sivrisineklerden doğal korunma ve mücadele yötemlerinden bazıları şöyle:
evinizde ve terasınızda sarı ampüller kullanabilirsiniz. sivrisinekler üzerinde itici bir etkisi vardır.
cam ve kapıları telle kaplayarak mümkün olduğunca açık bırakmayın.
cibinlik kullanın.
bahçeniz cıvarında kalıcı su birikintileri olmamasına dikkat edin.
foseptiklerinizi sıkı sıkıya kapalı tutunuz. sinekler çok küçük olduğu için en ufak bir delikten dahi içeri girerek buradaki sıcak ve korunmuş ortamda üreyebilirler.
bahçenize ya da evinizin etrafına sivrisinekler için itici etkisi olan fesleğen, sardunya, nane, defne, biberiye, marcanköşk, lavanta, pelin otu, sarmısak ekebilirsiniz.
fesleğen, okaliptüs, limon, sedir, sardunya, bergamot gibi bitki yağlarını badem yağı ile karıştırıp vücudunuza sürebilirsiniz.
eczanelerden yakma spiralleri alıp teras ya da bahçenizde bir iki tane yakabilirsiniz.
ölen sineğin top, duvar vsr üzerinde kalan kanı size rahatsızlık vermeyecekse, top fırlatma suretiyle sinek öldürmek şiddetle tavsiye edebileceğim bir yöntemdir. topun bakkallarda satılan plastik toplardan olması tavsiye edilir, zira atması ve hedefi tutturması daha kolaydır, ayrıca daha az ses çıkartır ve yumuşak olduğu için bazı şanssız durumlarda
*daha az zararlıdır. neyse sineği görünce topu elinize alın, sineği gözünüze kestirin ve iman gücüyle topu fırlatın. tebrikler sinek öldü, siz var ya siz ne keskin nişancısınız öle.
kanda promil miktarını yüksek tutmak ta bir nevi korunma yöntemidir.nitekim hiçbir sivrisinek alkol sevmez.
bütün bu yöntemler işe yaramazsa bide şunu deneyin malzemeler:
1 - deodorant
2 - çakmak
sonuç olarak sivrilerin duvarda yada uçarken nasıl kömürleşip yere düşüşlerini seyretmek çok zevkli oluyor
bence her ne kadar teknolojiyle başedemese de hala çok geçerli olan ve benim de kullandığım bir yöntem ıslak
** bir bezi yaratığın konduğu yere tüm güçle vurmaktır. ayrıca ıslak olduğu için kan lekeleri çabucak çıkıyor o da ayrı
*
evde kurbağa beslemek...
(8844455, 17.06.2004 21:32 ~ 21:33)
yatarken çorap, eldiven, bere, kar maskesi, uzun kollu, boyunlu giysiler giymek.
camdaki perdeyi yerinden söküp üstüne örtü yapmak, ( mobilyacılık sektöründe cibindrik diye adlandırılan eşyanın pratik versiyonu )
(lethe, 24.09.2004 13:58)
türk silahlı kuvvetleri'nden geniş bilgi alınabilir. zira yıllardır doğu ve güneydoğu anadolu'da sivrisineklerle uğraşmaktadır.
duvarda duran sivrisineğin üzeri pet şişe ile kapatılır ve sineğin şişenin içine girmesi sağlanır. bu işleme şişe içine 5-6 sivrisinek olana kadar devam edilir. daha sonra şişenin ağzından içeri doğru raid sıkılır(bolca) ve şişenin ağzı kapatılır. daha sonra seyre dalınır.
her gece yatmadan önce bir tanesi öldürülür, diğerlerinin onun cenaze işleriyle uğraşması sağlanır. hergün tekrar edilir. ancak bir günde birden fazla öldürülmesi durumunda cenaze falan bir kenara bırakılır öncelik intikam almaya verilir. bir tanesini öldürdükten sonraki ilk ısırıklarla tahrik olmamalı beklemelidir. her toplumda cenazelere itibar etmeyen bir kaç zıpçıktı vardır, bırakın onu o topluluğun büyükleri yola getirsin. (siz asıl
geyikle mücadele yöntemlerine kafa yorun)
gecenin bir yarısı artık odaya sızmış bir sinek ile mücadele için yataktan kalkamayacak kadar bitkinseniz, ince bir örtüyü sadece burun delikleri açık kalacak şekilde kafanıza kadar geçirirsiniz.
ancak delikleri tamamen açıkta bırakırsanız, içine giriyorlar.
eğer ses sizi rahatsız ediyorsa, biraz sabretmek neticesinde sivrisineğin başka mecralara yöneleceğini göreceksiniz.
(bkz:
dikili)
bu konuda bilim iyi gelişme kaydetti doğrusu. ev için, elektriğe takılan ve şişedeki sıvıyı yakarak odaya yayan makine ya da sprey tercih edilebilir. dışarıda ise vücuda sürülen losyon veya spreyler tercih edilebilir. piknik, kumsal alemi gibi durumlarda tütsü gibi yakılan bir versiyonu vardır bu da işe yarar.
canlı bir sivrisinek yakalanır, kafasına sinek ilacı
* dayanır ve beni rahat bırakmazsanız arkadaşınızı öldürürüm şeklinde bir tehditle bütün gece sessizce geçer.
(venom, 06.08.2006 01:33 ~ 01:34)
gece tüm ışıkları kapatıp monitörün üstüne konmalarını beklemek takiben de kağıtla ezip bokunu çıkarmak...tuvalet kağıdı da olabilir.
kolonya banyosu yapmak.
deneyin direk sonuç alın efendim. kesmiyorum, cidden.
yapılışı:
kolonya uzuvlara ve açıkta kalan vücut kısımlarına bolca sürülür. sivrisineksiz bir geceye merhaba denir..
1- evlenmeden önce 0 (+) kan grubuna sahip çocukların olma ihtimali gözönüne alınmalı ve bu tarz çocuklar yapmaya(!) çalışılmalıdır.şahsi kanaatim 0 (+) kana sahip insanlar sivrisinek saldırılarına maruz kalmazlar(en azından benim için öyle.hayır,boy da 2 metreye yakın.bu mahlukatların beni görmemesi için kör olması lâzım.ya da ben de bi' mallık var,neyse).
2- nokia 6600 kullanan arkadaşlara tavsiye edebileceğim bir program var(daha doğrusu java destekli bir cep telefonuna sahip herkes kullanabilir).meâlen "sivrisinek kovucu" adındaki programı telefona yükleyip çalıştırıyorsunuz;telefonun hoparlöründen aşağı yukarı "rrrrrrrrr" gibi bir sürekli artan ve azalan bir ses geliyor.sivrisinekleri kaçırıyor(şahsen deneme fırsatım olmadı.ya bizim buralarda sivrisinek yok ya da madde 1'i bi' daha okuyun).
35 derece sıcakta tüm vücudunuzu örtmek suretiyle, sıcaklığın 52 dereceye çıkmasını göze alarak örtünün altına girmek. ancak ne var ki, insanı asıl uyuz eden şey ısırılmaktan öte sivrisineğin o illet eden sesi. vızzzzz vııızzzz vızzzzz. ısırsın, dilediğini yapsın; ama o ses kabustan beter...
cibinlik.
bu yöntemlerin en etkilisi sivrisinekleri "öldürmek"tir.
(draco, 11.03.2007 01:07)
küçük bi saksıya
fesleğen ekip,odanın baş köşesinde bulundurmak yeterlidir.