belki ilginizi çeker
  1. · çalışmayı bilmek
  2. · düzenli seks hayatı
  3. · öss de birinci olmuş öğrenci klişeleri
gündem
  1. · uludağ sözlük
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  6. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  7. · babaların garip huyları
  8. · tramvayda uyurken ineceğin durağı kaçırmak
  9. · başakşehir beşinci etap

sistematik ve programlı çalışma  

1. lgs ve öss'e canavarlarının ağızlarından düşüremediği, başarıya giden yolun anahtarı.
    (invisibleruh, 20.04.2004 00:22)
  2. (rasputin, 20.04.2004 00:40)
  3. (bkz: ütopya)
    (anthias, 18.03.2007 10:47)
  4. hayali bile güzel olan, her gün -yarın başlıyorum lan çalışmaya- dediğim, lakin bilmem kaç yıllık (az kaldı, emekli olcaz anasını satayım) öğrencilik yaşamım boyunca uygulama fırsatı bulamadığım düzenli çalışma programı. ama bu kez çok ciddiyim, yarın kesin başlıyorum sistematik ve programlı çalışmaya.
    (bkz: yersen)
    (paşa mou, 18.03.2007 13:23)
  5. her öğrenci gibi benim de rüyamdı. ama hiç gerçek hayata uyarlanmışına şahit olmadık. olamadık.

hep bir yerlerde bahsedildi böyle bir şeyden. programlı çalışınca başarıyormuş insan. hep özendim onlara. içten içe hep kıskandım. sonra anladım ki düzenli ve sürekli çalışmak ve çalışan biri olmak bir istisna. sadece seçilmiş insanlar bunu başarabiliyor.

lan ben daha cüzdanımın düzenli olmasını sağlayamıyorum. bit kadar cüzdanın, düşün. nasıl hayatımı düzene sokayım?

off. gene efkarlandım. düzenden bir haber yaşıyorum zaten. bir türlü beceremiyorum. gidip dolabımı düzenleyip büyük bir iş yapmış gibi mutlu olayım bari.
    (benzemez kimse bana, 05.11.2009 10:45)
  6. (tarzan, 05.11.2009 10:45)
  7. böyle bir çalışma (benim için) metodu yoktur. kaotik ve son dakika gazı vardır, kahve vardır, sigara vardır, kan, ter ve gözyaşı ulan! (bkz: fırk)
    (keyif pezevengi, 05.11.2009 10:49)
  8. başarı belki gelir, belki gelmez, ama insanı rahatalattığı ve moralini düzelttiği kesin olan şey. başarısızlık halinde "ben çalıştım ama olmadı" diyebilmeyi de sağlar.
    (shimmering horizon, 05.11.2009 11:08)
  9. her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. benimde sistemim farklıydı. şöyle ki: hiç bir derse girmedim üniversite boyunca. pek de evden çıkmadım. vize ve finallerden iki hafta önce ders notlarını toparlardım. sonra çayımı demler football manager eşliğinde notlara göz gezdirirdim. oynayanlar bilir, epeyce uzun süren bir oyundur. ve çok dikkat kesilmemeniz gerekendir. tabii bunu transfer dönemi için söylemiyorum. neyse konumuza dönelim. sonuç itibariyle oyunun karşısında geçirdiğim süre günlük ortalama 10 saatti. özellikle vize ve final dönemlerimde diğerlerinin aksine oyun oynama sürem artmaktaydı. vicdanen de gayet rahatlatıcı bir eylemdi. nitekim 10 saat ders notu ile fiziksel temas sağlamışım. bir elimde fare, diğerinde ders notunu tutmuşum...

sadede gelelim. benim bu sistemim mustafa denizli'nin sistemi gibiydi belki. çeşitli maliyetleri de oldu bana. okulu 1 sene uzatmak gibi... ancak sonuç itibariyle o okul bitti, iş güç buldum ve en önemlisi eğlenirken öğrendim bu ders çalışma sürecinde. seni seviyorum football manager!..

belirtmeden geçemiyeceğim. evet bende başarımı sistematik ve programlı çalışmaya borçluyum.
    (deli raporlu psikolog, 05.11.2009 11:48)
  10. aslında başarıyı getiren tek çeşit çalışma çeşidi. istediğiniz kadar akıllı, zeki, ya da bir konuda bilgi sahibi olun sistematik ve düzenli bir çalışma yapmazsanız başarılı olmanıza imkan yoktur.
    (never compromise for anything, 05.11.2009 11:51)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil