|
|
- ankara'da mobilyanın kalbinin attığı merkezdir. mamak,altındağ,keçiören ilçelerine komşu semttir. mobilya üretiminin merkezi olduğu için ekonomik fiyatlarla piyasaya sunulur.
- casa'dır, koleksiyon'dur; büyük mobilya firmalarının doğduğu, büyüyüp serpildiği ankara semtidir.
bir ucu aydınlıkevler, diğer ucu mamak, sağ yanı da çinçin'le çevrilidir.
düzenli bir planlaması vardır çünkü yıllar yıllar önce, imalatçıları bir araya getirmek amacıyla özellikle yaratılmış bir yerdir. binalar, makinaların sığabileceği ve malzemenin depolanabileceği şekilde tasarlanmış ve inşa edilmiştir. örneğin; eski binaların hepsinin her katında bir hangar kapısı bulunur ki makineler vinçler yardımıyla binaya konulabilsin.
siteler'de iki tip adam bulunur: biri, hallederiz abicim/ablacımcılar, diğeri işi ciddiye alıp kaliteli hizmet sunanlar, ki bu ikincisi daha önce belirttiğim büyüyüp serpilenlerdendir. ilk kısım tayfa, hem pahalıya satar, hem de en boktan malzemeyi kakalar. bunlar tipten kendini belli eder zaten. yok ben anlamıyorum tipten dersen, çık bi gez dolaş, başka yerlerden fiyat al, o zaman anlaşılır.
mümkünse arabaya gidilmemesi gereken yerlerden biridir, zira buradaki adamlar, sokakları dağ bayır sandıklarından olacak, yol ortasında yürürler, korna çalarsın çekilmezler, zırt diye önüne çıkarlar vs. ben illa arabayla gideceğim diyen olursa, gözünü 10 aç derim, yoksa sağ sol ön arka farketmez biri çarpar bir yerlerden, ondan sonra uğraş dur. lunaparkta çarpışan arabaya biniyor sanki.
ha bize ne bunlardan diyor da olabilirsin sen şimdi, olsun belki bir gün işin düşer, mobilya falan alacak olursun, lazım olur. bir de aman ben uğraşmayayım, gireyim bi mağazaya alayım deme, kazıklanırsın. gez dolaş, çeşit çok, fiyat çok. bu indirimler bana az, daha çok isterim dersen de bana mesaj at, hallederiz abicim/ablacım.
|