ne lan bu gelen kim olursa olsun bu sorunun cevabı evet olacaktır. yok eğer kimse gelmemişse ve yine de bu retorik soru yöneltiliyorsa o vakit iyi bir psikiyatr'a gitmek fevkalade faydalı ve yerinde bir davranış olacaktır.
üniversiteden önceki yıllarda yani ilkokulda lisede filan yaz tatilinden sonra okulun ilk günü, öğretmenlerden/hocalardan gelen "tatilde neler yaptınız bakalım?" sorusu vardı.
markette..
- abi ekmek var mı ?
- yok,akşam ekmeği de bitti..
- hiç mi yok..
- var vermiyorum amk..dalga mı geçiyosun lan!
anne'ye,baba'ya..
- anne be para versene
- yok oğlum ay sonu,yarın yatıcak maaş..
- hadi be hiç mi yok ?
- oğlum dellendirme beni,olduğu zaman veriyoruz heralde..
haftasonu uykunun en tatlı yerinde, anneannenin gelip "hadi düşes kalkmıyorsun? ne zaman uyanıcaksın? uyanmayacak mısın?" gibi sinir eden sorular silsilesi olabilir.
20 küsur yaşına gelmiş koskoca üniversite öğrencilerinin vize ve finallerde "hocam istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz?" sorularıdır.
hayır gerizekalı aksi olsa zaten yazar o önündeki kağıtta di mi?
otobüste sık sık rast geldiğim ve sinirli otobüs şoförlerine hak verdiğim muhabbet. şöyleki :
şoförümüz bir kaç arabanın gazabına uğramış inceden bir kaç küfür etmiş ve durakta durmuştur.
(güzergah leylimley sokak-kemküm mahallesi)
yaşlı amcam zorla yavaş yavaş çıkar otobüsün basamaklarından ve şoförün önünde durur
+oğlum leylimley sokağa gider mi?
-gider amca gider ya oraya gidiyor zaten eşek kadar yazıyor
haklısın şoför kardeşim ya sabır de yaşlılığına ver.
madur kişi evinde huzur içinde oturuyordur.telefonun çalmasıyla ayaklanır gider telefona bakar hala herşey normal seyrinde devam etmektedir.taaaki telefonu açana kadar rıfkı abi nasılsın evde misin abi ? yok canım dışardayım sen beni ev telefonundan aramadın zaten öyle geziyoruz hatunla . hey allahım heeeeey