sinkaf  

adana çık aradan

1. küfür.
    (wolfshade, 21.04.2004 10:51)

2. hıncal uluç'un 90 dakika'da sıklıkla kullandığı sözcük.

"anasına bacısına sinkaf"
    (dr conners, 21.04.2004 10:53)
  3. arapça sin:s ve kaf:k harflerinin yanyana gelmesiyle ortaya çıkan sik kelimesinin ayıp olmasın diye harflerine ayrılarak söylenmesi. şimdi se-i-ke demek gibi birşey.
    (sidar, 12.05.2005 01:19)
  4. kaf kaf kaf sin sin sin kaf sin kaf sin kafı hızlı söyleyince çıkan küfürler alemi.
    (bkz: bu karşıyakalılar bize birşey anlatmaya çalışıyor)
    (geleceği gören kunduz, 12.05.2005 01:49)
  5. (bkz: sin kaflı kelimeler)
    (azwepsa, 12.05.2005 16:00)
  6. umumiyetle mahkeme kararlarında, hususiyetle yargıtay karar defterlerinde geçen , dilimize pelesenk olmuş ağır bir küfre tekabul eden kelam.
    (bkz: ana bacı)
    (sinkaf, 18.02.2007 17:33)
  7. (bkz: @1455072)

öncelikle, uyarıcı, iğneleyici ve de öğretici girisi için teşekkür ettiğimiz şahsiyet. ancak belirtmeden geçemeyeceğim, bir başlık altındaki giriyi nick altında sürdürmeyi doğru buluyorsa kabul etmek farzdır. malumunuz efendim, kendisinin bilgi birikimi ile benimkini yarıştırmak gibi bir niyetim olabilemez ve dahi doğru olanı o göstermiştir, uyarım.

efendim yazar, yukarıda 'bakınızla' gönderme yapılan girisinde haklıdır. ancak göz ardı ettiği durum; evet osmanlı tarihinde dördüncü murat devrinde kahvehanelerin yasaklanmasının sebebi, halkın mesela istanbul yangını gibi olaylardan rahatsızlığını buralarda dillendirmesidir, benzer şekilde tütün yasağı da yangına sebep olabileceği endişesiyle konulmuştur. peki sormak lazım sayın sinkaf'a acaba bu yasaklar neye dayandırılmıştır? bir fetvaya olmasın?

edit: benzeri yasaklar yani kahvehane kapatılması sultan dördüncü murat'tan önce sultan üçüncü mehmet ve sultan birinci ahmet zamanında da kısa süreli de olsa uygulanmıştır.

ayrıca şarap sadece kahvehanelerde mi içilir arkadaşım, alırsın evinde paşa paşa içersin, ne kamusal alanı adam şarabın gayrimüslimler hariç alınıp satılmasını yasaklamıştır. hammer'de anlatılan hikayeyi bilmez misin, bekri mustafa ve sultan murat arasındaki. üç kişilik sandalda mı kamusal alan oldu?

diğer yandan diye başlarsak, iran'ın anti-emperyalist duruşu konusunda da söyleyecek bir çift lafımız olur elbet. acaba tarihi hatırlar mı sayın yazarımız, ya da okumuş mudur? iran'daki anti emperyalist tavrın ilk sebebi mesela, şaha karşı düşmanımın düşmanı dostumdur felsefesiyle yaklaşan humeyni'nin devrimin önemli dinamiklerinden işçilere yaranma amacıyla yaptığı bazı şeyler olduğunu bilmez mi? sonrasında ben değildim herhalde, aman diye amerika ile pazarlığa oturan. bunu gözden çıkardınız diyelim, emperyalist tavır sadece kapitalist sisteme mi özgüdür? yani dünyada sosyalist bir emperyalizmden bahsedemez miyiz? sanırım bahsedebiliriz, o zaman amerika ile arası açılan iran'ın sosyalist sistemlerle yakınlığına akabinde hali hazırda rusya ile ilişkileri nedir? efendim geçiniz, amerika'ya karşı güçbirliği laflarını. emperyaliste karşı emperyalistle savunma olmaz.

ezberiniz bozulmasın, sayın yazar.

ancak şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, bunu yazarımızla, özel ileti yoluyla ya da fırsat olsa da yüz yüze konuşmayı tercih ederdim...
    (kipti, 16.05.2007 14:13 ~ 14:20)
  8. diğer yazarların yazdıklarına kendi nick başlıkları altında cevap veren yazar... bu da yeni moda heralde!
    (athelas, 17.05.2007 20:26)
  9. sözlüğün sivri dilli, laflarının arkasını dolduracak bilgisiyle muhalefet kapasitesine sahip genç dimağlarından.

güzel yazılarıyla bir şeyleri sorgulatması ve üzerinde düşündürtmesi, tartışma kültürüne sahip olması ayrıca güzel. sen yazmaya devam et, olmazsa ben sana sataşırım*. tabi ki bana sataşmanı bekleyerek.
    (kipti, 25.05.2007 14:15)
  10. basma kalıplarla okuyan,düşünen,yaşayan bir memlekette bunların dışına çıkmayı başarabilmiş nadir insanlardan biri.engin saygı duymakla birlikte, fikriyatını hususiyetle takip ediyorum.ne güzel ki böyle bir arkadaşım var.
    (mücrim, 06.06.2007 17:13)
  11. deniz baykal'ın bugün düştüğü hali dün akşam saatlerinde yaptığı "edit" ile biz okurlarına sunan yazardır.

şahsen bir girim ibret niteliğinde olsa, futuristik temeller üzerine bina edilse, o esnada elimin ayarı kaçıp "ufakken dokuzkata cucucut dermişim" ifadesini yanılıp eklemiş olsam dahi, her şey netleştikten sonra düzeltme yapmazdım..

(bkz: @1571451)

[farkedilmiştir; sinkaf nickli yazara değil eleştirim..]
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 25.07.2007 04:26 ~ 04:30)
  12. "s.k"
    (bkz: küfrü eksik yazarak sansürlemek)
    (azureel, 28.08.2007 10:12)
  13. (bkz: kaf sin kaf)
    (thedewil, 31.08.2007 20:02)
  14. i harfinin ince bir ünlü olması sebebiyle kaf yerine kef kullanılması lazım gelen küfürdür. galat olsa gerek.
    (otsuz deli ökkeş, 28.09.2009 19:26 ~ 19:26)
  15. s*kmek küfrünün adli kayıtlara geçme şeklidir.

cümle içinde "sinkaf etmek" olarak kullanılır.

edit: bu nickte bir yazar arkadaş varmış. çok özür diliyorum kendisinden. yazmış bulunduk.
    (qrs komplexi, 28.09.2009 19:35 ~ 19:40)