|
|
- kesinlikle bekletilmek.. her konuda gerek bir yerde olsun gerek telefon başında olsun...
mesela msjlaşmanın en güzel yerindesiniz birden cvp kesiliyor,ya sabah geliyor ya da hiç gelmiyor...
birine ilgi gösterip geri çekilmek... yüzsüzlüğün bu kadarı... dedirtiyor ama,oyun mu oynuyoruz??
vee gönül almayı bilmemek ve yahut becerememek... gerektiği halde..!!
- kişiye göre değişen, insanı sinir eden* birtakım şeylerdir.
- uç noktasının, en sinir olduğum şey şeklinde başlayan cümlelerle ifade edildiği söylemdir.
misal:
- abi el şakası yapma en sinir olduğum şey
- çeksene kardeşim elini omzumdan en sinir olduğum şey.
- en sinir olduğum şey, en sinir olduğum şeyleri unutmak vs...
- - sözlüğün kendi istediği gibi olmaması, şekillenmemesi.
farkettim ki çoğu kişi buna sinir oluyor.
- sözlüğün kendi istediği gibi olmasını istemek, arzulamak, düşlemek. hatta o şekilde şekillendirmeye çalışmak.
ben de buna sinir oluyorum arkadaş.
- türkçe dışında bir lisanda açılmış başlıkların arasından türkçe olanları seçmek.
- gece uyurken alt komşunun seslerini bastırması için televizyonun sesini açmaları ve iki sesin de karışarak yukarıya gelmesi.
- sınava yetişmeye çalışırken trafiğe takılmak.
- ihtiyaç duyulan zamanda hiç kimsenin yanında olmaması.
- sevgilinin gereksiz kıskançlıkları.
- (bkz: murphy yasaları)
- sabahın altı buçuğunda kalkmak zorunda olmak.
- ısrarcı davranışlar..
- acelen varken bi dallamanın gelip arkadan çarpmasıyla dağılan tamponunu eline almak
(bkz: kendimden biliyorum)
- -öğretmenin ders anlatırken tırnağını yanlışlıkla gıırç diye tahtaya sürtmesi(ilkokulda olurdu bitti)
-karar verdiğin bir konuda hala bik bik aksi yorum yapıp ısrarla konuşan insanlar
-uykunun tatlı kollarına teslim olacakken alaksız bir zamanda gelen misafir
-tatlı tatlı yağmur yağdığı gün sıcacık yataktan kalkıp işe gitmek
-bir çuval çerez yedikten sonra evdeki içe suyunun bitmiş olduğunu farketmek
-beyazlar yıkanırken makinede unutulan siyah çorabı cam kapağın arkasından fış fış dönerken görmek
-bayram tatilinde plan program yaptıktan sonra italya dan müşterilerinin geleceğini öğrenmek
-en son bir otobüs durağında gördüğüm afiş ki yukarıda yazdığım her şey şeker lokum kalır.bilmem ne teşekkül vakfı dünden bugüne en atatürkçü en başarılı en demokrat liderlere teşekkür etmiş(adnan menderes,turgut özal,recep tayyip erdoğan)(bkz: ironik)
herşeye sinir oluyorum muntazaman.(pistachio, 14.06.2007 13:56 ~ 25.06.2007 17:41)
- sebebi bildirilmeden yazarlıktan çaylaklığa alınmak
- herbir şeyin ters gitmesi. hayatın puzzle gibi bozulup durması. sen yap, birileri bozsun sürekli. üstelik hep birkaç parça eksik kalıyor. nerede o parçalar? gene kim bozdu puzzle ımı? yeter ama haa!!
- yorucu geçen bir günün ardından tam uyumak isterken duyulan saat,kapı gıcırtısı,damlayan musluk sesi.
sınavlarda burdan çıkmaz diye çalışılmayan bölümden soru çıkması.
aceleniz olduğu zaman minibüs'ün gelmemesi böyle gider bu.(sealth, 16.06.2007 18:18 ~ 18:19)
- manikür sonrası o cok havalı kırmızı ojeli tırnaklarınızdan birinin bi yere takılıp orta yerinden kırılmasıdır ki bu durumda tırnagı napsan kurtaramazsın bütün diğer parmaklar artist gibi ortalarda salınırken o tırnak öle bi sırıtır ki saklayacak yer arasın.özellikle sigara kullanıosan ve kırılan sağ elinin orta veya başparmak tırnağıysa.
- kelimeleri yaya yaya söyleyenlerden ve özellikle de t harfini t-d karışımı hafif ekolu telaffuz eden hatunlar..
- belediye otobüslerindeki gezmeye giden ya da gezmekten dönen teyzelerin sanki ağır işçi gibi çalışıp yorulmuş bir tavırla ,( ben okuldan çıkmış ve bayılmak üzereyken) "şuna bak saygısız,dejenere genç! bi kalkıp yer vermiyor" bakışıyla süzmesi.
- ağıza atılan paketteki son badem tanesinin acı çıkması.
|