. birde politikayla ilgili entry girmediği diye politika bilmediği kanaatine varılması olayı var. vazgeçin bunlardan. her yazar buraya ciddiyetle yazmak zorunda değil. isterse başlığın altına bir bakınız veya bir kelimelik entry girer ve bırakır. bu yazarın politikadan anlamadığı,dinine önem vermediği dinsiz olduğu veya bu konularla ilgilenmediği anlamanı gelmez. tamemen yazarın sözlükte yazma amacına bağlı.
    (katilolmaklazım, 13.07.2009 21:54)
  4. fişlenmekten korkuyordur.

(bkz: fişlenmek)
    (sseldne, 13.07.2009 21:56 ~ 21:56)
  5. göt gibi siyasi giriler yazan, sik sik dinle ilgili giriler yazan yazarların olduğu ortama bakınca, sike sürülecek aklı olmayan bu hoşaflara ne anlatabilirim ki diye düşünen yazardır. aslında öyle düşünse de tabi bu konulardaki fikrini yazmalı. eksilenmekten korkmaksızın. lakin eksiyi sikeyim. allah aşkına sol menüye baktığınızda dinsizlerin dincilere, dincilerin dinsizlere; solcuların sağcılara, sağcıların solculara; onun buna, bunun şuna sürekli ayar veren, ya da hakaret eden, aşağılayan, kendisini insan hakları konusunda çok bilinçli zanneden ama yaptığının faşistlik olduğunu göremeyen adamların girilerini okuyunca "neden yazayım ki" düşüncesinin yazarın aklında oluşması çok mu anormal?

siyasete ve dine bulaşmak demek onları bulaştırmaksa ben almayayım kardeşim. ha boş boş yazan yazarlar tamam, onlara ben de karşıyım. ama siyasete ve dine bulaşmadı diye o kişiye boş diyemez kimse. çünkü dediğim gibi siyaseti de bulaştırıyorsunuz, dini de bulaştırıyorsunuz. siyaseti dine, dini siyasete bulaştırdığınız gibi. bu durumda da "boş" sıfatı neye göre kime göre niteliği kazanmak zorunda kalıyor.
    (beyazleblebi, 13.07.2009 21:59 ~ 22:01)
  6. siyaset din konusunda sabit fikirli diğer yazarların, yazan kişinin düşüncelerini "bu adamda böyle düşünüyor yahu" demeyip "ulan adam neler yazıyo" deyip seri şekilde eksilemesinden korkan yazardır.
    bulaşmak bulaşmamak değilde saygı duymak ve duymamak konusunu halletmek lazım önce.
    yoksa anlatırız biz de sabaha kadar, sen benim düşüncemi beğenmiyorsun diye sevilmeyen kişi durumuna düşürmek zorunda mısın beni?
    (little sunshine, 13.07.2009 22:03)
  7. kendi kendine orta yapıp, var mı lan bana yan bakan nidalarıyla gole gitme çabasıdır.

geçen nerde izledim hatırlamıyorum, genç bir kızımıza "yaşar büyükanıt kimdir?" diye sordular "bilmiyorum ama oyumu ona vermiycem" dedi. o sırada dedim ki ulan belki de bu kız haklı. yaşar büyükanıt beni tanıyor mu ki? bir işime yaramadığı halde tanıdığım ne çok adam var. ama kazın ayağı öyle değil işte. etrafında olup bitenleri anlamlandırmaya çalıştığın zaman ister istemez birilerini tanıyorsun, siyasete de bulaşıyorsun dine de. bunlara bulaşmak gülmemeyi gerektirmez. sen gül yine. hatta mizah bir şeyleri değiştirmenin en etkili yolu bence.
    (nikmikyok, 13.07.2009 22:19)
  8. bildiği kadar yazan yazardır. kahvehane muhabbeti yapmıyordur demek ki. öyle atıp tutmaz. kirletmez ortalığı. siyasete ve dine bulaşıp boş boş yazan yazardan daha iyidir bence.
    (gelirsemkal, 13.07.2009 22:39)
  9. bazı yazarların karşıt düşünceye karşı hiç de hoşgörülü olmadığını,kendi fikirleriyle uyuşmadığı takdirde eksi oylama konusunda serileştiğinin bilincinde olan yazardır.o konuların sözlükte tartışılmasını doğru bulmayan yazar da olabilir pek tabii.
    (yalnız insan merdivendir hiçbir yere varmayan, 13.07.2009 22:54)
  10. kesinlikle "oturma aletinden haber uyduran dolu görünümlü boş yazar"lardan daha iyi olan yazardır. bilmediği konu hakkında atıp tutacağına hiç konuşmaz efendim. trollluk ile ortalığı karıştırmaz bu yazar.
    (yourtomorrows, 13.07.2009 23:10)
  11. dinle ilgili bildiği tek şey şeriat, siyaset namına tanıdığı tek insan tayyip erdoğan olan yazarları okumak daha çok keyif verir ona. birilerinin boş boş!! yazmadığını görür ve mutlu olur. yazarak değil, okuyarak tatmin eder kendini. siyaset ve dinle ilgili n'olursa olsun yazmalıyım, birileri beni takmalı, kitleleri peşimden süreklemeliyim gayesi güden yazarlar bir sözlüğün aslında en komik insanları. omzunuza yük olmasın, ülkenin ve insanların geleceği sizin o an aklınıza gelen şeylerle şekillenmiyor. aksine sürüye katılmak için sokakta bekleyen koyunlar yüzünden önemsenmesi gereken asıl fikirler bir yerlerde kayboluyor.
    (dirim tiyatir, 13.07.2009 23:14 ~ 23:14)
  12. türkiye'de kendini aydın/entelektüel sanan bir kısım zerzevatların halet-i ruhiyesi gibidir.

oysa biliriz ki aydın, muhalif olan, taşın altına elini sokan, dahi tereddütsüz kendini ateşe atandır.

yoksa rüzgarın estiği yöne kıçını ayarlayıp mehmet barlas, ahmet altan gibi yılda milyon dolarlar kazanmayı anneannemin kocası bile bilir.

ilgisizlik?
    alışkanlık yaparsa fena. hem de çok fena.
    (sinirliyim ezelden, 14.07.2009 02:01 ~ 15.07.2009 00:12)
  13. vaktim kalmadı dünya
    siyasete bulaşmamış kadar temiz
    dine sıkılmamış kadar kirliyim belki
    lakin vicdanımdan emin
    gözlerim kapalı ölüyorum
    (gone with the sin, 14.07.2009 02:05)
  14. siyasete ve dine bulaşıp boş boş yazan yazardan daha iyidir.

siyaset ve din konularını hayatının merkezine koymuş ama farkında olmadan hayatı ıskalayan ve diğerlerini boş yazıyor olarak değerlendiren yazardan onlarca kat daha iyidir.
    (roselife, 14.07.2009 02:12)
  15. rengini belli etmek istemeyen yazar sürüsü olabilir. ya da kafası basmıyordur bunlara, bu da mümkün. ya da hayatın götürüleri yüzünden hangi inanç hangi siyaset diye düşünen, siyasetsizleştirilmiş apolitik gençliğe çare olmadığının, dini sömürünün durdurulamadığını gören isyankardır. siz konuşun birileri çözer. (bkz: zeitgeist the movie)
    (kedidillitiremisu, 14.07.2009 02:19 ~ 02:20)
  16. kendi halinde dinede siyasetede bulaşmak istemeyen yazardır belkide fişlenmek istemez
    (dextare, 14.07.2009 02:22)
  17. daha önce bu tarz konulara bulaştığı için sözlüklerden uçurulmuş yazar olabilir..
    (ihop, 14.07.2009 02:42)
  18. yaşar büyükanıt'a da oy vermeyecek yazardır.
    (asayisberkendal, 14.07.2009 02:44)
  19. en iyisini yapan yazardır,böyle devam etmesini tavsiye ederim
    (tozpembehayallerdenardakalantoz, 14.07.2009 11:36)
  20. troll'ü besleyecek kadar aptal olmayan yazardır.
    (lrockstarl, 14.07.2009 11:40)
  21. bugünlerde her türlü kritere sahip arıların aldığı ünvanı alan yazardır.
    nickaltı giri giriyor boş yazar, anket dolduruyor boş yazar, siyasi giri girmiyor boş yazar bilmem ne.

orada bak, aç sözlük kurallarını yazıyor mu şöyle bir şey:

- siyasi içerikli giri girerseniz daha iyi olur. türkiye' yi kurtaracağız.

var mıdır?

bu siyasi giriler yüzünden sarsılan sözlükleri gördük. * bırakın da bu siyasete bulaşmayan boş yazarlar boş boş yaza dursun ki sözlüğün dengesi sağlansın. arada gülüp eğlenmekte lazımdır çünkü.
    (be ce, 14.07.2009 11:56)
  22. (zinkafnun, 14.07.2009 12:16 ~ 12:17)
  23. (bkz: beni tanıdılar siz kaçın)

"size mi sorcam lan ben ne yazacağımı?" diyen yazarlardır. birde bunların arasında bel altı konuşmayanlarda vardır ki onlar müzik dünyası, komik olaylar, sinema gibi konularla ilgilenirler. onlar için siyaset boş iştir. "türkiye'deki siyasetin kalitesi yerlerde olduğundan siyasetle ilgilenmem" derler.

üstelik din hakkında hiçbir şey yazmaması onun ateist olduğunu göstermez. kimse insanın içindeki dini düşüncelerini bilemez.
    (yuksekten korkan pilot, 14.07.2009 12:26)
  24. bu yazar hiç bir şekilde türkiyedeki kalitesi düşük siyasetle ilgilenmem diyen yazar değildir. böyleleri varsa aramızda kesinlikle başka bir yerden fire verir lakin siyasi içerikli giri girmeyerek değil.
    bence anlaşılması gereken en önemli şey budur. tek isteği sakince giri girmektir. o kadar.
    (be ce, 14.07.2009 12:32)
  25. farkında olmadığı pek çok şey vardır...

1) siyasetin aslında "hayat kalitesini" belirlediğinin farkında değildir.

en basitinden iyi yönetilmediği, alım gücü düştüğü sürece, bir kitaptan, bir filmden bahsetmesinin ne kadar zorlaşacağını göremez. siyaset, okuduğunuz gazetenin haber anlayışını da etkiler, izlediğiniz tiyatro oyununu da... sürekli şikayet edilen, kız arkadaşın "gösterip de vermeme" kalıbıyla yetiştiği de, akşam vakti arkadaşınızla içtiğiniz iki bira da siyasettir aslında... gidin kayseri'ye... içebiliyor musunuz? peki orada içememenizin nedeni içki ruhsatı vermeyen "yerel yönetim" olmasın sakın?

ve evet... siyaset sadece 550 milletvekilinin uğraştığı bir "meslek" değildir.
    bugün ingiltere'de, fransa'da ağzımız açık izlediğimiz demokrasi anlayışı, politikacıların en küçük bir skandalda istifa etme cesareti, halkın yönetilme şeklini sahiplenmesinin, "bana ne" oynamayışının bir sonucudur.
    demokrasi toplumsal bilinçgerektirir ve senin sol frame de yazdığın her başlığı, "siyaset" belirler aslında.

2) gücünün farkında değildir.

evet, burası bir sözlük... google'da herhangi bir şey aradığınızda ilk sayfada linki çıkan bir adres... "yahu bir mayınlı arazi meselesi konuşulup duruyor, nedir bu?" diye arayan 17 yaşındaki bir lise öğrencisinin kafasında yeni bir pencere açmak istemez miydiniz? "farkında olmasını" sağlamak, "hiç böyle düşünmemiştim, vay be!" demesini istemez miydiniz? okuyucu olanları geçtim, bu sözlükte yazanlardan birine farklı bir göz ver, en az iki kişi; sevgilisi ve en yakın arkadaşı da yakalayacaktır o bakış açısını... at gözlükleriyle bakma, at gözlükleriyle bakanların gözlerini çevresine döndürmeyi sağla...

şikayet ettiğimiz şey birbirimize tahammülsüzlüğümüz değil mi? demokrasi eksikliği değil mi? sen içine kapanırsan, o kapanırsa... nasıl kurulacak köprü dediğin?

3) bilgi paylaşımının ansiklopedik bilgi olmadığının da farkında değildir.

camus nün hayat hikayesini öğrenmek istersem vikipediye bakarım. ama camus nasıl bir yazardır, ne anlatır, nasıl bir tat bırakır, geriye ne kalır, bunu öğrenmek için sözlükten aratırım.
    bir yazarın nasıl biri olduğunu girilerinden anlarım... hayata duruşu nasıldır, sert midir, alaycı mı, suskun mudur, agresif mi...
    öğrenciler için birşey söyleyemem... hayat daha yeni başlıyor onlar için, uğraşmaları gereken sınavları, finalleri, bütleri, geçilmesi gereken dersler, alınması gereken diplomaları var.

ama... siyaset hayatımızı bu kadar şekillendirirken, 30 yaşına gelip de hayata karşı duruşunu yazılarında göremediğim yazarları anlayamam. hepimiz ayrı fırınlarda pişiyor olabiliriz; hangi fırında piştiğini, görüp bildiklerini, siyasi bakıştan -özellikle- soyutlayarak anlatmasını anlayamam. çünkü o yaşa gelmiş bir bireyin siyasi ya da dini konularda bir görüşü olmamasına benim kafam basmaz, tahayyül dahi edemem. sakladığını düşünürüm, bu da beni tedirgin eder... korkutur.

beğendiğim bir yazarsa ne düşündüğünü görmek isterim, "belki benim de ondan alabileceklerim vardır" düşüncesi de vardır bunda, onu tanıma isteği de... "keşke şu başlığa yazmış olsa, eminim çok iyi yazar" dediğim çok yazar var, yalan değil... ama sustuklarını görmek içimi acıtıyor... kendi bilgi birikimlerine de, okuyanlara da haksızlık ediyorlar gibi geliyor...

ezcümle:

dalga geçtiğimiz nerde bu devlet? sorusunun cevabı: nasıl yönetildiğimizi kamuoyu belirler, bizler de sesi kısık da olsa, cılız da çıksa kamuyounun bir parçasıyız aslında.... ne demiş amcam? "karanlıktan şikayet edeceğine, bir mum da kendin yak"...

yazdığım en uzun giriydi sanırım... okuyamadıysanız, kınamam emin olun. ben bile kendime hayret ettim.
    (annakarenin, 14.07.2009 16:00 ~ 20:26)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil