sirius black  

adana çık aradan

1. harry potterın babası james'in en yakın arkadaşı,harry'nin vaftiz babası,azkabandan kaçabilmiş ilk büyücü
    (nepenthe, 11.09.2005 23:25 ~ 23:47)
  2. patiayak lakaplı,gençken çok yakışıklı,küstah ve kibirli olduğunu öğrendiğimiz,azkaban'dan ilk kaçan büyücü.tek değildir,sonrasında on ölüm yiyen azkabandan onun gibi olmasa da kaçmıştır.
    (bkz: animagus)
    (bettyboop, 11.09.2005 23:38)
  3. filmde gary oldman tarafından canlandırılan harry potter kişisi .
    kitapta siyah saçlı , beyaz tenli vs. olarak betimlendiği halde , filmde sarışın gary oldman i sirius black diye yutturmaya kalkmaları pek gerçekdışı kaçmış.
    halbuki snape'te tam onikiden vurmuşlardı .
    (miçemez, 25.08.2006 21:54)
  4. bu yaz vizyona giricek beşinci filmin fragmanında gördüğüm kadarıyla sapık hali gitmiş, yüzü gözü açımış tehlikeliden çok tatlı adam olmuş, bu sayede gözümde totoş seviyesine düşmüştür. belki de ingiliz aksanıdır bunun sebebi, bilemem. neyse,
    (bkz: harry potter ve zümrüdüanka yoldaşlığı)
    (gelirsemkal, 14.12.2006 09:33)
  5. harry potter and the order of the phoenix te depresyona girmiş çıkmasıda mümkün olamamış hayali roman kahramanı...
    (uzun kesilmiş kereviz, 09.02.2007 15:22)
  6. harry potter serisinin en karizmatik karakteridir. kendisi animagus'tur ve bu özelliğiyle siyah bir köpeğe dönüşebilmektedir.
    (kane, 05.06.2007 22:10)
  7. zaten sirius black isimli bir karakter karizma olmak için doğmuştur. fonetiği gereği karizma olması doğaldır, hatta karizma olmakla yükümlüdür. böyle bir karakter pembe fırfırlı balerin elbisesiyle dolaşsa bile her tarafından karizma akacaktır. ama ne bileyim ismi bob splendville tarzı bir şey olsaydı hiç para etmezdi.
    uzatarak söyleyince daha da güzel oluyor, siriuuuus blaaaaack
    (bkz: cem yılmaz: toygar hödö hödö hööööy)
    (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 05.06.2007 22:27 ~ 10.08.2007 15:05)
  8. ismiyle müstesna bu abimizin kötü olabileceğini bir an için bile düşünmedim.bir yazar bir karaktere böyle bir isim vermemeli zira adaletli olmuyor.direk kanınız ısınıyor.sirius kitapta voldemortun tarafında olsaydı bende o tarafı tutardım,zaten snape o tarafta diye (gerçi ben hala snape'in iyilerin tarafında olduğunu düşünüyorum ya neyse) hafiften o tarafı tutuyorum.hele bir de harry'nin düşünselinden aktardığı sirius her zaman olmak isteyeceğim kişidir.evet ben bir sirius hayranıyım.
    (des, 26.06.2007 01:00)
  9. harry potter ve zümrüdüanka yoldaşlığı kitabındaki ölümünün ardından 3 gün 3 gece ağladığım kahramanım. her ne kadarki filmde hayalimdeki kadar yakışıklı olmadığını görüp hayal kırıklığına uğrasamda yine de aşığım ben ona.
    (beyourself, 26.06.2007 01:03)
  10. hayalimdeki siriusla uymayan ama yinede bana ilk görüşte aşkı tattırdığı için teşekkür ettiğim ölmesine rağmen sevmekten vazgeçmeyeceğim adam.
    (beyourself, 24.07.2007 03:14)
  11. ölümü kitabı kaldırıp fırlattıran, hatta j k rowling'e lanet ettiren karakter. hayatının yarısını ailesine karşı gelerek, yarısını da azkaban'da geçirdiği için büyüyüp yetişkin olacak zamanı olmamıştır. kanımca rowling sirius'u kendine saklamak istediği için öldürmüştür.
    (karlfazer, 02.08.2007 14:21 ~ 14:24)
  12. harry potter serisinin sağ gösterip sol vuran adamı.*hakkında söylencek çok şey olsa da burada spoilerlık bi durum yaratmayı hiç istemeyiz,gerek yok...ama bu karakter yaratılmasaydı, birçok çoluk çocuk, mahalleli, konu komşu, ahali nicknamesiz kalacaktı.orası bi kesin.*
    (eva, 10.08.2007 12:57 ~ 02.11.2007 18:03)
  13. öldüğünde büyük bir hüsrana uğradığım korumacı cesur şahsiyet. ölmeseydi harry ile birlikte büyük işler başarabilirlerdi. hayatının baharında girdiği azkaban cehenneminden kaçmayı başarsa da, ölümden kaçamadı. gençti yazık oldu.
    (papazeriği, 10.08.2007 13:17)
  14. çok baba adamdı...
    (deaftones, 06.10.2007 00:54)
  15. (bkz: sirius)
    (dirtypain, 21.12.2007 02:03)
  16. vaftiz babam.
    (hayri potur, 21.12.2007 02:09)
  17. j k rowling'ten böyle bir karakteri harry potter'ın ve elbette bizim hayatlarımıza geç sokup, erken çıkarttığı için nefret etmemi sağlamış olandır. harry potter serisinin filme uyarlanması esnasında gary oldman tarafından canlandırılmış ve karizmasıyla ortalığı yıkıp yerle bir etmiştir. ne james'in ukalalığı, kabına sızmazlığı göz doldurur, ne de lupin'in dolunayları; sirius ile karşılaştırıldığı zaman sanki herkes biraz sönük kalır. ancak sonu birçoğu gibi olmuştur. yazıktır...
    (elera, 21.12.2007 02:25)
  18. harry potter serisi içinde en çok 3. kitap azkaban tutsağını sevmemin en büyük nedeni karizmatik büyücüdür (2. sebep için (bkz: remus lupin) ). azkaban hapishanesinden kaçışı bile efsanedir. ruh emiciler sevgiyi ve umudu hisseder sahip olanlara yönelirlermiş ancak kendisinin içinde james ve lily yi kaybettikten sonra bu duygulardan hiç kalmadığı ve tek hissettiği harry yi kurtarma endişesi olduğu için ruh emicilerin elinden kurtulmuş. ah ne güzel abimizdin sen...
    (üşeniyorumöyleyseyarın, 22.12.2008 22:09)
  19. j.k rowling teyzenin trajedi yapacam,harry yavrucağı küçük emrah,acıların çocuğu konumuna tekrar düşürecem nidalarıyla,tülün arkasına düşmesine sebep olarak hayatımızdan çıkardığı(hem de daha gülüşü yüzünden silinmemişken offf dağlaaar offf!!!),cedric diggory'nin ölümünden sonra ,---spoiler---remus lupin'in ölümünden önce---spoiler bitti--- bizi acılara gark ettirdiği harry potter'ın vaftiz babası,abisi,şu yalan dünyada kısa süre de olsa onu anlayan ,ukalalık edip nasihat vereceği yerde,dinleyen ve cesaretlendiren,karizmatik ve iyi kalpli,gryffindor'lu,zor bulunası büyücü.
    (bkz: roman kahramanına methiye yazmak)
    (lilian, 22.03.2009 01:36 ~ 01:48)
  20. okumadım kitaplarını, sanırım 2 filmini izledim serinin ama tanıdığım kadarıyla iyi bilirdim kendisini. kendisi animagus yani istediğinde özel bir hayvana dönüşebilme yeteneğine sahip olan büyücülerdendir. takma adı olan "patiayak" da siyah bir köpeciğe dönüşebilme yeteneğinden ileri gelmektedir sanırım. bir de vaftiz babaların önemini kavramamızı sağlamıştır bence, hem öksüz hem yetim yavrucağa kol kanat germiştir. duygulandım ya şimdi, of off... ama benim sirius için sayın rowling'e sorum var: "why so sirius be hacım?" neden bu kadar karakteri birbirine bağlamak için uğraştın? sen bizden farklı mı görüyorsun? söyle bana "why so sirius?"
    (aygız, 22.03.2009 15:36 ~ 15:36)