sistit 

adana çık aradan

1. idrar yolları enfeksiyonu
    genellikle ilk cinsel ilişkiden sonra bayanlarda görülür.. ama tabi başka şekillerde de * bu hastalığa yakalanılabilir.. sürekli çok çiş varmış gibi hissedilir ama yoktur ve acı çekersiniz.
    (lillymarlin, 02.09.2004 12:41 ~ 03.09.2004 13:13)
  2. (bkz. ulan neler varmış dünyada)
    (stocky2001, 02.09.2004 12:43)
  3. bir numaralı ilacı için (bkz: ciproxin)
    (srce, 29.11.2004 22:35)
  4. bir yerden sonra idrarınızı tutamaya bile başlayabilirsiniz. acıdan hiçbir şey yapamazsınız, uyuyamazsınız bile. gittiğiniz hiçbir doktor çare bulamaz, kurtuldum derken en ufak bir soğukalgınlığında tekrar yakalanabilirsiniz. hayatınız gereksiz yere tuvalette geçer,ama bir şey gelmez.
    (sicilium, 29.11.2004 22:50)
  5. işerken sürekli dayanılmaz bir yanma hissi duyarsınız. bir de idrar yollarında olduğu için insan kendini kötü hisseder "ben pis bir insan mıyım da beni buldu bu hastalık" diye. ama sistitin kişinin pis olmasıyla filan alakası yoktur.
    (drenchrome, 08.06.2005 14:53)
  6. beş kadından birinin derdi sistit.
    uygun tedavi ile sistit belirtileri 24 saat içinde kaybolabilir. ancak hastalığın gidişi etken mikrobun cinsine, risk faktörlerin giderilmesine bağlıdır.
    (blackpearl, 25.03.2006 13:51)
  7. kızlara naçizane bir tavsiye: eğer kanamalı sistit geçirmiyorsanız ve olayı başlar başlamaz teşhis ettiyseniz, antibiyotikle böbrekleri çürütüp dişleri sarartmadan önce uygulanacak daha basit ama etkili tedavi yöntemi:

sabahtan akşama kadar içebildiğiniz kadar su içip, işeyebildiğiniz kadar işeyin. evet, "manyak mıdır nedir?! zaten derdimiz rahat rahat işeyememek!" dediğinizi duyar gibiyim, bilirim ağız tadıyla işetmez insanı. ama dediğim gibi, patlayana kadar su için siz yine de. ilk 1-2 idrar çok canınızı acıtsa da acınız sonra gitgide azalacak ve iltihabı vücudunuzdan atıvereceksiniz. bu iç-işe yöntemine günde 4 lt suyla 3-4 gün devam etmeniz önerilir. çünkü bünye meyilliyse ne sistitin ne antibiyotiğin sonu gelmez, yazıktır günahtır, etmeyin eylemeyin.
    (mürekkepbalığı, 30.01.2007 00:03 ~ 31.01.2007 02:11)
  8. normalde, genital bölgede üretra ve vajina arasındaki mesafe, vajinadaki bakterilerin steril olan üretraya geçmesini engeller. cinsel ilişki sonrasında kasılmayla birlikte üretra ve vajina çıkışı birbirine yaklaşır ve bakteriler idrar yoluna geçer, bunun sonucunda iltihap* oluşur. bu durumu engellemek için cinsel ilişkiden sonra tuvalete gitmek bir çözüm yolu olabilir
    (nepenthe, 31.01.2007 18:49)
  9. çişinizi yaptığınız halde hala çişiniz varmış gibi hissettiren, bir damla için tuvalete koşturtan, kan işeten, acil servisteki internlerin verdiğiniz idrar örneğiyle "tavşan kanı" diye dalga geçmesine neden olan, günde 5 litre su içmenizi gerektiren, antibiyotiğiniz bitince bela gibi tekrarlayan, müthiş can yakan hastalık.
    (carpe noctem, 06.06.2007 23:22)
  10. eğer birisine çok kızmışsanız ve ona kötü birşey söylemek, beddua etmek istiyorsanız kıbleye dönüp 'yarabbi sen bu asiyi en kısa zamanda sistit eyle...! (amin)' demeniz yeterli.çünkü bir insanın nefes almak kadar basit bir eylem olan işeme eylemini zorlanarak, acı çekerek, canından can koparak yapması kadar kötü birşey olamaz.
    tuvalete gitmeye korkarsınız ama gitmekten başka çareniz yoktur, iki damla sidik için duvarları tırnaklarınızı geçirircesine çızarsınız, mesanenizde kafanızın büyüklüğünde bir buz kitlesi varmış gibi hissederseniz oysa orada olan yalnızca sidiktir.ne oturmanın faydası olur ne de ayakta durmanın. sebepsiz ter basar her yanınızı.yapılacak en önemli şey , başına gelip bilen arkadaşların dediği gibi bolca su içmektir.mesaneya doluşan bakterileri dışarıya atmada antibiyotikten daha hızlı bir yöntemdir.
    (casillasmania, 08.06.2007 16:56)
  11. annemin iç çamaşırlarımı makinaya atarken kanı görüp "ahahaha oğlum regl olmuş" diye benimle alay etmesine ortam yaratan pis mi pis hastalık. öncesi daha da gergin; "aids oldum galiba lan" gibi salakça bi düşünceye kapılıp christian troy tribinde eski sevgililer mi düşünülmedi, yakın arkadaşlar aranıp umutsuz cümleler mi sarf edilmedi..o kısmı geçiyorum. doktora gittim, bikaç soru sordu, tahlil bile yapmadan "mesane iltihabı" dedi. "o ne ola ki?" dedim. "sistit...genelde kadınlarda olur ama, senin gibi gençlerde de olabiliyor, malum dikkat etmiyorsunuz." bu cümleden sonra zührevi endişelerim devam etse de, reçeteye bakıp antibiotik kombosundan başka bir şey göremeyince rahatladım. 3-5 gün antibiotikleri kullanıp düzeldim. daha sonra düzeldiğimi görüp alkoldür, alemdir çılgın attım. velhasıl kelam, geçmiyor a dostlar. nüksediyor, lanet gibi kovalıyor. bu yüzden lanet olası zencinin bile başına gelmesin ki bir gün başınıza gelirse ilaçlarınızı düzenli kullanın, bol bol su için. yoksa devamı çekilmeye müsait korku filmi gibi öööylece lanetli genital organınızla gezersiniz.
    (insert coin, 30.08.2007 03:22 ~ 12:39)
  12. dayanılmaz bir acı olup, gece gündüz kaynatılmış maydonoz suyu (tadı iğrençtir) içmenize neden olabilir. bir dama çiş için bu denli kargaşa neden diye isyan etmenize neden olan , gece müthiş bir yanma ile tuvalete koşturtan iğrenç hastalık.
    (morbid angel, 05.12.2007 21:03)
  13. (bkz: azosilin)
    (iao, 05.12.2007 21:05)
  14. ürogenital sistem enfeksiyonudur.yaygın kanının aksine erkeklerde de görülebilir; ancak sıklığı kadınlara nazaran yok denecek kadar azdır.bunun nedeni, anatomik olarak idrar yolunun kadınlarda kısa, erkeklerde ise penisle uzatılmış olmasıdır.
    (dendelis, 16.04.2008 17:38)