belki ilginizi çeker
  1. · her dinleyişte sigara yaktıran şarkılar
  2. · led zeppelin
  3. · babe i m gonna leave you
  4. · headley grange
  5. · led zeppelin iii
  6. · sevilmeyeceğini anlamak
  7. · great white
  8. · 10 aralık 2007 led zeppelin londra konseri
  9. · moby grape
  10. · insanın ağzına sıçan parçalar
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  2. · 100 opera
  3. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  4. · ezel
  5. · annenin gençlik fotoğrafları
  6. · 2012
  7. · yılmaz özdil
  8. · kart bilinci
  9. · okulun ilk günü çantayla gelen insan modeli

since i ve been loving you  

sayfa  / 2
  1. led zeppelin'in led zeppelin ııı (1970) albümündeki blues şaheseri
    solosu ve davul atakları insanın içini parçalar, kafa kurcalayan insanı düşünmenize sebep olur, gözleri doldurur, ağlatır. aslı kadar güzel olmasa da, great white bu şarkıyı 1998 yılında led zeppelin tribute konserinde çalmıştır, ayrıca türk sanat müziği hastası babama bile kendini dinletebilmiştir*

ahhh
    working from seven**
    to eleven ev'ry night,
    it really makes my life a drag,
    i don't think that's right.
    i've really, really been the best of fools
    i did what i could,
    'cause i love you, baby,
    how i love you, darling,
    how i love you, baby,
    how i love you, girl, little girl
    but baby, since i've been lovin' you, yeah
    i'm about to lose my worried mind

ev'rybody trying to tell me
    that you didn't mean me no good
    i've been trying, lord, let me tell you,
    let me tell you i really did the best i could
    i've been, i've been working seven to eleven ev'ry night
    it kinda makes my life a drag, drag, drag, drag
    lord you know it ain't right now now now
    since i've been loving you yeah

* solo

said i've been crying, yeah yeah
    my tears they fell like rain,
    don't you hear,
    don't you hear them falling
    don't you hear,
    don't you hear them falling

do you remember, mama, when i knocked upon your door?
    i said you had the nerve to tell me
    you didn't want me no more,
    i open my front door hearing my back door slam,
    you must have one of them new fangled,
    new fangled back door man, yeah yeah yeah yeah

i've been working from seven, seven, seven,
    to eleven ev'ry night,
    it kinda makes my life a drag, a drag, drag
    ah, yeah, it makes a drag.
    baby, since i've been loving you
    i'm about to lose,
    i'm about to lose, lose my worried mind

just one more, just one more, ah yeah,
    since i've been loving you
    (venom, 23.04.2005 13:51 ~ 13:57)
  2. hakkında gerçekten de güzel yazılması gereken bir led zeppelinşaheseridir, robert amcamın sesi olsun, jimmy amcamın soloları olsun, alkol aratan, bir sigara yaktıran, kafayı yastığa gömdüren, ve çıkış kapısını asla bulamayacağınız düşüncelere sevkeden garip bir şarkıdır. dünyadaki en güzel sololardan birini barındırır...kaçıncıya döner şarkı
    farketmezsiniz...süründürür adamı, knock out eder. sırf bu şarkı için bile saygı duyulması gerekir bu ilahi gruba..
    (lullaby, 02.12.2005 22:12)
  3. diğer bir-iki led zeppelin** parçası gibi, moby grape'ün grape jam (1968) albümündeki never adlı şarkıdan, sözler ve melodi olarak, aşırı derece esinlenilmiş (ya da araklanmış) bölümler içeren bir parça.
    ritimlerinden anlaşılır, bir blues parçasının olması gerektiği gibi, doğaçlamadır ve bir blues şarkısının vermesi gereken hissi verir.
    (venom, 06.08.2006 23:36 ~ 23:36)
  4. şarkıyı söylemek değil yaşamak diye buna denir.
    (bkz: robert plant)
    (floydzede, 19.08.2006 20:14)
  5. şuncacık ömrümün 3-4 senesini yiyip bitiren bir diğer şarkı, ne şarkısı ilahi! (bkz: benimle uçmak ister misin)...
    bir kez kanıa girdi mi dinlenmiyor başkası, kapattırmıyor da, üç, beş, on derken geceler oluyor sabah.... irade savaşı veriyorum hiç açmayayım diye.robert plant ordan "watch out" diyor, ben blues tanrılarına kurban ediyorum kendimi..
    (dixi, 23.04.2007 02:54 ~ 02:54)
  6. yaran led zeppelin şarkılarından biri.aşık olunan kişinin en sevdiği ve çaldığı şarkılar listesindeyse daha bi içlendiren, aşkınızı itiraf edecekken fonda çalmasını isteyeceğiniz şarkı.

(bkz: hey gidi günler)
    (kimkorkarvirginiawoolftan, 23.04.2007 10:13 ~ 23.05.2007 15:27)
  7. şarkının konser kaydı bulunmakla birlikte stüdyo kaydı da vardır.(bkz: led zeppelin iii)
    (whoohoo, 10.06.2007 02:51)
  8. yavuz çetin in en sevdiği blues parçası olan,led zeppelin in tüyleri diken diken eden,hüzünlendiren harika bir eseridir. özellikle canlı performanslarında jimmy page in gitarını çalışı takdire şayandır,tadından yenmez açıkçası...
    (killer queen, 23.06.2007 14:47)
  9. (bkz: ayıp)
    (bkz: insan insanı siker mi hiç)
    (kampus onunde korsan cd satan sivil polis, 26.06.2007 14:02)
  10. bu şarkıyla ağlamamak, hıçkırıklara boğulmamak mümkün değildir sanırım...robert plant'in insanı kendinden geçiren vokali, jimmy page'in gitarı, klavyeler... eski aşkların ruhuna el fatiha dır.
    (losfer words, 24.12.2007 19:52 ~ 19:56)
  11. insan üstü bi şey. dinleyen kişiyi alır başka diyarlara götürür orada bırakıp nanik nanik diye geri döner. iyi bir çocuk olursanız şirinleri bile görebilirsiniz. hüzün denizi, alkol çeşmesi vs. her bir halt bulunur o diyarda. hay lanet.
    (justfrozen, 26.12.2007 16:38)
  12. ne zaman rezil bir durumla karşı karşıya kalsam, kulaklığımı takar bu şarkıyı dinlerim. en berbat halimde bile gülümsemem gerekir böylece. gülümserim.
    (deadsoul, 30.12.2007 03:09)
  13. mükemmellik vardır hani, hakkında yazacak, söyleyecek çok az şey bulabilirsiniz, tam odur işte..
    (escaflowne, 30.12.2007 23:38)
  14. çok "taşşaklı" bir şarkı afedersiniz. gerçekten erkek şarkısı.
    (siyah, 03.01.2008 13:46)
  15. allahın belası şarkı. şarkı diyorum bilmeyenler anlasın diye benim için bir şarkıdan çok öte bişey;

nedir, nedendir bilmiyorum. dinleyici olarak bu yaşıma kadar birçok evreden geçtim hepiniz gibi. yıllarca metallica dinledim. bağlantılı olarak gene birçok trash, heavy metal, death, melodic death.. bu kıvama gelene kadar hardcoreundan altertativeine glamımndan bluesine onbinlerce parçaya takıldım, günlerce başka birşey dinlemediğim şarkılar oldu, etti... radiohead a sardım, slipknot la coştu, alanis ablayla hüzünlendim daldan dala kondum... ama hiçbir grubun hiçbir parçeası beni bu şarkı kadar etkilemedi, bu şarkı kadar bağlayamadı kendine.

sözlerini türkçeye çevirseniz var ya hayal kırıklığına uğrarsınız, ne lan bu, bunun için mi tüm sözlerin yani dersiniz. ama öyle değil işte. led zeppelin denen ilahların ağzından bu şarkıyı dinlemek, bunu hissetmek bambaşkadır. uzatmayacağım, buraya yazı yazarken heyecanlandığım zaman saçmalıyorum ben. alttan since i ve been loving you çalarken heyecanlanmamak elimde değil. bunu belki de 1 milyonuncu kez yaparken hemde. öyle de garip bir şarkı,bak hala şarkı diyorum siz anlayın diye... neyse, bir gün daha adam akıllı, derli-toplu şeyler yazacağım ...ama şimdi değil.
    (yaqui, 15.05.2008 10:43 ~ 10:46)
  16. "böyle şarkımı yapılır lan!" diye bağırmak istiyorum, ki bağırıyorum da bakmayın siz bana. nasıl bir şeydir ki bir insan üstünden 10 yıldan fazla süre geçmesine rağmen hala bir şarkıya tapıp, bir gruba hayranlığı katlanabilir. bir insana işkence böylemi yapılır ? hayır daha az acı veren bir yol seçseylermiş keşke. her seferinde insan olduğum unutup farklı şeylere doğru kayıyorum. bu şarkıyı hissederek dinlediğinde tüyleri diken diken olmayan varsa, buyrun ahiret.
    (karpuzsever, 10.06.2008 03:19 ~ 03:23)
  17. en müthiş aşk şarkılarındandır. en kallavilerinden, öyle böyle değil..
    (cuore sportivo, 10.06.2008 03:58)
  18. dinleyen insan evladına allahını peygamberini şaşırtan insan üstü bir şaheserdir. çalınageldik en komplike page sololarından birini içermekle birlikte bonzo'nun yırtıcı ama melankolik davulları, jones'un şarkının başından sonuna kendini hissettirmeden tınlayıveren mellotronuyla bir ustalık eseridir.

robert plant'in de dediği gibi page'in bestelediği en güzel aşk şarkısıdır bu şarkı.
    (bulanti, 27.06.2008 02:08)
  19. şu anda kendime yasakladığım şarkıların en başında gelmektedir.bazı zamanalrda dinlenmemesi gereken şarkılardandır aksi takdirde sadece gözünüzden yaşlar süzülmez yüreğiniz parçalanır, yaşama isteğinizi kaybedersiniz. intihara kadar sürükler insanı yazık olur sonra. dinlerken kendinizde değilsinizdir çünkü. bağımlılık da yapan bir şakıdır ayrıca.

(bkz: aşırı doz intihara sürükler)
    (merhemsiz kel, 27.06.2008 02:17)
  20. gitarla vokalin atıştığı mühteşem parça.dinlerken eller terliyor falan...
    (bayan keuner, 13.08.2008 14:56)
  21. bir improvisation şaheseridir.
    (kaan zender, 13.08.2008 15:21)
  22. "bunu yazan kesinlikle insan olamaz..." cümlesini dinlerken ve çalarken her an içinizden geçirdiğiniz eserdir.

bir gitarist için solo kısmını geçin, percy'nin inanılmaz sesiyle insanı farklı aleme götürdüğü "do you remember, mama..." sözleriyle birlikte giden arpej kısmı gitarı kırma isteği yaratan, ağlatan, boğazı düğümleyen şaheserdir...

bonzo tekrar dirilse de bu adamlar yine sahneye çıksalar... keşke...
    (bulanti, 20.12.2008 00:48)
  23. hayatın yaraladığı bir erkeğin en asil şekilde isyan edişidir bu şarkı. hayatınızın fon müziği olsun istersiniz.
    (callistorm, 06.01.2009 01:42 ~ 01:43)
  24. page ve plant'ın no quarter albümünde klavye yerine yaylı desteğiyle yepyeni bir havaya bürünmüş, büründüğü havada bizi üşüten, yakan, gözyaşlarımızla ruhumuzun en küçük zerrelerine kadar sırılsıklam ıslatan, plant'ın "my tears they fell like rain" dedikten sonra ağladığı bizi de peşinde sürüklediği bir versiyonu olan şaheserdir.
    yayınlanmış konser versiyonları birbirinden farklıdır. hatta aynı versiyonu dinlemeden beşiktaş maslak yolunu 40b ile alabilirsiniz. yolun sonunda moralde mutlak bir çöküş oluyor. o yüzden yolun sonunda sizi bekleyen bir eş, dost olmadıkça yapılmasını tavsiye etmiyorum.
    (kutadgu, 11.02.2009 23:14)
  25. her dinleyişimde bunu yapan insan olamaz şeklinde düşünmeme sebebiyet veren, mükemmel bile denilse mükemmelin göreceli bir kavram olduğunu hatırlayıp kesinlikle nitelendirilemeyen, hiçbir sıfatın yakışmadığı, bambaşka, çok başka olan bir led zeppelin şaheseri.

ayrıca; (bkz: her dinleyişte sigara yaktıran şarkılar)
    (nymphadora, 22.03.2009 08:55)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil