yaratıcı beşiktaş taraftarının son saçmalığı.
(bkz:
10 kasım 2007 beşiktaş sivasspor maçı)
esrarkeş tribünde adam öldürenlerin insanlık değerlendirmeleri ve ölçütlendirmeleri yapamayacak kadar aşağılık olduklarından ötürü istanbul'da yaşayan sivas lı biri olarak dümdüz gittiğim soru.
sivaslı olup da beşiktaş takımını destekleyen insanlar hesaba katılmayarak yumurtlanan son "yaratıcı" beşiktaş taraftarı mucizesi.
nasıl siyahi futbolculara maymun denmesi dünyada ırkçılık olarak nitelendirilip, takım para cezasına çarptırılıyorsa, bir şehir insanına sırf o şehirde yaşadığı için "ayı" denmesi de benzerlikler taşıdığından cezaya çarptırılmalıdır.
götte patlamış saçmalıktır. 1-0'ın rehaveti olsa gerek. öyle bir rehavet ki 2 gol getirmiştir üstüne.
ayrıca, ayı olarak sivaslı olduğumun düşünülmesi hoşuma gitmiştir.
organize olmayan bir slogandır. maç içinde tansiyonun bir ara yükselmesi sebebiyle az süreli söylenmiştir. her maçta da buna benzer ağır sloganlar atılır. sinirler yatışınca da olayın vehameti anlaşılıp susulur.
yaşanılan son olaylar
** ışığında, yıllarca
yaratıcı beşiktaş taraftarı'na düzülen girileri binbir hasetle okuyan ve oylayan kitlenin son günlerin modası olan 'beşiktaş'a ve çarşı'ya yüklenme' çabaları da aklıma geldikçe "evet lan, çarşı naapmış öyle, insan değil bunlar, pis esrarkeşler, anca bağırır bunlar, rekor felan kırarlar, bittin olm çarşı" lı tepkilerini de görünce nedense aklıma akbabaların avlanma biçimleri geliyor.
(bkz:
hayırdır inşallah)
(baschar, 10.11.2007 22:22 ~ 23:26)
(bkz:
sivaslı,gudubet,ayı,japon ve sabetayist olmak)
yapılan çok çirkin bir davranış. (bkz:
kofti anarşist)
sivaslı çok dostum, arkadaşım vardır, alınacaklarını sanmam bu tip şeylere. benimkisi taş başka bir hedefe.
rıza efendi 2 ekmek 1 süt diye slogan üreten beyin yoksunu taraftarla aynı grupta incelenmesi gereken tek hücreli organizmaların sloganıdır.
beşiktaş nedeniyle kuyruk acısı olanların taraftara bok atmak üzere abartıpta abarttığı tezahuratımsıdır. maçın gazıyla bir anlık söylenegelmiştir.
(bkz:
bunu diyen bunları da dedi) zira öyle olmasa maç sonu kimse "helal olsun sivas helal olsun" diye bağırmaz sivas sporlu futbolcuların sevinmelerini bile engelleyip sevinçlerini kursaklarında bırakırlardı. evet
benzer düzeyde sloganlar bu ülkenin dört bir yanında ki tribünlerde yıllardır dile getirilmektedir. tribünlere giden ve bu kültüre(tabi bir kültürse) aşina olanların çok da yadırgamayacağı, bir dildir.ha bu doğru bir şey midir dersek tabi ki bunu dile getirenlerin yanında olmayız ama ülke futbol kültürünün düzeyi hakkında biraz bilgi sahibi olarak, belli bir grubun düzeyini belirlemede kullanmamakta fayda vardır diye düşünüyorum.
bu sloganı attılar diye (tabi kim ne kadar dile getirdi bu sloganı) hemen genel olarak beşiktaş, özel olarak çarşının düzeyine ilişkin ahkam kesmek çokta haklı bir tespit değildir.neticede hiç bir tribün diğerinden daha temiz değildir.
yaratıcılığını her zaman takdir ettiğim beşiktaş taraftarının son maçlardan doğan ilham eksikliğini gösteren terbiyesiz sözlerdir.
hayır şimdi sivas deplasmanına giderseniz orada "inönüde bizim uşaklar anfield'da yumuşaklar" dese olur mu?
yoksa terbiyesizler diye sizde onları taşlarmısınız?
felsefe size "yapılmasını istemediğiniz şeyi sizde yapmayın" kadar basitken...yakışmıyor...
bir zamanlar sevilen,saygı duyulan,yaratıcı bulunan beşiktaş taraftarının bugün geldiği noktadır.fenere karşı beşiktaşı tutma sebebi olan
rıza efendi 2 ekmek 1 süt pankartıyla bu tezahüratın hiçbir farkı bulunmamaktadır.
kartalların sortisidir.terbiyesizliktir alelen. kuyruk acısı demişken sızlıyordur heralde iki maçta 10 golden sonra.
beşiktaşlı taraftarımsılarca anlık bir parlama gibi gösterilerek bertaraf etmeye çalışılan, yüksek zeka parıltıları yerine yüksek nezaketsizlik belirtileri taşıyan, bir de eleştirildiğinde aynı terbiyesizlikle cevap verilen, anlamsız tezahürattır.
bu tezahüratı telaffuz etmiş bunca gereksiz ayı yüzünden futbol ortamı sürekli gerilmekte ve seviyesizleşmektedir. bu seviyesizleşmenin savunuluyor olması bile ayrı bir seviyesizliktir. statları bu tezahüratı yapan ayıların eline bırakanların, kaliteli seyirciyi maçlardan soğutanların sorumlu tutulması gerekir
yaratıcı besiktaş taraftarının performansının da takıma paralel değişmeye başladığını gösteren saçma tezahürat. zira adamlar aradıklarını buldular söke söke de aldılar puanlarını da liderliği de.
anlık bir parlama gibi gösterilerek bertaraf edilmeye çalışılan tezahürattır çünkü anlık bir parlama ve tahrik sonucu çok kısa süreliğine söylenmiştir. sosyal duyarlılık bakımından türkiye'de benzeri olmayan beşiktaş taraftarının bir hatası bütün yaptığı olumlu işleri, ki bu işler kızılay'a kan vermek, nükleer enerjiye karşı greenpeace eylemine evsahipliği yapmak gibi büyük çapta işlerdir, unutturmaya yetmez. herkes kendisini düzeltsin, birilerine ayı dendi diye diyenlere ayı demek ne kadar paradoksal bir durum onu düşünsün.
beşiktaş' ta bu gibi yazıları kim yazar bilmem ama hiç mi düşünmemişler sivaslı olup beşiktaş' ı tutanları? bu yazıları yazanlar bence alınan mağlubiyetleri başkalarında arıyorlar halbuki bu kadar uzaklara bakmalarına gerek yok. bu tabiri sinan engin'lerine kullanabilirlerdi.
masum beşiktaş taraftarının masum tezahüratıdır. zaten yavrucaklar stres yapmış 5 günde 10 gol yiyince, mazur görmek lazım. nedense buna benzer bir olay olan 2 ekmek 1 süt pankartı günlerce aylarca konuşulmuştu. ama tabii o fenerbahçe taraftarı, şerefsiz, haysiyetsiz...
savunana alenen ve bir anlık "ayıoğluayı" dediğim terbiyesizlik. bak bir anda söyledim. o malum kelimeyi yazmam bir saniyemi aldı. parladı söndü. oysa ben sosyal sorumluluk projelerinin çoğunda yer alan bir çoğuna ön ayak olan bir insanım. ne kadar süperim değil mi? bunu yapıyor olmam o birileri dediğiniz sivaslılara "ayı" diyebilme ayrıcalığını kazandırmaz bana..bir anlık bir parlama saliselik bir olay olsa bile..
+şükran na kym
-ne diyorsun hüsnü
+sus cevap verme hpe
-nanı krim senin hüsnü
+noluyor şükran niye anlaşamıyoruz?
-yeni modaymış hüsnü böyle bir anlık parıltı halinde söylenen küfürler hakaret olmuyormuş.hatta milyonlar savunabiliyormuş milyarlar da izliyor tabi. bende bu fırsat hıncımı çıkarıyorum.
istanbullu bir ayının sözüdür
edit: dayanamadım lan. nasıl çaktık ama 1-2
*
maça gitmedim ve dolayısıyla yorum yapmak istemediğim konu ancak yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan haline geldi durum.
ben beşiktaşlıyım böyle tezahurata karşıyım da, sidik yarışı yapmanın ahanda ben de söyledim lüzumsuzluğuna lüzumsuz gözüyle bakıyorum.
lüzumsuz dolayısıyla söndürüyorum
(khaki, 11.11.2007 02:42 ~ 02:42)
nasıl "çarşı küresel ısınmaya karşı" pankartını asanlar 20 kişilik bir grupsa ve bu bütün çarşı grubu bundan nasipleniyorsa bu terbiyesizliğide sahiplenip özür dilemesini bilmeli.
yok öyle işine gelmeyen olay münferit camiaya mal edilemez, işine gelene "çarşı heryerdeyiz". bırakın bu muhabettleri.
terbiyesizlik. peki ya bunu onaylayan sözüm ona aydına ne demeli. koca şehri bi olaydan sorumlu tutar. sonra insan hakları eşitlik özgürlük atar tutar. sivas lıya da kolayca ayı der.yaktı der yıktı der. lakin yurtdışında ermeni katili denildiğinde mangalda kül bırakmaz. ve asla ihtimal vermez 6 yaşındaki şahsımın ve henüz doğmamış kardeşimin masum olmasına.. yazık çok yazık..