ingiltere kraliçesinin verdiği ünvan olmakla birlikte bu ünvanı alan kişinin biyolojik açıdan erkek olması yeterlidir. adamın tercihi ne gibi sorular önemli değildir.
şövalye ilan edilenlere verilen ünvan. "seni şövalye ilan ediyorum kalk şövalye sarı çizmeli mehmet ağa" denmez, onun yerine "seni şövalye ilan ediyorum kalk sir sarı çizmeli mehmet ağa" denilir. filmlerde türkçeye çevrilirken efendi şeklinde çevrildiğine şahit oldum.
tübitakuekae tarafından nato için yüzde yüz türk olanakları ile üretilen, donanımsal olarak veriyi şifreleyen, yanlış şifre girildiğinde kendisini imha eden taşınabilir bellek. rakibi herhangi bir ürün olmadığı için nato tarafından 600 kadar sipariş edilmiş ilk aşamada.
bir tepsi sade börek yapılır*.üzerine dökmek için tereyağı eritilir ve sarmısaklı ayran hazırlanır.pişen yağlı börek tepsiden kalıp şeklinde çıkartılıp masaya bırakılır.geniş bir tabağa yaşlı,kadın,çocuk el birliğiyle kırılır.bu işlem bitince tabağın alt tarafına ayran,böreğin üstlerine de kızarmış yağ dökülür.börek parçaları bu ikisinin karışımını sindirince ortaya güzel bir tat çıkar.