belki ilginizi çeker
  1. · sinefilolog
  2. · facebook
  3. · salo o le 120 giornate di sodoma
  4. · melis behlil
  5. · film adamı
  6. · quentin tarantino
  7. · filmi televizyonda izleyip eleştirmen tribi yapmak
  8. · dolls
  9. · bilmiyorum sen söyle
  10. · facebook
gündem
  1. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  2. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  3. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  4. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  5. · giyotine yolladılar gitmedim
  6. · the twilight saga new moon
  7. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  8. · hoşlandığı erkeğin peşinden koşmayan kız
  9. · aşk acısı çekmek

sinefil  

1. sinema hastası insanlara verilen isim.
    (wondrous, 11.06.2005 13:16)
  2. kendini sinefil sanan insanların yüzde doksanı sinemaseverdir sadece.sinemasever dediğiniz kaliteli filmleri severken sinefil denilen şahıs fransız sanat filminden 70lerin kalitesiz karate filmlerine çekilmiş her filmi istisnasız seyreder ve haz duyar.
    (darksideofthemoon, 25.06.2007 02:15)
  3. sinefil,
    1-gerçek anlamda sinefil
    2-gerçek anlamda olmayan sinefil
    olarak ikiye ayrılabilir. bu doğru; ama gerçek anlamda sinefil, gerçekten de sinefildir.

bir sinefil, sinema ile yatıp kalkan kişidir. yemez içmez tüm birikimini sinemaya yatırır. sinema ile ilgili her türlü arşivcilik onun ilgi alanına girer. fakat bu sinema fanatikliği anlamında da algılanabilecek bir şeydir. gerçekten sinefillik ise bir nefes alıp verme biçimidir. sürekli film izleyen ve filmleri iyi kötü diye ayırt etmeyen ve genel olarak kültürünün büyük kısmını filmlere borçlu olan bu insanların dünyada oldukça ilginç örnekleri vardır. quantin tarantino'nun sinefilliği bu anlamda oldukça ilginçtir. zira tarantino, 80'li yıllarda çalıştığı videocuda sabah akşam ık mık demeden ve bunu sürekli hâle getirerek film izlemiştir. sinefillerin en önemli özelliği de filmlerle ilgili en geniş bilgiye yine film izleyerek sahip olmalarıdır.

sinefillerin kişilik özellikler:

a. bir sinefil film izlerken rahatsız edilmekten hoşlanmaz.
    b. çeşitli film izleme kuralları vardır. bunlardan bazılarını örnekleyelim:
    - patlamış mısıra karşıdır, sinemada bu hadise ile karşılarşırsa o mısırı yiyenin kafasında patlatmak ister.
    - film esnasında konuşulmaması gerekir.
    - filmle ilgili yanındakine yorum yapılmaz, "ben bu filmi daha önce görmüştüm bak şimdi adam çocuğu kaçıracak, şuna tecavüz edilecek aha bak böyle olacak" türünden ön bilgi verilemez.
    - filme konsnatre olmayı engelleyecek her türlü cihaz (telefon, çağrı cihazı vb.) kapalı tutulmalıdır.
    - filmi oynatan sinemacı, makinist ve sinema görevlilerinin tutumu çok önemlidir. laubalilik ve filmle ilgili teknik bir sorunu görmezden gelme en affedilmez durumlardan biridir.
    - filme kız arkadaşıyla gelip en arkada birtakım faaliyetlerde bulunulmaması önemle rica olunur.

c. arkadaşlarının, çevresinin bir filmden en az kendisinin aldığı hazzı almasını ister. bunun için filmi izlerken çok özenli davranır, hiç konuşmaz, yönlendirmez; ama filmi arkadaşlarının izlemediğini ya da anlamadığını görürse çok bozulur.

d. dikkate alınmak ister.

e. sevdiği yönetmenler ve filmlerle ilgili konuşur, yazar, çizer; karşıdan anlayış bekler.

f. genelde bu sebeple bir bakıma itici bulunmaktadır.

g. bir filmi defalarca izleyebilir. filmin genellikle özüne ya da ruhuna nüfuz etmeye çalışır.

h.sevdiği filmlerle ilgili listeler yapar, yıldız tablosu çıkarır, bunu başkalarıyla paylaşır, izlediği filmlere arşivinde sahip olmak ister.

son olarak bir sinefil, sokakta görseniz tanıyamayacağınız biridir.

sinefilleri inceleyen bilim dalı olarak ortaya çıkan sinefiloloji bu konuda oldukça ilginç bilgiler vermektedir. (bkz: sinefilolog)
    (sinefilolog, 30.08.2007 15:21)
  4. facebook üzerinden oynanabilen resimlerden film tahmin etme oyunu.
    (otopsiyaparkenoluyukaybettim, 23.06.2009 18:47)
  5. sinefil bir tatlı türüdür.
    (sulusevim, 23.06.2009 18:56)
  6. hırs yaptıran oyun. hem de sinema konusunda bir iddianız bile yokken..
    (eni, 29.06.2009 02:07)
  7. facebook uygulamasının hırs yaptırması yanında en kolay kategorisinde hep son iki yılın filmlerinin sorulduğu zımbırtı. en çok hatayı o kısımda yapıyorum arkadaşım klasik film hastası olarak.
    (karga karga gak dedi, 29.06.2009 02:19)
  8. deli gibi bağımlılık yapan facebook uygulaması.
    11900 le bile 7900 lerdeyim. bu nasıl taleptir yahu.
    (libitina, 16.07.2009 18:21)
  9. çok zor ve sinefil zorluk seviyelerinde klasik filmlerden bolca soran facebook uygulaması.ayrıca oyun oynarken çalan müzikler de pek bi güzel.
    (tanrı nın siktir ettiği insan, 01.08.2009 20:13)
  10. bağımlısı olduğum facebook uygulaması. bir kaptırdınız mı öyle gidiyor. saatlerce başından kalkamıyorsunuz. an itibariyle ilk 50 arasına girmeyi başardım. yalnız oyunda ara sıra donmalar olmasa gerçekten dört dörtlük oyun olacak. yapanları kutluyorum.
    (bödöfff, 21.10.2009 12:36)
  11. facebook üzerinden oynanan hem zevkli,hem de insanın sinema bilgisini yokladığı eğlenceli bir zaman geçirme aracı.o kadar ki bir ara facebook a girmek için tek amacımdı kendileri.
    (simeranya, 21.10.2009 12:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil