eğer yıllar önce (en geç 1952-1953 civarı) kurulmuş olsaydı çok süper olacaktı. gerçi dört tarafı
türkiye topraklarıyla kaplı olacaktı ama bunun gibi tamamı başka bir ülkenin ortasında kalan başka ülke örnekleri de var dünyada diye biliyorum. yoksa da olurdu ne var yani. imkansız değildi sonuçta.
1952 veya daha önceki bir yılda eğer böyle bir ülke kurulmuş olsa idi, bir kere
muhsin yazıcıoğlu türkiye'de doğmamış olacaktı. hem türkiye'ye bu kadar zarar vermiş olmayacaktı, hem de belki maraş'ta miting yapması gerekmeyeceği için şu an ölmüş de olmayacaktı. ne güzel bak. kendi ülkesinde öyle takılırdı. olur da iç savaş falan çıkarsa sivas krallığı'nda (çıkmaması mümkün değil gerçi, muhsin'i hapsettik olm küççücük ülkeye), türkiye dış güç olarak barış götürürdü ne güzel, biz de bir yere barış götürmüş olurduk, karizmamız falan olurdu.
hatta şöyle 1900'lerin başında falan çoktan kurulmuş olsaydı bu ülke, türkiye cumhuriyeti de orada kurulmayacaktı belki, "cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak" diye havlamasına da gerek kalmayacaktı bazı
köpeklerin. onların da rahatını düşünüyorum bak.
bazıları
izmir cumhuriyeti falan gibi fikirler ortaya atıyor. çok daha süperini öneriyorum ben burda. izmir'i cumhuriyet yapıp oraya doluşacağınıza, sivas'ı türkiye'den ayırıp koca ülkeyi rahatlatmak kimsenin aklına gelmediği için efkarlansanıza lan?
sivas katliamı gibi bir olayı duyunca bunun gerçekleştiği ülkenin vatandaşı olmaktan dolayı insanlığınızdan utanmıyor olabilirdiniz şu an. hem olay kendi ülkelerinde değil başka ülkede olduğu için katliamın iğrençliğini hafifletmeye ve kendi siyasi görüşünü temize çıkarmaya çalışan yüzkaraları da olmazdı o zaman türkiye'de. nereden baksan 10 yıl daha ileride bir ülkeden bahsediyorum.
vay be, bir an ne güzel geldi. maalesef hayallerde yaşıyorum. umarım ölmeden zaman makinem olur bir tane. belki elimizden bir şey gelirdi be hacı?