|
|
- engin günaydın' ın burhan altıntop tiplemesinde sıkça kullandığı kelime.
- bir çok lise müdürünün "serseri" deme şekli. "napıyodun sen tualette, cigara mı içiyodun tirbiyesiz?" şeklinde devam eder.
- ben olmasam beş para etmez desem de sözüme itibar edilmeyecek yazardır bu. çok kral adamdır, hatta taçsız kral desem yeridir. dört seneye yakın zamandır dosttan öte kardeşimdir benim için. mesela bugün dayısına gitti, yok piyasada. bir yanım eksik kaldı şerefsizim. bu sene muhtemel yollarımız ayrılacak, merak ediyorum acaba kaderimiz benzemeye devam edecek mi? öyle ki transkiptimiz bile araya karbon kağıdı koyularak doldurulmuştur sanki. yusuf hayaloğlu'nun rıza'sı neyse benim için de odur bu herif. hani diyor ya "aynı kızları sevdik, aynı kafadaydık. çelik yapılar dersini bıraktık, aşırı ağır geliyordu. biz başka havadaydık. aynı gömleği giyer, aynı dubleye takılır, aynı takımı tutardık. fener’in maçına iddiaya girip, millete az mı yemek ısmarlattık." aynen öyle işte.*
çok güldük belki haddinden fazla güldük. hatta beşiktaş kampüsüne gelen bir ademoğlu ikimizi gülen suratlarımızla bin kişinin arasında ayırabilecek kadar. çok içtik, hep rakıya balığa düştük, sonra kalkıp ben sarhoş değilim dansı yaptık, yine güldük. bir aralık yakalayınca kaçtık, trabzon'a, eskişehir'e, ankara'ya, bilmemnereye. gezdik tozduk, oralarda zaten gülmekten öldük. kağıt masalarından kalkamadık, kağıt takip edeceğimize, biz yine gülmeye devam ettik. fener adamı güldürür mü be abi, şampiyonluk gitti elden, avrupa'dan son dakika golüyle elendik biz niyeyse yine gülebildik. sözlüğe yazar olduk, dün bronx'a gittik. hem zıpladık, hem bir yandan güldük. neşemiz bozulmasın kardeşim ama ağladık da hani. belki gözümüz değil ama içimiz ağladığında rakıyı kapıp hem dertleştik ama yine gülecek bir şeyler bulduk. diyeceğim bu saatten sonra yani haziran ertesinde birisi bana sirseri dediğinde aklıma burhan altıntop manyağı değil, senin gülen yüzün geldiği için sırıtacağım artık. var ol kardeşim...
- dimağlarımıza yıllar önce kaynanalar dizisinde tekin akmansoy tarafından nuri kantar rolüyle kazandırılmış kelime.
- (bkz: ümüğünü sıkarım senin sirseri)
- gerçekten anadolu yakasındayız sirvesindeki 'lan sirseri' şeklindeki tacizlerime bile gülen. 3 yaş zirvesindeyken hoplayıp sıplayan bana 'çılgın atttın abi sen' diyen sevgi pıtırcığı kişi.
- 4. nesil mükemmel yazar. hemşehrim. severek okuyoruz eserlerini.
(nigra, 08.07.2007 01:49)
|